Costel Enache este noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploiesti
FC Petrolul va aborda restul sezonului cu o altă conducere tehnică, iar Constantin Enache a fost desemnat să aşeze echipa ploieşteană pe drumul potrivit către Liga I. Noul antrenor al „galben-albaştrilor” a fost prezentat oficial, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă în care cuvântul de ordine a fost „promovarea”!
Clasarea, la finalul anului, pe locul 8, la şase puncte distanţă de zona în care se împart biletele către primul eşalon, a adus schimbări la nivelul băncii tehnice a „galben-albaştrilor”. Astfel, Constantin Enache a preluat conducerea echipei, iar preşedintele Marius Stan a întărit faptul că obiectivul rămâne neschimbat, anume promovarea în Liga I.
„O despărţire de cineva nu poate fi o bucurie, pentru că ea se produce, în general, dacă lucrurile nu funcţionează aşa cum trebuie. Din păcate, la noi lucrurile nu au mers, suntem departe de ceea ce ne doream, dar încercăm să uităm ce a fost şi să ne facem planurile pentru ce va fi în continuare. Aşa încât, într-o formulă nouă, să putem remonta ceea ce este de remontat până la sfârşitul campionatului”, a declarat Marius Stan.
„În şedinţele pe care le-am avut în ultima vreme, mi-am asumat, în totalitate, responsabilitatea obţinerii promovării. Plecând de la această premisă, am cerut să stabilesc colaboratorul de pe banca tehnică, iar cel la care ne-am oprit este Costel Enache. Mărturiesc faptul că el a fost alegerea mea încă din vară, însă, din mai multe motive, colaborarea noastră a fost amânată până acum. Ştim că plecăm la drum cu handicap, dar suntem încrezători că vom atinge obiectivul pe care ni l-am propus. Nu putem vorbi decât despre promovare, iar în situaţia nerealizării acesteia, ma simt dator să o spun, încă o dată, demisia mea este deja dată! De asemenea, Costel Enache va avea stipulat clar, în contract, obiectivul promovării”, a completat oficialul „galben-albaştrilor”.
Tot despre promovare a vorbit şi Constantin Enache, tehnicianul în vârstă de 46 de ani având în spate experienţa mai multor sezoane petrecute la nivelul eşalonului de elită al fotbalului românesc. „Am stat două luni acasă şi sufăr după Liga I, iar în Petrolul am găsit un mijloc corect şi real de a ajunge din nou în primul eşalon. Mi-am asumat un lucru destul de greu, dar realizabil din punctul meu de vedere. Sigur, calculele matematice poate că, în acest moment, nu ne dau şanse extraordinar de mari, dar fotbalul are calculul său separat şi cred că cele şase puncte distanţă faţă de primul loc promovabil pot fi recuperate. Nu va fi uşor, va fi foarte mult de muncă, dar am un argument foarte bun în dorinţa mea de a munci corect onest şi în calitatea stafului cu care lucrez. Mă bazez, de asemenea, foarte mult pe emulaţia existentă aici, pe energiile pe care le poate aduna clubul şi sunt convins că ele pot fi direcţionate pozitiv. Nu vreau să fac promisiuni, dar pot să spun că preocuparea, energia şi onestitatea vor fi garanţiile muncii mele. Cred cu adevărat în promovare!”, a spus Costel Enache.
„Putem avea un parcurs aproape perfect şi, pas cu pas, să ne depăşim, unul câte unul, adversarii. E drept, nu avem un aliat în timp, pentru că etapele sunt puţine, dar asta ne forţează să credem că nu avem dreptul să facem vreun pas greşit! Vom reîncepe campionatul cu două jocuri pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi şi Farul Constanţa, două echipe cu forţă, iar aceste meciuri ne vor arăta direcţia pe care o vom urma în primăvară, ne pot da elan şi ne pot oferi încredere pe mai departe”, a adăugat noul antrenor al „lupilor”, cel care va colabora cu un staff ce îi va mai cuprinde pe Cătălin Munteanu (antrenor secund), Mihai Şteţca (antrenor portari) şi Alessandro Cittadino (preparator fizic).
 
Până la ora următorului joc oficial mai sunt, însă, mai bine de două luni, timp dedicat pregătirilor, Petrolul urmând să efectueze în această perioadă două cantonamente în Antalya. „Vrem ca în cantonamente să plecăm cu lotul de bază conturat în mare proporţie. Ideal va fi ca toţi jucătorii să fie la acel nivel al pregătirii, aşa încât să avem omogenitate, şi sperăm să nu existe alţi factori care să ne încurce acest plan. Avem un profil clar al jucătorilor pe care îi recrutăm, ne dorim ca ei să vină cu statutul de titulari de bază, să fi evoluat constant în ultimele şase luni şi, pe cât posibil, să vină de la echipe mai bine cotate în momentul de faţă. Liga 2 este una specială, o ligă în care echipele se luptă şi e nevoie să aducem jucători care acceptă această luptă. Zilele aceste vom face analiza lotului actual, vom trage linie, vom vedea care sunt posturile cu probleme şi de acolo plecăm”, a mai spus Costel Enache.
Deţinător al Licenţei UEFA Pro, Costel Enache şi-a început cariera de antrenor în urmă cu aproape nouă ani, pe banca formaţiei la care s-a consacrat ca jucător, Ceahlăul Piatra Neamţ. Au urmat CSMS Iaşi şi Dunărea Galaţi, pentru ca, din august  2015 şi până în decembrie 2016, să activeze în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, ca antrenor principal al loturilor naţionale „U18” şi „U19”. La începutul sezonului 2017-2018, Enache a revenit în Liga 1, pe banca lui FC Botoşani, conducându-le, mai apoi, pe Astra Giurgiu şi, ultima dată, FC Hermannstadt.
 
Sursa:www.fcpetrolul.ro