Comunicat Uniunea Suporterilor Petrolişti .”Petrolul, încotro?”
 
 Duminică după înfrângerea drastică suferită de Petrolul Ploieşti, la Arad (UTA-Petrolul Ploieşti 3-0) şi rezultatele deloc convingătoare, care au dus echipa lupilor galben, pe locul 8, la sfârşitul anului 2019, cu şanse teoretice de promovare, USP a remis pe pagina de facebook un comunicat prin care invită suporterii - prin intermediul Asociaţiilor/Ligilor legal constituite, glorii, conducerea clubului (administrativă şi tehnică) şi Partenerul Finanţator la o discuţie înainte de şedinţa din data de 11 decembrie a.c., şedinţa în care se vă vorbii despre problemele de la echipă.
 
Comunicatul integral USP:
Vara trecută, după ce am trecut cu greu peste gustul amar al ratării promovării, cauzată în mod covârşitor de managementul dezastruos al clubului în sezonul trecut, am avut parte de un nou început, cu un lot nou, un antrenor nou şi un conducător nou. Partenerul finanţator ne-a cerut la acel "moment zero" răbdare şi linişte şi am fost asiguraţi de către acesta că "nu vom mai repeta greşelile din sezonul trecut".
Sezonul a început şi, deşi lucrurile la echipă evoluau într-un mod care nu ne mulţumea, am avut răbdare şi, mai ales, am oferit linişte, pentru că am considerat o datorie de onoare din partea noastră să oferim o şansă reală noii echipe de conducere, atât cea tehnică, cât şi cea managerială. Etapele au trecut, una după alta, iar evoluţia echipei a continuat să fie sub aşteptări, ajungând să încheiem turul de campionat în genunchi, pierzând acasă în faţa unei nou promovate venită la Ploieşti după o serie de eşecuri, la finalul unui meci în care s-a auzit pentru prima oară "Demisia!" şi care a poziţionat Petrolul pe un loc nepromovabil, deloc aducător de linişte.
Dar poate cel mai dureros pentru noi, suporterii, mai dureros chiar decât jocul cenuşiu şi chinuit, care continuă să dezamăgească profund, este senzaţia că Petrolul nu mai este o familie, lucru confirmat pe deplin şi de ultima apariţie publică a Preşedintelui, care şi-a anunţat în mod unilateral şi irevocabil plecarea, la numai câteva luni de la numirea sa în funcţie.
Este evident, în situaţia în care Petrolul se afla acum, încăpăţânarea şi orgoliile nu îşi au rostul, mai mult manifestarea lor nu va face altceva decât să afecteze şi mai mult, mersul, şi aşa poticnit, al echipei, în noua tentativa de a reuşi la finalul acestui campionat promovarea pe prima scenă fotbalistică a ţării.
Deşi ne este din ce în ce mai greu să găsim prin buzunarele noastre "de doi lei speranţă", acum, când şansele de a termina pe un loc promovabil acest sezon s-au redus considerabil, facem un gest de normalitate, chemând toţi membrii comunităţii noastre galben-albastre la un dialog deschis: suporteri - prin intermediul Asociaţiilor/Ligilor legal constituite, glorii, conducerea clubului (administrativă şi tehnică) şi Partenerul Finanţator. Ştim că pe data de 11 decembrie este convocată o şedinţă a clubului, pentru analiza situaţiei "la zi" a echipei, însă considerăm că înainte de această şedinţă, pe data de 10 decembrie (ora şi locul urmând a fi stabilite de comun acord), ar fi bine ca toată comunitatea petrolistă să contribuie la stabilirea Agendei de lucru din data de 11 decembrie, cu puncte de discuţie concrete, care să reflecte grijile şi problemele care ne macină zi de zi, pe toţi.
 
Lansăm în spaţiul public aceasta invitaţie, sperând ca membrii comunităţii, incluzând atât conducerea clubului cât şi Partenerul Finanţator, să răspundă pozitiv la acest dialog necesar şi firesc.
 
HAI PETROLUL!
 
Foto :DoarPetrolul.ro si captura facebook/https://www.facebook.com/uniuneasuporterilorpetrolisti/