Infrangere drastica la Arad,in ultimul meci al anului.UTA-Petrolul Ploiesti 3-0
 
Petrolul a încheiat anul cu un eşec drastic suferit pe terenul liderei eşalonului secund, UTA Arad. După un meci pe care ploieştenii l-au abordat, vreme de o repriză, în inferioritate numerică, amfitrionii s-au impus cu scorul de 3-0, prin golurile lui Buhăcianu (70), C. Rus (81) şi Al. Ioniţă (90+1).
 
Ultimul mare derbi al anului la nivelul eşalonului secund, meciul de la Arad a suscitat, aşa cum era de aşteptat, un interes deosebit, date fiind şi implicaţiile sale majore din clasament. Astfel, în ciuda frigului pătrunzător, tribunele micuţei arene „Motorul” au fost luate cu asalt, dar jocul, în primele 45 de minute, a fost la fel de îngheţat ca şi atmosfera de afară. Miza a părut să-şi spună cuvântul, ambele echipe au fost destul de temătoare şi, în consecinţă, n-au produs mare lucru pe faza ofensivă. UTA a avut un şut, din 20 de metri, al lui Ursu (17), prins de către Raul, şi alte câteva prezenţe periculoase în suprafaţa de pedeapsă, în vreme ce „lupii” au replicat cu un şut al lui Arnăutu (21), ce a trecut peste poartă, şi o lovitură de cap a lui Bratu (33), la care mingea a ocolit de puţin colţul scurt.
 
Dincolo de modul în care a decurs jocul, prima repriză a fost, însă, una cu mult ghinion pentru formaţia noastră. După ce Ţicu a clacat la încălzire, acuzând o durere de spate ce l-a transformat în indisponibil de ultim moment, „lupii” l-au pierdut, încă după primul sfert de oră, şi pe Sîrghi, accidentat la rândul său, astfel încât defensiva a suferit, din mers, schimbări majore. Şi de parca nu era suficient, chiar înainte de pauză, Arnăutu a văzut cartonaşul roşu pentru proteste, aşa încât, cu Petrolul rămasă în zece, lucrurile se complicau mult în perspectiva unei părţi secunde „de foc”!
 
Şi, aşa cum era de aşteptat, UTA a ieşit de la vestiare decisă să profite cât mai repede de avantajul numeric, încercând să ducă jocul cât mai aproape de buturile ploieştene. Atacurile au curs în valuri, Avram a rezistat la o deviere nefericită a lui Manolache (53) şi la lovitura de cap a lui Ciprian Rus (57), ce a trecut de puţin pe lângă poartă, dar totul s-a prăbuşit cu 20 de minute înainte de final, atunci când defensiva petrolistă a fost păcălită de o minge aruncată în adâncime, iar Buhăcianu a profitat şi a deschis scorul cu un şut din interiorul careului!
 
Din acel moment, totul devenea cât se poate de simplu pentru amfitrioni, aşa încât golurile desprinderii, marcate de către Ciprian Rus (81), cu un şut sub transversală expediat de la zece metri, şi Alexandru Ioniţă (90+1), după o pasă a aceluiaşi Rus, au venit firesc, UTA confirmându-şi, astfel, poziţia din fruntea clasamentului.
 
Petrolul încheie anul cu cea de-a cincea înfrângere stagională şi, cu 31 de puncte, iernează pe poziţia a opta, la şase puncte de locurile ce duc direct în primul eşalon şi la patru de baraj.
 
UTA Arad – FC Petrolul Ploieşti  3-0 (0-0)
 
Marcatori: Buhăcianu (70), C. Rus (81), Al. Ioniţă (90+1).
 
UTA: Iacob – Tomozei, Ilie, Melinte, Buştea – Moise, Isac (77 Hrezdac) – Ursu (59 Al. Ioniţă), Buhăcianu (85 Oroian), Miculescu – C. Rus (cpt). Antrenor: Laszlo Balint.
 
FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Sîrghi (19 Zaharia), Manolache – Meza Colli (71 Deac), Mihăescu – Bratu, Marinescu (cpt), Saim Tudor (55 Gavrilă) – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.
 
Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) – Cosmin Vatamanu (Bucureşti) şi Mihăiţă Necula (Bucureşti).
 
Arbitru de rezervă: Viorel Flueran (Craiova).
 
Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) şi Dumitru Paraschiv (Drobeta Tr. Severin).
 
Cartonaş roşu: Arnăutu (45).
 
Sursa:www.fcpetrolul.ro