Lupii galbeni au terminat turul cu o infrangere.Petrolul Ploiesti-Gloria Buzau 0-1

Petrolul s-a împiedicat, în această seară, chiar pe „Ilie Oană”, pierzând în faţa Gloriei Buzău într-un moment în care avea şansa să urce pe poziţie direct promovabilă! Oaspeţii s-au impus la limită, 1-0, cu un gol marcat la singurul lor şut expediat pe spaţiul porţii ploieştene, de către Valentin Munteanu, în debutul părţii secunde. 
 

Mitul invincibilităţii pe „Ilie Oană” s-a risipit, din nou, în această seară, când, după cinci victorii consecutive obţinute în faţa propriilor suporteri, petroliştii au suferit un eşec dureros în faţa Gloriei Buzău. Şi asta într-un moment în care trei puncte adăugate la zestrea din clasament i-ar fi dus pe „găzari” până pe locul doi, în coasta liderului UTA, şi ar fi oferit, astfel, şansa unui final de an care să fie gestionat cu mult mai multă linişte şi cu un moral la cote înalte. 

Filmul jocului din această seară a fost, din păcate, unul pe care l-am mai văzut pe parcursul acestei stagiuni. Petrolul a început foarte bine jocul şi a avut o primă repriză solidă, cu multe acţiuni ofensive şi cu câteva ocazii importante, pe care n-a reuşit, însă, să le fructifice. Younes (3) a rămas singur cu portarul advers, dar Stoian a încetinit balonul din drumul său spre plasă, înainte ca Bourceanu să degajeze de pe linia porţii, iar Gavrilă (9) n-a reuşit să-l învingă pe goal-keeperul oaspeţilor cu o lovitură de cap expediată din 6 metri. Rând pe rând, apoi, Bărboianu (14), Arnăutu (32, 41), Gavrilă (32) sau Cioinac (33) au avut şansa să-l pună la încercare pe Stoian, dar execuţia finală i-a trădat, aşa încât Gloria, aproape fără să conteze în ofensivă în primele 45 de minute, a scăpat fără gol până la pauză. 

Parte a doua a debutat halucinant, cu o şansă irosită de către Gavrilă (49), un şut peste poartă din poziţie favorabilă, urmată, la câteva secunde, de o contră tăioasă, şi avea să se dovedească decisivă, a vizitatorilor: Valentin Munteanu (49) s-a lansat pe partea dreaptă, a ajuns în careu şi l-a învins pe Avram cu un şut expediat la colţul lung! 

Gloria prelua, astfel, din nimic avantajul pe tabela de marcaj, iar din acel moment luciditatea a dispărut definitiv din jocul „galben-albaştrilor”. Apăsaţi de presiunea minutelor care treceau fără să aducă nimic concret pe tabela de marcaj, elevii lui Flavius Stoican n-au reuşit să mai găsească resursele necesare pentru a reveni în joc, în faţa unei echipe buzoiene care a apelat la toate tertipurile posibile pentru a provoca un anti-joc total şi a-şi atinge, astfel, scopul final! 

Petrolul a terminat turul de campionat în afara podiumului, însă lupta pentru promovare rămâne extrem de echilibrată, cu multe echipe strânse pe distanţa a doar câteva puncte. Anul fotbalistic continuă, iar lunea viitoare, pe 2 decembrie, tot de la ora 18.00, formaţia noastră va juca din nou pe „Ilie Oană”, cu Metaloglobus Bucureşti, într-un meci contând pentru prima etapă a returului stagiunii 2019-2020. 

Foto: Cristian Stavri 

FC Petrolul Ploieşti – SCM Gloria Buzău 0-1 (0-0) 

Marcator: V. Munteanu (49). 

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Ţicu – Gavrilă (68 Zaharia), Marinescu (cpt), Cioinac (68 Mihăescu), Saim Tudor (78 Blănaru) – Younes, ArnăutuAntrenor: Flavius Stoican. 

SCM Gloria: Stoian – Gîţ, Ioniţă (cpt), Balgiu, Nedelea (87 Godin) – Luptak, Bourceanu, Tucaliuc – V. Munteanu (78 Catană), V. Alexandru, Chipirliu (83 Pârcălabu). Antrenor: Ilie Stan. 

Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). 

Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti). 

Observatori: Emil Voicu (Bacău) şi Ciprian Anton (Suceava). 

Sursa:www.fcpetrolul.ro