Victoria care ne-a readus pe podium. Petrolul Ploiesti-Viitorul Pandurii Tg. Jiu 3-1
 
Marţi, 12 noiembrie a.c., Petrolul Ploieşti a învins Viitorul Pandurii Tg. Jiu cu scorul de 3-1, în primul meci din cadrul etapei a 17 a din liga a 2 a.
„Lupii” au rezolvat ecuaţia celor 3 puncte până la  pauză, prin golurile marcate de Manolache (minutul 30), Saim Tudor (minutul 40) şi Cioinac (minutul 43), după ce oaspeţii oaspeţii au deschis scorul prin Victoras Astafei (minutul 21).
Meciul de pe” Ilie Oana”, a început cu emoţii pentru ploieşteni, Victoraş Astafei a deschis scorul, după ce mingea a ajuns la el, din bară, la o lovitură liberă executată bine de Vasile Popă.
Oaspeţii au fost aproape de a duce scorul la 0-2, în minutul 25, însă Cezar Lungu a avut un reflex uluitor şi a respins şutul lobat, a lui Badauta, şut de la 20 metri.
Lupii au reuşit egalarea în minutul 30, Gavrilă, executa perfect un corner, Ţicu câştigă un duel aerian cu Gârbiţa, trimite cu capul la marginea careului mic, de acolo tânărul Manolache (19 ani) a înscris lejer.
În minutul 41, Saim Tudor executa impecabil o lovitură liberă de la 28 metri, mingea s-a dus peste zid şi a intrat în poartă. Scorul final a fost stabilit înaintea pauzei, atunci când ICioinac a reluat cu capul şi a înscris pe colţul scurt după o centrare a lui Marinescu (minutul 43).
În mitanul secund,” amfitrionii” au jucat la trecerea timpului, având câteva ocazii de a se distanţa pe tabela de marcaj.
Scor final 3-1, fiind cea de a 4 a victorie pe teren propriul (a 5 a fiind cu Daco Getica, însă echipa bucureşteana s-a retras din campionat din tur, toate rezultatele echipelor care au jucat cu aceasta fiind anulate).
Prin acest succes, Petrolul Ploieşti a revenit pe podium, până când se vor desfăşura şi celelalte meciuri ale etapei.
Ploieştenii au, în acest moment, 28 puncte, fiind la egalitate cu UŢA, însă trupa arădeana, are două meciuri mai puţin, însă cu 3 puncte mai mult decât Farul, constănţenii având şi un meci în plus.
Sâmbăta, la Piteşti.
Petrolul Ploieşti se va deplasa la Piteşti, acolo unde vă întâlnii, într-un meci alt meci de tradiţie, echipă locală FC Argeş.
Partida  din Trivale va începe la ora 19.30.
 
FC Petrolul Ploieşti – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 3-1 (3-1)
 
Marcatori: Manolache (30), Saim Tudor (40), Cioinac (43)/Astafei (21).
 
FC Petrolul: Lungu – Bărboianu (82 Sîrghi), Olaru, Manolache, Ţicu – Gavrilă, Marinescu (cpt), Cioinac (68 Meza Colli), Saim Tudor – Arnăutu, Blănaru (78 Munteanu). Antrenor: Flavius Stoican.
 
Viitorul: Moga – Dunca, Yabre, Oros (cpt), Dragu – V. Pop, Prejmerean, Chiorean, Gârbiţa – Astafei (85 Cioiu), Bădăuţă (69 Buia). Antrenor: Cristian Lupuţ.
 
Au arbitrat: Bogdan Dumitrache (Bucureşti) – Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Doru Zamfir (Slatina).
 
Rezervă: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti).
 
Observatori: Bogdan Gheorghiţă (Vaslui) şi Teodora Albon (Cluj Napoca).
 
Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu