Petrolul Ploiesti  şi-a întrerupt seria victoriilor la Reşiţa.CSM Resita-Petrolul Ploiesti 1-1
 
 
„Lupii” şi-au întrerupt seria victoriilor la Reşiţa, acolo unde au terminat la egalitate, 1-1, într-un meci în care s-au aflat în avantaj după primele 45 de minute. Reuşita petroliştilor a fost semnată de către Laurenţiu Marinescu (25), în vreme ce pentru amfitrioni a punctat Cristian Danci (62).
 
Venind după trei victorii consecutive în campionat, Petrolul a mers la Reşiţa cu moralul la cote maxime, dar a avut nevoie de un start de meci cu ceva emoţii pentru a trece, mai apoi, la turaţia normală.
 
Pe un teren greu, aproape desfundat, CSM-ul a început mai bine şi a avut prima mare şansă să deschidă scorul, atunci când Daniel Ene (5) a pătruns pe stânga şi a centrat în „buza” porţii, de unde Călin Cristea a reluat peste transversală! Un minut mai târziu, Ene a pus indigoul peste acţiunea precedentă, dar nici de această dată nu a găsit vreun coechipier care să reia în plasă!
 
Odată trecut forcingul de început al amfitrionilor, raportul de forţe a început să se inverseze tot mai evident, iar „1upii” au pus stăpânire pe centrul terenului şi au împins jocul din ce în ce mai aproape de buturile lui Zimmermann, ex-petrolistul scăpând cu faţa curată la ocaziile lui Bărboianu (16 – şut din lateral dreapta, la colţul scurt, în plasa laterală), Blănaru (21 – şut de la 14 metri, peste transversală) şi Olaru (23 – „cap” de la 5-6 metri, lateral drepta, pe lângă bară). Momente ce au anunţat, practic, deschiderea de scor, pentru că MARINESCU (25) a profitat de o bâlbâială a devensivei adverse, a recuperat un balon în centrul careului şi a trimis în plasă, cu toată opoziţia disperată a lui Zimmermann: 0-1!
 
Golul „căpitanului” n-a venit, însă, şi cu o continuare a jocului la fel de consistentă, care să le asigure elevilor lui Flavius Stoican desprinderea pe tabela de marcaj, aşa încât, după pauză, Reşiţa s-a întors de la cabine cu intenţii tot mai ofensive. Iar „lupilor” le-a trecut glonţul pe la ureche după un corner de pe dreapta, la care Vasiu (54), complet nemarcat în marginea careului mic, a reluat, cu capul, exact pe direcţia lui Avram!
 
Nici zece minute mai târziu, egalitatea avea să se restabilească, pentru că Danci (62) l-a surprins pe Avram cu un şut expediat dintr-un unghi închis, lateral dreapta, la colţul scurt, aşa încât petroliştii au fost nevoiţi să o ia de la capăt, în tentativa de a obţine toate punctele puse în joc. Flavius Stoican a făcut trei modificări cu intenţii evident ofensive, trimiţându-i pe teren, rând pe rând, pe Deac, Gavrilă şi Bratu, iar ocaziile au reapărut la poarta lui Zimmermann, dar Olaru (78) a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie favorabilă, iar Marinescu (81) a înălţat balonul, din 16 metri, peste transversală. Şi amfitrionii au avut şansele lor, la şutul lui Stănescu (83), ce a trecut, de puţin, pe lângă butul din stânga lui Avram, şi, din nou, după o fază fixă, un corner de pe dreapta la capătul căruia Cioabă (87) a reluat, din şase metri, alături de poartă.
 
S-a terminat, până la urmă, 1-1, un rezultat echitabil după modul în care au curs ostilităţile, dar care are darul să oprească, pentru moment, seria invincibilă a „galben-albaştrilor”. Una care, sperăm noi, se va relua în această săptămână, începând cu meciul de astăzi, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.
 
 CSM Reşiţa – FC Petrolul Ploieşti 1-1 (0-1)
 
Marcatori: Danci (62)/Marinescu (25).
 
CSM: Zimmermann – Acka, Ehman, Vasiu, Vădrariu – C. Cristea (cpt), Danci (79 Cioabă) – Săulescu (24 R. Stănescu), Poiană, Dat (79 Răducan) – D. Ene. Antrenor: Leontin Doană.
 
FC Petrolul: Avram- Bărboianu, Olaru, Sîrghi, Manolache – Cioinac, Meza Colli (73 Gavrilă) – Blănaru (68 Deac), Marinescu (cpt), I. Stoica (79 Bratu) – Younes. Antrenor: Flavius Stoican.
 
Au arbitrat: George Cătălin Găman – Dragoş Mihai Iliescu şi Cristian Daniel Ilinca.
 
Arbitru  de rezervă: Claudiu Gaitin.
 
Observatori: Dumitru Paraschiv şi Gheorghe Moise.