I.J.P. Prahova reprezentat cu succes la Campionatele de Şah şi Judo ale M.A.I.

Cel mai bun şahist din M.A.I. este prahovean

 

 

În perioada 20-26 octombrie a.c., Constanţa a găzduit etapa finală a Campionatului de Şah al Ministerului Afacerilor Interne - ediţia 2019, la care au participat 60 de şahişti din mai multe structuri ale ministerului.

Şi de această dată Poliţia prahoveană a fost reprezentată la cel mai înalt nivel de către agentul şef Răzvan Gabriel Oprişor, ajutor al şefului Postului de Poliţie Valea Doftanei şi maestru de şah. După opt victorii consecutive şi o remiză, colegul nostru s-a clastape primul loc, cucerind astfel medalia de aur la şah clasic.

Palmaresul său este remarcabil: campion naţional cu echipa de şah prin corespondenţă în perioada 2004 – 2006, respectiv 2006 – 2008, şi vicecampion în perioada 2009 – 2010.

În plus, valoarea sa a fost confirmată şi la nivel internaţional, fiind deţinător al locului I cu echipa Clubului Sterom, în Champions League - Divizia F (2006 – 2008), locul II în divizia B în cadrul aceleiaşi competiţii (2008 – 2010) şi - în premieră - calificarea cu echipa în Divizia A, apoi în Super Ligă. Precizăm că a fost prima echipă din România care a reuşit să se califice în Divizia A, competiţie în care a realizat şi prima normă de maestru internaţional la şahul prin corespondenţă. În prezent, Răzvan Gabriel Oprişor este component al echipei de şah clasic din cadrul CSU Târgovişte, cu care s-a calificat în Super Liga naţională. 

 

Un ”veteran”, doi debutanţi şi trei medalii

 

În perioada 15-18 octombrie a.c., în localitatea Căciulata din judeţul Vâlcea a avut loc etapa finală a Campionatului de Judo al Ministerului Afacerilor Interne. Printre cei aproximativ 80 de judoka care s-au aliniat la startul competiţiei, s-au aflat şi trei poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - agentul şef Marian Doru (Serviciul Acţiuni Speciale), ”veteranul” echipei, precum şi doi debutanţi - agentul Nicoleta Nedelcu (Poliţia Băicoi) şi agentul Dragoş Pechea (S.A.S.).

După meciuri intens disputate, colegii noştri au reuşit să urce pe podiumul de premiere. Marian Doru a cucerit medalia de bronz la categoria + 100 kg, Nicoleta Nedelcu bronz la -60, iar Dragoş Pechea tot bronz la 81 kg.

 

Sursa:IJP Prahova