Infrangere in ” Regie ”,in ”Primvus derby ”.Rapid Bucuresti-Petrolul Ploiesti 1-0

Am pierdut în „Regie”! Nemeritat, dar tot înfrângere se cheamă! După un meci pe care l-am dominat în prima parte, în care am ratat cel puţin trei ocazii uriaşe, dar ne-am înclinat după pauză, primind gol la o fază fixă, un corner fructificat, cu o lovitura de cap, de către Manole! 

A fost spectacol în tribunele din „Regie”, aşa cum era de aşteptat! Coregrafii spectaculoase, create de două galerii fabuloase, care, dincolo de micile şi inerentele tachinari verbale, au arătat ca ştiu să se respecte, asa cum ii stă bine unui derbi încărcat cu atâta tradiţie şi emoţie. 

Pe teren, în schimb, mai puţin spectacol! Două formaţii mai degrabă temătoare, preocupate să se anuleze una pe alta şi să evite, în primul rand, greşeala care ar fi atârnat atât de greu pe tabela de marcaj. Până la urmă, Petrolul şi-a asumat sarcina construcţiei, a câştigat centrul terenului şi, drept consecinţă, a început să avanseze tot mai adânc în jumătatea adversă. 

Au apărut, firesc, şi ocaziile, şi nu orice fel de ocazii! Oportunităţi imense, nu doar simple situaţii de gol! Doar că, imitând scenariul unui film pe care l-am tot văzut în acest sezon, „lupii” s-au întrecut în ratări, graţiindu-şi adversarii cu o nonşalanţă dezarmantă. A făcut-o, mai întâi, Arnăutu (14 – reluare peste poartă, din 6 metri după o centrare venită, de pe stânga), l-a imitat Munteanu (33 – „cap”, din 4-5 metri, alături de ţintă), pentru ca Younes (45+1 – „lat” din marginea careului mic, pe lângă butul din stânga portarului) să închidă seria fazelor din prima repriză care, judecate cu mai multă inspiraţie, ar fi putut schimba radical cursul jocului. 

La pauză, Pancu a înţeles că echipa sa are cel puţin o viteză în minus şi a forţat cu două schimbări ofensive, Hlistei şi Cârstocea în locul lui Jorza şi Al. Dulca, iar Rapidul a încercat să mute jocul către poarta lui Avram. Fără prea mulţi sorti de izbândă, aparent, pentru ca, în afara unui uşor hei-rup ofensiv, giuleştenii nu au avut puterea să fie cu adevărat periculoşi. 

Astfel, jocul părea sa reintre într-un segment favorabil elevilor lui Stoican, doar că lipsa de siguranţă a amfitrionilor nu a putut fi speculată nici după pauză. Ba, mai mult, veche poveste!, aproape din nimic s-a pierdut şi punctul cuvenit unei remize, pentru că, la o fază fixă, un corner de pe stânga, devensiva ploieşteană a dormit, permiţându-i lui Manole (80) să se înalţe şi sa reia, decisiv, cu capul, de la 8-9 metri! 

Şi aşa s-a scris istoria, tristă, a unui meci în care petroliştii au rămas, din nou, datori! Faţă de cei 1000 de suporteri, în primul rând, veniţi de la Ploieşti şi care nu au ezitat să-şi susţină echipa de la început şi până la final! 

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu si Alexandru Dobre/Mediafax foto   

Rapid Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0) 

Marcator: B. Manole (80). 

Rapid: Tătaru – I. Voicu (cpt), Manole, Mallo, GogeJorza (46 Cârstocea), Piriz, Djuric (71 Roskopf) – Sefer, Labeau, Al. Dulca (46 Hlistei). Antrenor: Daniel Pancu 

 FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Ţicu – Al. Munteanu (63 Deac), Cioinac, Mihăescu, Zaharia (82 Gnabouyou) – Arnăutu (73 Blănaru), Younes (cpt). Antrnenor: Flavius Stoican. 

Au arbitrat: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) – Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Florian Alexandru Vişan (Galaţi). 

Arbitru de rezervă: Rareş George Vidican (Satu Mare). 

Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Mihai Andrieş (Bucureşti). 

Sursa: FCPetrolul.ro