Lupii galbeni au castigat la limita partida cu Pandurii TG.Jiu.Pandurii Tg.Jiu-Petrolul Ploiesti 0-1

După trei etape de „secetă”, FC Petrolul a reuşit să regăsească gustul victoriei, impunându-se la limită, 1-0, în deplasarea de pe terenul gorjenilor de la Pandurii Tg. Jiu. Succesul „lupilor” s-a conturat cu greutate, venind după autogolul căpitanului gazdelor, Oiţă.

Petrolul a obţinut cea de patra victorie a sezonului şi, conform obiceiului din acest campionat, a făcut-o tot în deplasare. De această dată, pe terenul sintetic aflat în umbra noii arene construite la Tg. Jiu, dar deocamdată nefuncţională, şi împotriva unui adversar incomod, în ciuda poziţiei precare pe care o ocupă în clasamentul la zi al eşalonului secund.

E drept, faptul că amfitrionii au rezistat vreme de mai bine de o repriză a fost facilitat şi de jocul lipsit de inspiraţie, din primele 45 de minute, al „găzarilor”, cei care n-au reuşit să construiască în aşa fel încât să ameninţe la modul serios buturile apărate de către Dinu. În plus, trupa lui Stoican a avut parte, în startul meciului, de încă o accidentare a unui om de bază, Cristi Sîrghi fiind nevoit să părăsească terenul după numai 22 de minute,  fundaşul central completând, astfel, o listă a indisponibililor pe care se mai regăseau, înaintea jocului de la Tg. Jiu, Laurenţiu Marinescu, Walace da Silva, Petru Racu sau Bogdan Gavrilă.

După reluare, petroliştii au apăsat un pic acceleraţia şi au reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj. A fost, mai întâi, un şut din lateral dreapta, de la 8-9 metri, al lui Meza Colli (46) respins, de la colţul scurt, de către Dinu, portarul gazdelor salvând, imediat, in-extremis şi după o deviere nefericită, spre propriile buturi, a lui Oiţă. Faza a continuat, însă, Hamza Younes a insistat la o minge în partea dreaptă şi a centrat în faţa porţii, iar acelaşi Oiţă a intervenit, încă o dată, neinspirat, mingea scurgându-se în plasă printre picioarele lui Dinu: 0-1!

A fost momentul care avea, de altfel, să decidă soarta meciului, pentru că, până la final, „lupii” n-au reuşit să mai puncteze şi să închidă definitiv ostilităţile, cum nici gorjenii n-au avut forţa să restabilească egalitatea. Petrolul obţine, astfel, trei puncte şi urcă la cota 15 în acest sezon, ocupând, momentan, poziţia a 9-a, cu cinci lungimi în minus, dar şi cu un joc mai puţin disputat, faţă de zona promovării.

Etapa viitoare, Petrolul va reveni pe „Ilie Oană”, pentru confruntarea cu Daco-Getica Bucureşti, ziua şi ora de disputare nefiind anunţate, încă, de către FRF.

 Pandurii Tg. Jiu – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

Marcator: Oiţă (47, autogol).

Pandurii: I. Dinu – Chiş, Vişan, Oiţa (cpt), Vasilescu – N. Cotolan (76 Kim), Lu Yuefeng, Trancă, Râşnoveanu – Kazuki Takahashi (83 Nichifor), P. Popescu. Antrenor: Adrian Bogoi.

FC Petrolul: R. Avram (cpt) – Bărboianu, Olaru, Sîrghi (22 Meza Colli), Manolache – M. Bratu (86 I. Stoica), Cioinac, Mihăescu, Zaharia – Younes (Gnaboyou), Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.

Au arbitrat: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Marius Bălan (Dej) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Arbitru de rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova).

Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Horaţiu Stănescu (Craiova).

Sursa:https://fcpetrolul.ro/14297-2/