Campionatul Municipal de Atletism Special Olympics aşteaptă 100 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale la linia de start
                                                                    
Fundaţia Special Olympics din România organizează Campionatul Municipal de Atletism Special Olympics, joi, 3 octombrie 2019, începând cu ora 12,00, pe stadionul ”Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti. Campionatul se adresează persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din şcoli speciale, şcoli inclusive, asociaţii şi organizaţii neguvernamentale din Bucureşti. 
 
Probele pe care le vor susţine sportivii sunt: alergare 50 sau 100 de metri.
 
Evenimentul este organizat sub sloganul ”Anul Toleranţei” (Year of Tolerance), denumit astfel pentru că în martie 2019 la Abu Dhabi a avut loc cel mai mare eveniment sportiv al anului dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din întreaga lume  - Jocurile Mondiale Special Olympics.
 
Partenerul şi finanţatorul Campionatului Municipal de Atletism Special Olympics este Ambasada Emiratelor Arabe Unite, ţara care a găzduit în martie 2019 Jocurile Mondiale Special Olympics. 
 
Competiţia este organizată cu sprijinul Federaţiei Române de Atletism. Voluntarii care vor fi alături de sportivii Special Olympics sunt de la Fundaţia Motivation România şi de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. 
Partener Tehnic al Special Olympics România este Hervis Sports & Fashion.
 
Despre Anul Toleranţei:
Înălţimea Sa, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, preşedinte al Emiratelor Arabe Unite (EAU) a proclamat anul 2019 a fi „Anul Toleranţei” în spaţiul EAU. Emiratele Arabe Unite au devenit capitala globală a toleranţei încercând prin legislaţie şi politici să impulsioneze valorile toleranţei, dialogului, convieţuirii şi deschiderii către culturi diferite, mai ales printre tineri. ”Anul Toleranţei” reprezintă abordarea adoptată de 
 
 
EAU încă de la înfiinţare, de a fi o punte de comunicare între oamenii din toată lumea cu diferite culturi, într-un mediu al deschiderii şi respectului ce respinge extremismul şi promovează convieţuirea. 
Arborele Ghaf a fost ales ca simbol al Anului Toleranţei datorită semnificaţiei pe care acesta o poartă ca arbore autohton. Este un simbol al stabilităţii deşertului şi un martor al obiceiurilor vechi.
 
Despre Special Olympics România: 
Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, a nedreptăţii şi a intoleranţei. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii. 
 
Informaţii şi fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/) .
Sursa:Comunicat Fundatia Special Olympics Romania