Lupii galbeni,fara victorie ”acasa”.Petrolul Ploiesti-CS Mioveni 0-0
 
 
Petrolul rămâne fără victorie, în acest sezon, pe „Ilie Oană” şi după meciul cu CS Mioveni, singura formaţie neînvinsă în această ediţie de campionat. A fost 0-0 la capătul unui joc în care „găzarii” au avut, din nou, destule ocazii, fără să reuşească să fructifice vreuna dintre ele.
 
Cu destule indisponibilităţi în lot, ultima dintre ele, cea a lui Laurenţiu Marinescu, apărută după o accidentare suferită chiar la antrenamentul de dinaintea jocului, şi venind după o perioadă în care evoluţiile şi, implicit, rezultatele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, petroliştii n-au reuşit să rupă şirul meciurilor fără victorie pe „Ilie Oană” nici în confruntarea cu CS Mioveni. O întâlnire de la care se aştepta să fie cât se poate de complicată, în condiţiile în care gruparea argeşeană este una dintre „nucile tari” ale campionatului, rămasă singura fără eşec şi după examenul de astăzi, de la Ploieşti.
 
Şi de această dată Petrolul a fost echipa care şi-a creat ocazii, având şansa, în ambele reprize, să deschidă tabela de marcaj. În prima parte, Saim Tudor (26) l-a evidenţiat pe portarul Croitoru cu un şut din afara careului, apoi Ianis Stoica (27) n-a putut să-l învingă pe goalkeeperul oaspeţilor cu o lovitură de cap de la 6-7 metri, lateral dreapta. Iar Hamza Younes (35) a fost ghinionistul de serviciu, atunci când mingea trimisă cu călcâiul, de către atacantul tunisian, a trecut paralel cu linia porţii!
 
După reluare, Ianis Stoica (55) n-a profitat de pasa excelentă a lui Saim Tudor şi a tras alături, din mijlocul careului, iar Croitoru a mai reuşit o paradă salvatoare la un şut al lui Saim Tudor (60), expediat de la 18 metri. La jumătatea reprizei a doua, Mioveniul a avut, şi ea, şansele sale, dar Avram a intervenit impecabil la şuturile, de la distanţă, trimise de către Raul Costin (63 şi 64), după care finalul s-a jucat mai aproape de careul vizitatorilor.
 
Doar că, din nou, a lipsit luciditatea care să aducă execuţia salvatoare, la fel cum, şi în acest meci, se poate vorbi, dincolo de o manieră de arbitraj cel puţin discutabilă, şi de decizii importante luate în defavoarea echipei noastre, cum ar fi la faza din minutul 84, atunci când Hamza Younes a fost agăţat în careu de către Celea, dar centralul Florin Andrei a lăsat jocul să continue.
 
S-a terminat, la fel ca şi în meciul disputat în campionatul trecut, nedecis, 0-0, iar Petrolul nu izbuteşte să se apropie de plutonul fruntaş, ocupând, după nouă etape, poziţia a 11-a, cu 12 puncte obţinute din opt partide jucate. Urmează, sâmbătă, de la ora 12.00, confruntarea din deplasare cu Pandurii Tg. Jiu.
 
Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu
 
FC Petrolul – CS Mioveni 0-0
 
FC Petrolul: R. Avram (cpt) – Bărboianu, Sîrghi, Cioinac, Ţicu – Saim Tudor (61 Deac), Meza Colli, Mihăescu (78 Olaru), I. Stoica – Younes, Arnăutu (61 Munteanu). Antrenor: Flavius Stoican.
 
CS Mioveni: Croitoru – R. Ghiţă, Celea, Beţa, Burnea (cpt) – Anghelina (80 M. Şerban), R. Costin – Işfan (88 C. Alexe), Coşereanu, Heghelegiu – V. Balint (66 Măzărache). Antrenor: Marius Stoica.
 
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Mihai Marius Marica (Bistriţa) şi Petruţa Iugulescu (Târgovişte).
 
Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) şi Marian Lumânare (Bucureşti).
 
Sursa:www.fcpetrolul.ro
Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu