Petrolul Ploieşti va întâlni Sănătatea Cluj în optimile Cupei României, ediţia 2019-2020
 
FC Petrolul va avea parte, din nou, de un adversar din eşalonul trei în Cupa României! Tragerea la sorţi a optimilor de finală, efectuată, astăzi, la sediul FRF, le-a scos-o în calea „lupilor” pe Sănătatea Cluj, formaţie care, în turul anterior, a trecut de chiar deţinătoarea trofeului, Viitorul Constanţa!
 
După ACS Industria Galda, formaţia noastră îşi continuă parcursul din Cupă României tot cu o echipă din Liga 3! Numele este, însă, mult mai sonor, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca fiind una dintre formaţiile care s-a specializat, în ultimii ani, în parcursuri suprinzător de lungi în competiţia KO!
 
Inclusiv în această ediţie clujenii au reuşit o mare surpriză, trecând în „16” -imi de deţinătoarea trofeului, Viitorul Constanţa, cu scorul de 1-0! Asta după ce, până atunci, le eliminase pe Sticla Arieşul Turda (3-2, deplasare), FC Unirea Dej (3-0, deplasare) şi ACS Comuna Recea (3-1, acasă).
 
În campionat, în schimb, Sănătatea nu a avut o comportare la fel de constantă, ocupând locul 11 în Seria a 5-a a eşalonului trei, cu un bilanţ de două victorii, o remiză şi două înfrângeri. Din lotul pregătit de către Csaba Kis şi Dan Matei fac parte şi câţiva jucători cu experienţă la nivelurile superioare, precum Ionuţ Rada, Raul Ciupe, Laurenţiu Rus şi Filip Lăzăreanu, ultimii doi foşti componenţi, în urmă cu mai bine de un deceniu, ai „galben-albaştrilor”!
 
Meciul dintre Sănăteatea şi FC Petrolul se va disputa la Cluj, în perioada 29-31 octombrie, în funcţie de programul ce va fi stabilit de către televiziunile deţinătoare de drepturi.
 
Sursa: www.fcpetrolul.ro