Lupii galbeni invinsi drastic pe Cluj Arena. U Cluj-Petrolul 4-0
 
 
Petrolul a suferit o înfrângere drastică la Cluj, după un meci pe care l-a controlat autoritar în prima repriză, dar în care s-a prăbuşit după pauză. Universitatea s-a impus cu un neverosimil 4-0, toate golurile fiind marcate în partea secundă, de către Gavra (51), Florescu (76, pen.), Taub (85) şi Burghele (90+1).
 
Meciul de pe „Cluj Arena” putea începe de la 1-0 pentru ploieşteni, Blănaru (3) ratând deschiderea scorului dintr-o poziţie excelentă, singur în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor, faţă în faţă doar cu Dur-Bozoancă! Chiar şi aşa, continuarea a fost una dătătoare de speranţe, pentru că echipa lui Stoican a dominat clar ostilităţile până la pauză, dar, vechea meteahnă!, nu a reuşit să-şi concretizeze superioritatea evidentă şi pe tabela de marcaj.
 
În plus, pe lângă atâtea ratări, Arnăutu, Blănaru, Munteanu sau Ianis Stoica nereuşind să găsească drumul spre poarta adversă, a venit şi o decizie controversată a centralului Lucian Rusandu, cel care a trecut cu vederea un henţ al lui Florescu (16) comis în propria suprafaţă de pedeapsă, un moment care, interpretat altfel, ar fi putut, probabil, schimba cursul jocului.
 
Astfel, repriza bună făcută de către „galben-albaştrii” nu anunţa cu nimic dezastrul petrecut după pauză. Practic din nimic, clujenii au deschis scorul, după o fază în care Gavra (51) a câştigat un duel aerian cu Sârghi, înainte de a-l învinge pe Lungu, cu un şut din afara careului, plasat lângă bara din dreapta portarului petroliştilor!
 
Din acel moment s-a prăbuşit totul, şi Rusandu n-a ezitat să arate punctul cu var la un duel între Marinescu şi Rafa Miranda, oferindu-i posibilitatea lui Florescu (76) să transforme penaltiul şi să dubleze avantajul echipei sale. Ba, mai mult, Stoican a fost trimis de central în tribune, iar Universitatea nu s-a oprit şi, profitând de faptul că Petrolul a rămas în inferioritate şi pe teren, după eliminarea lui Laurenţiu Marinescu pentru două „galbene (72 şi 78), a speculat la sânge degringolada din defensiva ploieşteană, punctând de încă două ori, prin Taub (85 – reluare din faţa porţii, după o centrare de pe stânga a lui Pârvulescu) şi Burghele (90+1 – şut din apropiere, după o pasă a lui Florescu).
 
Petrolul suferă, astfel, cea de-a doua înfrângere stagională, rămânând departe de zona promovării. Urmează meciul de miercuri, din Cupa României, de pe terenul formaţiei de eşalon trei ACS Industria Galda, iar, apoi, un alt joc extrem de important, mai ales în contextul actual, pe „Ilie Oană”, cu CS Mioveni (01 octombrie, ora 17.45).
 
Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures
 
Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploieşti 4-0 (0-0)
 
Marcatori: Gavra (51), Florescu (76, pen.), Taub (85), Burghele (90+1).
 
Universitatea: Dur-Bozoancă – Takacs, Kay, A. Crăciun, Berci – R. Miranda (82 Ignacio Miguel), Florescu (cpt), Dican, Taub – Gavra (61 N. Pîrvulescu), Al. Pop (87 Burghele). Antrenor: Adrian Falub.
 
FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Racu, Sîrghi, Ţicu (9 Manolache) – Munteanu (60 G. Deac), Meza Colli, Marinescu (cpt), I. Stoica – Arnăutu, Blănaru (78 Younes). Antrenor: Flavius Stoican.
 
Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Stelian Slabu (Braşov) şi Adrian Vornicu (Iaşi).
 
Arbitru de rezervă: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare).
 
Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) şi Teodor Biriş (Hunedoara).