COMUNICAT USP:  VREM SA FIE RESPECTATE INTERESELE PETROLULUI

COMUNICAT USP: 
VREM SA FIE RESPECTATE INTERESELE PETROLULUI! 

La sfârşitul secolului al 19-lea mulţi proprietari de pământ renunţaseră să-şi mai administreze moşiile, fiind plecaţi în strainatate sau la oraş. Cum arendaşii angajaţi de aceştia erau de cele mai multe ori străini (greci, evrei, armeni) comportamentul lor faţă de ţărani era total lipsit de omenie, până la violenţă. În 1894 tânărul poet semănătorist George Coşbuc publica în revista "Vatra" capodopera "Noi vrem pământ!", un manifest împotriva gravelor nedreptăţi sociale ale acelor vremuri, anticipând marile mişcări ţărăneşti de la începutul secolului al 20-lea, care au culminat cu Marea Răscoală de la 1907: 

"Flămând şi gol, făr-adăpost, 
Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut, 
Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut 
Şi câine eu ţi-am fost! 
Ciocoi pribeag, adus de vânt, 
De ai cu iadul legământ 
Să-ţi fim toţi câini, loveşte-n noi! 
Răbdăm poveri, răbdăm nevoi 
Şi ham de cai, şi jug de boi 
Dar vrem pământ!" 

Acelaşi sentiment de frustrare şi revoltă creşte la foc mocnit şi în suporterul petrolist contemporan. O gaşcă de arendaşi politici, pe numele lor Consilieri Locali, au preluat Municipiul Ploieşti de la cetăţeni, adevăraţii stăpâni ai locului, şi au început să-şi facă mendrele, administrând municipiul cu aceeaşi voracitate şi lipsă de bun-simţ ca şi arendaşii secolului al 19-lea. Călcând cu bocancii plini de noroi tradiţii vechi şi împământenite, au ridicat parvenirea la rang de politică de stat, obiectul central al adulaţiei lor fiind "bănuţul", de oriunde, oricând, numai să fie. 

În numele acestui zeu păgân a fost sacrificat orice drept al locului, bazat pe ani şi ani de tradiţie: astfel stadionul-templu al echipei-emblemă a oraşului (şi chiar a judeţului) a devenit locul "pentru meciurile disputate acasă" pentru toţi veneticii care plătesc tainul arendaşilor, fie ei bucureşteni, ciucani sau dâmboviţeni, mai puţin pentru Petrolul, care se vede astfel pus pe acelaşi loc ca şi o echipa de bloc care doreşte sa îşi dispute pe arena-templu miuţa cu blocul vecin pentru supremaţia străzii. Şi cu aceeaşi prioritate. 

Cetăţeanul--suporter simte din ce în ce mai dureros cum echipa sa de suflet este constant sacrificată de arendaşii politici din Administraţia publică pentru interese "mai inalte" care nu au nicio legătură cu tradiţia şi mândria ploieşteană: să le fie în primul rând bine veneticilor care au plătit tainul păgubos. Noi trebuie să ne "peticim" programul cu ce mai rămâne, după satisfacerea cu prioritate a intereselor străine - fie ale echipelor străine de Ploieşti care au închiriat terenul pe întregul sezon, fie al televiziunilor conduse de rating, un alt zeu păgân în numele căruia sunt sacrificate interesele Petrolului. 

Dacă pentru obraznicii arendaşi politici vom avea o soluţie finală la alegerile locale din 2020, când ne vom aminti de toate umilinţele la care a fost supusă icoana sufletului nostru, Petrolul Ploieşti, şi le vom da cu ştampila de vot în cap, să-i usture adânc, până în rărunchi, şi să-i arunce la lada de gunoi a istoriei, pentru televiziunile hulpave de rating trebuie acţionat acum: propunem conducerii clubului, ca împreună cu reprezentanţii suporterilor din Consiliul Director să convoace imediat o întâlnire cu Directorul de Programe al televiziunii care deţine în mod prioritar dreptul de transmisie TV al Ligii a 2-a pentru a analiza programările televizărilor partidelor viitoare ale Petrolului, într-o încercare de armonizare a intereselor televiziunii cu cele ale clubului şi suporterilor ploieşteni. Este clar pentru toată lumea că Petrolul reprezintă o prioritate absolută de rating a televiziunilor la nivelul Ligii a 2-a şi că suntem într-o poziţie privilegiată de a negocia un program viitor care să răspundă şi intereselor clubului şi suporterilor ploieşteni, nu numai strict al televiziunilor. Ştim că negocierea cu un monstru corporatist cum este televiziunea comercială nu este o sarcină uşoară, însă trebuie încercat acest lucru pe toate căile, atât printr-o negociere directă, cât şi printr-un lobby inteligent. 

 

Foto cu caracter ilustrativ