Younez Hamza,„M-am întors acasă!”
 
 
Marţi, în sala de conferinţe a stadionului ” Ilie Oana ”  a avut loc conferinţa de presă mult aşteptată de toată suflarea lupilor galbeni, revenirea” acasă” a lui Younes Hamza.
După mai bine de 5 ani,” Regele” s-a întors acolo unde este un adevărat lider, ţinându-şi promisiunea făcută înaintea plecării la Botev Plovdiv.
Mai avea contract un an cu Aris Salonic, însă a renunţat pentru lupii galbeni.
Deşi mai avea un an contract cu echipa greacă Aris Salonic (24 meciuri-9 goluri) a renunţat la acesta pentru a se întoarce la Ploieşti, aici fiind şi casa lui.
De menţionat că Hamza este căsătorit cu o ploieşteancă, nunta având loc în urbea noastră.
Declaraţiile lui Younes la conferinţa de presă.
 
 
„Am promis că mă voi întoarce şi am făcut-o! Mă bucur foarte mult că, după toţi aceşti ani, am revenit, practic, acasă! Mai aveam un an de contract cu Aris, dar mi-am dorit foarte mult să mă întorc şi să îmi termin cariera aici. Am 33 de ani şi sper să rămân la Petrolul până când mă voi retrage”,.
„Se ştie că, înainte să plec de la Petrolul, am avut oferte de la echipe importante din România. Însă, atunci am decis să fac o schimbare, să merg în alt campionat, şi mi-am spus că, dacă va fi să mă întorc în România, o voi face doar la Petrolul! Am jucat la echipe cu suporteri fanatici, la Aris aveam mereu 10.000 de oameni în tribune, dar întodeauna mi-am amintit momentele pe care le-am trăit aici, la Ploieşti! Vreau să văd, din nou, stadionul plin, pentru că ştiu că fanii vor ajuta echipa să ajungă acolo unde îi este locul”.
” Am venit să ajut echipa cu tot ceea ce pot, astfel încât să ajungem în Liga 1, acolo unde Petrolul trebuie să fie. Vom face asta, dar promovarea va veni cu multă muncă din partea tuturor. Sper să revin cât mai curând pe teren, să marchez cât mai repede posibil, dar nu vreau să-mi impun această presiune, a golului! Chiar dacă nu voi înscrie eu, important este să-mi ajut echipa să marcheze, să câştigăm şi să obţinem ceea ce ne-am propus”.
„Am văzut câteva meciuri ale echipei în acest sezon, şi cred că pot evolua alături de oricare dintre jucătorii care sunt în lot. Dar, cine va juca va decide doar antrenorul, nu eu sau oricine altcineva! Iar cei care vor intra pe teren vor trebui să dea 100%, pentru că va trebui să luptăm pentru a reveni în prima ligă”.
Younes Hamza, primul antrenament sub comanda lui Flavius Stoican.
 
Younes Hamza, a efectuat marţi primul antrenament în tricoul” galben-albastru” şi aşteaptă că actele să fie perfectate pentru a redebuta.
Numărul 9 cedat de Derlis David Meza Colli.
Paraguyanul Derlis David Meza Colli i-a cedat tricoul cu numărul 9, lui Younes Hamza în semn de respect pentru acesta.
Foto: www.fcpetrolul.ro