Younes Hamza revine  ” acasa ”

Aşteptarea a luat sfârşit: HAMZA YOUNES se întoarce pe „Ilie Oană” şi va pune umărul la revenirea Petrolului în primul eşalon! 

Unul dintre cei mai iubiţi jucători care a îmbrăcat, în ultimii ani, tricoul „galben-albaştrilor”, Younes (33 ani) şi-a încheiat conturile cu gruparea elenă de prim eşalon Aris Salonic, alegând să-şi continue cariera la FC Petrolul Ploieşti. El va fi prezentat, oficial, mâine, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Atacant rasat, Younes i-a cucerit definitiv pe suporterii petrolişti cu evoluţiile sale din perioada 2012-2014, atunci când a reuşit să marcheze de 37 de ori în cele 64 de prezenţe ale sale în tricoul „galben-albastru”. Goluri cu care a contribuit substanţial la salvarea de la retrogradare, în returul campionatului 2011-2012, iar, mai apoi, la clasările pe podiumul primului eşalon (2012-2013 şi 2013-2014) şi, bineînţeles, la Cupa României adjudecată în 2013. 

Născut la Monastir, Hamza Younes a evoluat în ţara natală pentru US Monastir, CS Sfaxien şi ES Sahel, înainte de a avea o primă experienţă europeană, la Petrolul Ploieşti. În ianuarie 2014, după despărţirea de „lupi”, jucătorul tunisian a semnat cu Botev Plovdiv (Bulgaria), pentru ca, după o jumătate de an, să treacă la mai titrata Ludogorets Razgrad, jucând, cu campioana Bulgariei, inclusiv în grupele Champions League. În 2015 a ajuns în Iran, la Tractor Sazi Tabriz, iar din vara lui 2016 s-a întors pe Continent, semnând cu gruparea elenă Skoda Xanti. Ulterior, Hamza Younes a mai jucat în Turcia, la BB Erzurumspor, şi în Qatar, la Al Ahli, pentru ca, din vara lui 2018, să fie sub contract cu Aris Salonic, având 24 de prezenţe şi 9 goluri marcate în ultima ediţie a primului eşalon din Grecia.