Romania-Malta 1-0, după un meci jalnic
 
În faţa a 14.000 spectatori, naţională României a învins, la Ploieşti, chinuit echipa simililara a Maltei, în preliminariile Euro 2020, prin golul marcat de George Puşcaş în minutul 47.
Partidă de pe” Ilie Oana” a început cu tricolorii în atac, aceştia având două ocazii în primele 15 minute, în minutul 10 Florin
Andone, a şutat în portarul advers, după o pasă bună a lui George Puşcaş.
Acelaşi Andone a avut şansa de a deaschide scorul, în minutul 14, atacantul naţio nalei a şutat puternic însă Bonello a respins în corner.
În minutul 27,
George Puşcaş a reluat cu capul milimetric pe lângă poartă după o centrare a lui Bordeianu.
Putea fi 0-1
În minutul 28, după o gafă a fundaşilor români, Corbolan, a sc apat singur faţă în faţă cu Tatarusanu, însă portarul tricolorilor a avut o intervenţie bună.
În minutul 45, Cicaldau trimite o centrare, iar mingea a căzut pe bara tranversara.
0-0 la pauză, scor care a adus rumoare printre fanii echipei naţionale.
Goollll România
La prima fază de atac, din mitanul secund, George Puşcaş a deschis scorul (min.47), dintr-o lovitură de cap, centrarea venind de la Ianis Hagi.
O nouă intervenitie a lui Tatarusanu.
În minutul 66, Tătăruşanu a respins în corner, şutul de la 30 metri, a lui Gambin.
Aproape de o mare surpriză.
Malta a reuşit să egaleze în minutul 88, însă golul marcat de oaspeţi, după o nouă serie de gafe în defensivă tricolorilor, a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Scor final 1-0, după un meci catastrofal făcut de tricolori.
Victorii obligatorii cu Suedia şi Norvegia.
Pentru a spera la calificare, trebuie să învingem,” acasă” Norvegia (15 octombrie) şi Suedia (15 noimbrie)., însă următorul meci al tricolorilor este pe data de 12 octombrie, în deplasare cu Feroe.
Campania de calificare se va încheia, în Spania, pe data de 18 noiembrie.
Contra dă vina pe nervozitatea jucătorilor şi este nemulţumit de unii jucători.
” Nu a strălucit a doua repriză, jocul, dar primele 20-25 de minute am jucat bine. Am avut un gol valabil, aşa am înţeles. E greu să deschizi o echipă care se apără în 10. Pentru noi era o finală. Am dorit să câştigăm acest meci cu orice preţ. Am introdus mulţi tineri. Au fost mulţi jucători nervoşi, nu ştiu de ce.
Adversarii nu ne-au lăsat să ne facem jocul nostru. Sunt trei puncte, până la urmă, rămânem în cursa calificării. Am vrut să-i mobilizez şi să-i fac conştiienţi de importanţa acestui joc.
Ştiam că Malta se va închide, am început bine jocul, dar nu am reuşit să marcăm şi au apărut nervii. Nu am fost lucizi la meciul de azi. Ne grăbeam să ajungem foarte repede la poartă. Dacă nu ni se anula goulul, altfel era jocul, pentru că toată lumea se linştea. Importante sunt cele trei puncte. Bordeianu şi Rus au confirmat azi şi asta mă bucură”, a declarat Contra la Pro Tv.
” Avem patru săptămâni în care să pregătim dubla următoare. Toate meciurile vor fi nişte finale. După meciul cu Spania le-am zis asta. Dacă o să câştigăm toate meciurile avem toate şansele să ne calificăm la turneul final.
Sper ca după acest meci să analizez foarte bine şi să iau decizia corectă la următoarele convocări „, a completat antrenorul Romaiei.
Antrenorul maltezilor, dezamăgit de înfrângerea în faţa României, însă bucuros pentru că echipa sa a fost aplaudată după meci.
Ray Farrugia a fost dezamăgit, la conerinta de presă, oganizata după sfarsiul partidei, însă şi bucuros pentru că naţională să fost aplaudată la Ploieşti.
"Sunt extrem de dezamăgit, la felul cum am jucat meritam cel puţin un punct! Incontestabil! Cred că am surprins multă lume cu jocul nostru. Păcat, înfrângerea e înfrângere, chiar dacă am jucat bine. Rămâne rezultatul, 1-0 pentru România".
"Jucătorii mei au evoluat la cel mai înalt nivel. Au jucat cu un ritm ridicat până în ultimul minut, nimeni nu le putea cere mai mult. Iar echipa va juca şi mai bine de acum înainte. Mă bucur că fanii României ne-au aplaudat la final, e ceva fantastic. Chiar vreau să le mulţumesc că au apreciat efortul nostru. Trebuie să fim mândri de ceeea ce am arătat".
Rezultatele din celelalte două meciuri ale grupei.
Spania-Ins. Feroe 4-0
Suedia-Norvegia 1-1
Etapa viitoare sunt programate meciurile:
Malta-Suedia
Norvegia-Spania
Feroe-Romania
România: Tătăruşanu – Chipciu, Rus, Chiricheş, Ştefan – Cicâldău, Marin (Stanciu 59), Bordeianu, Hagi (Grozav 71) – Andone, Puşcaş (Keşeru 77)
Malta: Bonello – Muşcat, Agius, Borg – Mbong, Gambin (Zerafa 81), Muşcat, Vella (Grech 86), Corbolan – Nwoko (Effiong 71), Farrugia
 Sursă foto: Răzvan Păsărică/SportPictures. Eu