Înfrângerea ce ne dă speranta.Romania-Spania 1-2

 

 Tricolorii au pierdut la limită partida cu Spania, 1-2, ratând în final două şanse mari de a egala. Urmează meciul cu Malta, duminică, la Ploieşti, de la ora 19:00. 

Cel mai mare stadion al ţării îşi împlineşte scopul găzduind echipa naţională a României. Cu două ore înainte de startul partidei, când îşi deschide porţile, începe să pompeze uşor, uşor speranţele microbistului român de pretutindeni. Devine locul unde orice adult sau copil, care a “bătut” cândva o minge în curtea şcolii, îşi doreşte să fie. 

Români de toate vârstele iau cu asalt tribunele, sunt râuri galbene ce curg spre stadion, spre inima României fotbalistice, aducând cu ele entuziasm, susţinere şi încredere că de data asta se poate. Vara fierbinte din Italia e încă aproape, iar 7 dintre jucătorii prezenţi la EURO U21 sunt acum în lotul lui Cosmin Contra. România – Spania nu e meciul decisiv, dar poate deveni momentul când tricolorii ridică privirea din pământ şi privesc mândri spre EURO 2020. Au în spatele lor 50.000 de suporteri în tribune şi milioane în faţa televizorului! 

Fortăreaţa Tătăruşanu 

Cu privirea sus, ai noştri ies pe gazon în uralele spectatorilor, iar imnul României răsună parcă mai tare ca niciodată. În el se simte dorinţa de succes a galbenilor, de pe teren sau din tribune. 

Spaniolii încep bine meciul şi încearcă să rezolve repede partida. După doar 30 de secunde, Paco Alcacer scapă din marcajul stoperilor noştri, dar e blocat de Tătăruşanu. Ne trezim, ne aşezăm mai bine în teren, iar Puşcaş ţâşneşte în banda dreaptă, scapă de Ramos şi trimite în careu, însă Keşeru ajunge prea târziu la colţul scurt. Da, Spania, aşa e, nu ne predăm uşor! Imediat, oaspeţii încearcă din nou să dea lovitură, dar Tătăruşanu e din nou la post şi îl blochează pe Alcacer, scăpat iarăşi singur spre poarta noastră. Ramos şi Jordi Alba pun şi ei presiune, dar Tătă e în zi mare! La poartă cealaltă, Puşcaş se bate pentru orice minge cu Ramos şi Llorente, ce forţă de om! 

Rezumat VIDEO : 

Foto: sportpictures.eu 

Sursa:FRF.ro