Al 3 lea succes consecutiv.Tricolorul LMV Ploieşti – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3:1 (25:23, 25:17, 19:25, 25:23)

Sambata  seară, Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat în cadrul etapei a XV-a din Faza I a Diviziei A1 la volei masculin, etapa a IV-a din retur, primind vizita echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare, în Sala „Olimpia”. Echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu urmărea a treia victorie consecutivă din 2017, după succesele înregistrate la Bacău, cu Ştiinţa, şi pe teren propriu, cu VCM LPS Piatra Neamţ, ambele în minimum de seturi. Iar în cele din urmă Tricolorul LMV a obţinut victoria, dar nu fără emoţii.

Primul set a fost echilibrat, ambele echipe aflându-se la conducere. Ştiinţa Explorări s-a distanţat prima la mai mult de punct, scor 5:3, dar Grigoraş a egalat imediat, pentru ca Tricolorul LMV să completeze, apoi, o serie de trei puncte la rând, ducând scorul la 6:5.

Echipa vizitatoare a reuşit să revină în frunte, scor 8:7, dar ploieştenii au răspuns, iar de la 12:11 pentru oaspeţi, după ce a intrat Voinea (în locul lui Centelles), Tricolorul LMV s-a desprins, în urma a cinci puncte consecutive, cu un serviciu foarte bun al lui Milivojevic. Ştiinţa Explorări s-a apropiat treptat, mai întâi la două lungimi, scor 20:18, iar apoi chiar a egalat la 23, după trei puncte la rând. A fost momentul în care Centelles a revenit pe teren, contribuind la următoarele două puncte adjudecate de Tricolorul LMV, care a închis setul inaugural la 25:23.

Setul secund a fost la discreţia elevilor antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu. Grigoraş, Riabukha şi Carrasco au ajutat la desprinderea echipei gazdă la 8:4. Milivojevic, Zhylinskyi şi Grigoraş (care s-a descurcat bine şi la blocaj) au majorat ecartul la 16:10.

Diferenţa a crescut chiar la nouă puncte, scor 23:14, la ploieşteni făcându-şi debutul şi bulgarul Pavel Dushkov, singurul nou-venit în lot care nu intrase pe teren în meciurile oficiale până acum. Echipa antrenată de Marius Botea a mai redus din handicap, însă Milivojevic şi Zhylinskyi au încheiat socotelile, scor 25:17, centrul ucrainean punând punct setului cu un blocaj excelent.

CONTINUARE :