Petrolul Ploiesti.Se asteapta incheierea discutilor pentru transferul jucatorilor Gabriel Deac, Hamza Younes şi Filipe Teixeira

 

Astazi la sala de conferinte a stadionului „ Ilie Oana„ a avut loc conferinta de presa premergatoare meciului dintre Ripensia Timisoara si Petrolul Ploiesti. 

Conferinta de presa in care s-a vorbit despre meciul greu cu echipa din Timisoara,a fost prezentat noul jucator al echipei Petrolul Ploiesti (Stefan Blanaru )  si despre transferul jucatorilor Gabriel Deac, Hamza Younes şi Filipe Teixeira. 

Declaratii : 

Stefan Blănaru ( 30 ani-atacant )  

Sunt bucuros pentru faptul că am venit la un club de tradiţie al fotbalului românesc şi îi mulţumesc domnului Stan pentru că s-a gândit la mine. Sper să facem o treabă frumoasă împreună, iar la anul, pe vremea aceasta, să fim în Liga 1”. 

”Am avut multe discuţii cu diferite echipe în această vară, inclusiv domnul Miriuţă m-a dorit în Ungaria. Situaţia mea de la Hermannstadt nu a fost foarte clară, am jucat mai puţin în ultima vreme şi am considerat că este mai bine să merg în altă parte. Chiar dacă am ales Liga 2, sunt convins că nu am făcut un pas înapoi!”, a adăugat noul jucător al „lupilor”. ”În Liga 1 am fost un jucător de echipă, nu neapărat un marcator. Am 30 de ani, am destulă experienţă şi nu mă sperie presiunea. Am mai jucat la echipe de tradiţie, cum ar fi Politehnica Timişoara, şi sunt genul de jucător care, după câteva evoluţii în tricoul formaţiei la care am activat, am ajuns să fiu apreciat de către suporteri, de către oamenii care vin la stadion. Sper ca lucrul acesta să se întâmple şi aici! Vreau să ajut această echipă să promoveze şi să jucăm, astfel, la anul pe prima scenă” 

Flavius Stoican despre Blanaru . 

„Îl apreciez în primul rând pentru că este un jucător care se pune în slujba echipei, iar acesta este cel mai important lucru pentru un antrenor. Are viteză bună, are determinare şi, cu siguranţă, va fi apreciat de suporterii echipei noastre” 

Antrenorul lupilor a vorbit si despre adversara de sambata si ca are tot lotul valid . 

”Trebuie să fim foarte atenţi la această partidă, dar, chiar dacă întâlnim o echipă pe care o respectăm, asta nu înseamnă că trebuie să ne fie teamă de ea! Ne va pune probleme doar în momentul în care noi nu vom fi 100% conectaţi la importanţa jocului, dar nu am niciun fel de dubii legate de faptul că jucătorii mei nu vor fi concentraţi”. 

„E destul de dificil să stai în plin campionat, însă, punând în balanţă şi faptul că am avut ceva probleme medicale în lot, pot să spun că pauza aceasta nici nu ne-a bucurat, dar nici nu ne-a dezavantajat”. 

„E chiar ceva special pentru mine, pentru că tot lotul este valid! Trebuie să aleg 20 de jucători care vor face deplasare la Timişoara, apoi 18 care vor ajunge pe foaie şi, bineînţeles, 11 care vor intra pe teren! Sunt mulţumit de ceea ce văd la antrenamente, de implicarea jucătorilor şi, cu siguranţă, îmi va fi foarte dificil să fac alegerile. Dar, pentru mine cel mai important lucru este victoria, iar dacă eu voi fi inspirat, atunci, cu siguranţă, aceasta va veni!” 

Marius Stan a vorbit despre „ subiectul „ ultimei saptamani ( transferurile jucatorilor Gabriel Deac, Hamza Younes şi Filipe Teixeira ) si situatia lui Mihai Velisar . 

Preşedintele Marius Stan a ţinut să lămurească situţia jucătorilor Gabriel Deac, Hamza Younes şi Filipe Teixeira, despre care s-a spus, în ultima perioadă, că ar fi în vizorul Petrolului Ploieşti. 

Oficialul „galben-albaştrilor” a confirmat negocierile cu cei trei fotbalişti,  aşteaptând, acum, definitivarea acestora. „Aveam, la un moment dat, 21 de jucători în lot, dintre care 3 erau portari şi 5 juniori! Acesta a fost motivul pentru care am accelerat, în această perioadă, procesul de completare a lotului. L-aţi văzut, acum, pe Ştefan Blănaru, pot să vă spun şi că Gabriel Deac este în pregătiri cu noi şi va fi jucătorul nostru, dar mai trebuie să parafăm documentele şi să le înregistrăm, aşa că până atunci nu trebuie să ne pripim”, a spus Marius Stan. 

Preşedintele petroliştilor a vorbit, apoi, şi despre negocierile cu Hamza Younes şi Filipe Teixeira, doi dintre jucătorii extrem de apreciaţi pentru trecutul lor pe „Ilie Oană”. „Nu am cum să neg, sunt discuţii mai mult decât avansate cu Hamza Younes. El şi-a reziliat contractul cu echipa din Grecia, iar acum sunt câteva detalii pe care avocatul clubului nostru şi avocatul lui le discută. Sunt lucruri de amănunt, nu de fond! Sper să reuşim să-l aducem alături de noi”, a recunoscut oficialul „lupilor”. 

”Şi cu Filipe Teixeira sunt discuţii şi aşteptăm finalizarea lor. În primul rând, el va trebui să decidă dacă va mai continua activitatea sau nu! Dacă răspunsul va fi pozitiv, atunci, firesc, îl vom primi cu braţele deschise”, a precizat Marius Stan. „ Am mai fost în discuţii şi cu Claudiu Petrila, de la CFR Cluj, dar, din păcate, ultimul răspuns al celor de acolo a fost unul negativ. Oricum, sunt mulţumit de modul în care arată lotul nostru şi afirm asta cu convingere. Într-un timp foarte scurt, eu spun că am alcătuit un efectiv echilibrat, experimentat, dar şi cu câţiva tineri care promit cu adevărat! Aşa încât, avem toate premisele necesare pentru obţinerea punctelor, a victoriilor şi, implicit, pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus”, a conchis Marius Stan. 

În vârstă de 24 de ani, Gabriel Deac (mijlocaş bandă dreapta) a evoluat în ultimele sezoane la FC Voluntari, formaţie pentru care a adunat 89 de prezenţe în primul eşalon. 

La rândul său, Younes Hamza (33 ani) şi-a încheiat conturile cu Aris Salonic, şi ar putea reveni la Ploieşti, aici unde este extrem de apreciat pentru evoluţiile sale din perioada 2012-2014, atunci când a reuşit să marcheze de 37 de ori în cele 64 de prezenţe ale sale în tricoul „galben-albastru”. 

În fine, Filipe Teixeira (38 ani) a terminat, la finalul stagiunii trecute, angajamentul cu FCSB, iar de atunci nu a mai dat curs vreunei oferte. Teixeira a mai jucat pentru FC Petrolul între 2013-2015, bifând 69 de apariţii şi 17 goluri pentru „găzari”. 

Lămuriri în cazul Mihai Velisar 

Marius Stan a explicat şi situaţia lui Mihai Velisar, jucător împrumutat de către FC Petrolul la Gaz Metan Mediaş, acolo unde a avut evoluţii apreciate, ce l-au propulsat în lotul naţionalei „U21”. 

„La momentul la care am venit aici, Velisar era un fost jucător al Petrolului, dar împrumutat la Buzău, în Liga a 3-a, acolo unde a jucat şi nu a jucat! Astfel, nici datele culese de la Buzău nu au dus la concluzia că el trebuia oprit în lot, cu atât mai mult cu cât, în efectivul pe care îl constituiam, era clar că pe poziţia de fundaş stânga urmau să fie jucători <<under>>, Ţicu şi Manolache, ambii componenţi ai loturilor naţionale. Velisar risca, astfel, să nu joace deloc la noi, iar impresarul său, Bogdan Apostu, ne-a rugat să-l lăsăm să meargă împrumut la Gaz Metan Mediaş. Evident, am zis da! Era şansa lui să joace acolo, fiind şi eligibil pentru Liga 1, a profitat de ea, a evoluat foarte bine, a ajuns la lotul de tineret şi sper să ajungă mult, mult mai mare! Iar noi, pe lângă cei 15.000 de euro trecuţi în contract în cazul unui transfer definitiv, avem şi un procent dintr-o viitoare vânzare, de 15%, dar nu mai puţin de 50.000 euro! Încă o dată, îl felicit pe Mihai, a fost şansa lui şi a profitat! Dacă rămânea aici, nu avea oportunitatea să joace foarte mult şi i se putea termina cariera!”, a precizat Marius Stan. 

Sursa si foto /video :www.fcpetrolul.ro  

Vezi conferinta de presa in video de mai jos :