Remiza pe Litoral. Farul Constanta-Petrolul Ploiesti 0-0

Petrolul a ieşit cu patru puncte din „dubla” Călăraşi-Constanţa, victoria obţinută, în urmă cu mai bine de o săptămână, pe malul Dunării fiind completată de o remiză „albă” în partida disputată, contra Farului, pe Litoral. 

Aşteptat cu  mult interes în ambele tabere, duelul dintre Farul şi Petrolul s-a încheiat nedecis. Pe o căldură sufocantă, înfruntată cu brio de două galerii cât se poate de „vii”, grupul suporterilor petrolişti fiind chiar mai numeros decât cel al localnicilor, meciul a avut, atât cât s-a putut, ritm, lipsind, însă, golul care să încline balanţa către una dintre cele două părţi. Iar cel mai aproape de victorie s-a aflat echipa noastră, beneficiara celor mai clare ocazii de gol, rămase, însă, din păcate, fără efect pe tabela de marcaj. 

Petrolul putea să facă diferenţa până la pauză, fiind echipa care a construit mai mult şi a ajuns, în mod logic, să ameninţe la modul serios buturile adverse. Meza Colli (19) a avut şansa deschiderii scorului, dar n-a cadrat şutul dintr-o poziţie excelentă, trimiţând balonul, din interiorul careului, peste transversală, iar lui Arnăutu (39) terenul denivelat i-a jucat o festă, atacantul „lupilor” ratand, incredibil!, de lângă bara din stânga porţii constănţene, după o centrare venită, de pe dreapta, de la Bărboianu! 

Partea a doua a început după aceleaşi coordonate, cu o nouă oportunitate trecută în dreptul „lupilor”, lovitura de cap trimisă de către Laurenţiu Marinescu (56) puţin peste poartă, însă, o dată cu trecerea timpului, Farul a căpătat ceva mai mult curaj şi a căutat să împingă jocul spre buturile ploieştene. Au urmat câteva şarje ofensive periculoase ale „marinarilor”, cu o semi-ocazie a lui Hordouan (71), un şut-centrare de pe stânga, mingea fiind „scoasă” de către Lungu, de sub transversală, în corner, iar Stoican a răspuns, pentru ultima jumătate de oră a partidei, cu o mutare ofensivă, trimiţând şi un al doilea atacant de meserie pe teren, Guy Gnabaouyou debutând cu această ocazie în tricoul „galben-albaştrilor”. 

Şi  francezul putea decide meciul, cu şapte minute înainte de final, atunci când, după un corner bătut de către Bratu de pe dreapta, Gnabaouyou a prelut în colţul opus al careului mic, însă a trimis peste poartă! 

S-a terminat, astfel, 0-0, o remiză în urma căreia „lupii” se pot considera nemulţumiţi, judecând după modul de desfăşurare al ostilităţilor şi după numărul de oportunităţi irosite. Cu 7 puncte, Petrolul ocupă, acum, poziţia a şaptea în clasament după scurgerea a patru etape din actualul sezon al eşalonului secund, timp în care elevii lui Flavius Stoican au avut de jucat trei meciuri în deplasare şi doar unul singur pe teren propriu. 

Iar revenirea pe „Ilie Oană” se va lăsa aşteptată, în condiţiile în care întâlnirea dintre FC Petrolul şi FK Csikszereda, ce ar fi trebuit să se desfăşoare pe 3 septembrie, a fost amânată din dorinţa de a se proteja gazonul în perspectiva meciului oficial pe care România îl va susţine, la Ploieşti, cu Malta (8 septembrie). 

Astfel, următoarea partidă a echipei noastre se va desfăşura tot în deplasare, la Timişoara, cu Ripensia. 

FC Farul Constanţa – FC Petrolul Ploieşti 0-0 

FC Farul: Muţiu (cpt) – Nicola, Cană, Lică, CarabelaAntoche – Greu, Cruceru (85 Doumbia) – Al. Stoica (63 Hordouan), I. Stoica, Kanda. Antrenor: Ianis Zicu. 

FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Walace, Sîrghi, Ţicu – Meza Colli (63 Gnabaouyou), Mihăescu – Bratu (88 Constantinescu), Marinescu (cpt) (70 Cioinac), Zaharia – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican. 

Au arbitrat: Marian Barbu – Andrei Constantinescu şi Mihai Cantemir. 

Observatori: Vasile Bratu şi Dorinel Dincă.