Lupii galbeni ,victorie clara pe malul Borcei .Dunarea Calarasi-Petrolul Ploiesti 1-3
 
Petrolul a bifat cel de-al doilea succes din acest campionat, obţinut tot în deplasare, pe terenul Dunării Călăraşi. La capătul unei partide pe care au dominat-o de la un capăt la celălalt, „lupii” s-au impus cu scorul de 3-1, prin „dubla” lui Sergiu Arnăutu (14, 30) şi reuşita lui Alex Zaharia (56), pentru gazde marcând, pe final, Gliga (89). 
Cu aproape jumătate din echipa de start schimbată faţă de meciul cu UTA, Petrolul şi-a păstrat şi la Călăraşi apetitul ofensiv de care dăduse dovadă, în ciuda eşecului suferit pe „Ilie Oană”, în faţa arădenilor. Şi, într-o confruntare care, privind distribuţiile celor două combatante, a semănat cu una de prim eşalon, cei mai mulţi dintre jucători respirând de-a lungul carierelor lor aerul Ligii I, „lupii” au fost cei care, încă din primele minute, şi-au confirmat apăsat intenţiile de promovare pe care le au în acest sezon. 
Echipa lui Flavius Stoican a început întâlnirea în jumătatea adversă, iar după ce Mario Bratu (7) a semnat prima şansă de gol, trimiţând peste transversală dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, a ieşit la rampă golgheterul incontestabil al „lupilor”, Sergiu ARNĂUTU.  Atacantul petroliştilor a deschis scorul atunci când, rămas singur cu portarul gazdelor, după o pasă a lui Marinescu, a plasat balonul pe lângă Calancea (14), iar un sfert de oră mai târziu a reuşit „dubla”, după ce a executat perfect o lovitură liberă de la 22 metri, lateral stânga, aşezând balonul, lângă bară, la colţul scurt! 
Astfel, după doar o jumătate de oră, Petrolul lua un avantaj important, cu care avea să intre şi la cabine, chiar dacă, pe final de repriză, călărăşenii au fost foarte aproape să reducă din handicap. Honciu (44) a încercat poarta cu un  şut de la 25 de metri, dar Lungu s-a întins şi a respins de lângă bară, iar Bawab (45+2) a fost autorul unui „luft” memorabil, nereuşind să lovească mingea dintr-o poziţie perfectă, singur la 4-5 metri în faţa buturilor ploieştene! 
Lucrurile s-au lămurit definitiv după pauză, ZAHARIA (56) obligându-l pe Calancea să scoată şi pentru cea de-a treia oară mingea din plasă, cu un şut de la 10 metri, lateral stânga, trimis la colţul scurt. Astfel, jocul a curs spre un final liniştit, atâta vreme cât Dunărea n-a avut cum să forţeze o răsturnare miraculoasă, golul lui Gliga (89 – vole frumos, după o pasă în adâncime, ce a depăşit apărarea ploieşteană) nemaiputând schimba soarta partidei. 
Urmează Farul, tot în deplasare! 
Petrolul a bifat, astfel, cea de-a doua victorie pe teren străin din acest campionat, iar în etapa viitoare va evolua tot în deplasare. Ploieştenii vor merge la Constanţa, pentru confruntarea cu Farul, ce se va desfăşura luni, 26 august, de la ora 18.00. 
DUNĂREA CĂLĂRAŞI – FC PETROLUL PLOIEŞTI 1-3 (0-2) 
MARCATORI: GLIGA (89)/ARNĂUTU (14, 30), ZAHARIA (56). 
DUNĂREA: CALANCEA – EKREM (64 SĂBĂNGEANU), MUTU, LOPEZ VARELA, MENDY – BOBOC – MARONE (46 ZETE), BAWAB (76 GLIGA), HONCIU (CPT), MALOLO – B. RUSU. ANTRENOR: CRISTIAN PUSTAI. 
FC PETROLUL: LUNGU – BĂRBOIANU, WALACE, SÎRGHI, ŢICU – MIHĂESCU, MEZA COLLI – BRATU (69 I. STOICA), MARINESCU (CPT) (84 RACU), ZAHARIA – ARNĂUTU (76 SAIM TUDOR). ANTRENOR: FLAVIUS STOICAN. 
AU ARBITRAT: FLORIN ANDREI (TG. MUREŞ) – CRISTIAN MARCHIDAN ŞI STELIAN SLABU (AMBII BRĂILA). 
ARBITRU DE REZERVĂ: BOGDAN DUMITRACHE (BUCUREŞTI). 
OBSERVATORI: LAURENŢIU VĂRGATU (BRĂILA) ŞI BOGDAN GHEORGHIŢĂ (VASLUI).