Flavius Stoican „Concentrare, determinare, atitudine, agresivitate” la meciul cu UTA
 
Vineri, în sala de şedinţe a stadionului Ilie Oana, conferinţa de presă premergătoare partidei dintre Petrolul Ploiesti-UTA Arad, partidă care se dispută, luni, incepenad de la ora 18.00.
La conferinţă au participat fundaşul Ştefan Barboianu, Preşedinte clubului „petrolist „, Marius Stan şi antrenorul lupilor, Flavius Stoican.
Flavius Stoican este încrezător în victoria lupilor, în faţa echipei UTA Arad.
Flavius Stoican a spus în deschiderea conferinţei de presă că este încrezător în victoria lupilor galbeni în partidă cu UTA, victoria fiind posibilă şi cu ajutorul publicului.
„Îmi doresc, şi sunt convins că aşa se va întâmpla, să avem parte de un public cât mai numeros. Iar oamenii care vor veni pe stadion vor aştepta de la noi să obţinem victoria. Ne vor împinge de la spate şi vor fi bucuroşi dacă vor vedea că echipa favorită se va ridica la pretenţiile acestui public minunat. Avem şi o galerie care, în momentul în care am fost în dificultate în jocul din prima etapă, ne-a susţinut necondiţionat, aşa încât avem datoria să facem totul pentru ca lumea să plece fericită de la stadion”, a declarat Flavius Stoican.
Flavius Stoican a punctat şi aşteptările care le are de la jucătorii săi, în partida de. „Conduc o echipă alcătuită din jucători responsabili, care ştiu că ne aşteaptă o partidă foarte importantă, în care vom întâlni un adversar care a început destul de bine campionatul. Cei de la UTA au un moral foarte bun, sunt încrezători în forţele lor, vin degajaţi, descătuşaţi, dar asta nu înseamnă că or să aibă un meci uşor aici. Consider că avem toate premisele necesare ca să sperăm într-o victorie: un public extraordinar, un stadion frumos, o atmosferă frumoasă, jucători buni, valoroşi, cu calitate!”, a subliniat tehnicianul „lupilor”.” O să fie un meci deschis oricărui rezultat, iar noi trebuie să facem totul ca să câştigăm. Vreau să văd de la jucătorii mei lucruri frumoase, în ceea ce priveşte spectacolul, dar şi lucruri responsabile, în ceea ce priveşte situaţiile de joc. Trebuie să fim conectaţi, concentraţi, vreau să văd agresivitate din partea lor, în sensul bun al cuvântului, pentru că asta îşi doresc şi oamenii din tribune. Iar dacă suporterii văd atitudine, determinare, atunci la final, chiar dacă rezultatul nu va fi unul pe măsura aşteptărilor, ne vom putea uita, cu toţii, ochi în ochi”.
Flavius Stoican despre UTA şi Laszlo Balint.
Antrenorul „găzarilor „a vorbit şi despre adversarii de luni, în acelaşi timp respectând echipa arădeană.
„Cred că este prima dată când îl întâlnesc ca adversar. Ne cunoaştem, discutăm, ne-am şi văzut acum câteva luni, la Braşov, ştiu că este interesat de tot ceea ce înseamnă fotbal şi îşi doreşte să demonstreze că poate fi un nume în fotbalul românesc. Îl respect, iar acum rămâne de văzut cine va avea câştig de cauză, cine va fi mai bun ca şi echipă. Pentru că, până la urmă, noi, ca antrenori, încercăm să ne aşezăm bine jucătorii pe teren, să le dăm un moral bun, să le oferim încredere şi plăcerea de a juca, dar, până la urmă, totul depinde de ei”.
„Avem date despre ei, ştim că alcătuiesc o echipă bună, dar nici nu vreau să-i ridicăm foarte mult în slăvi, pentru că UTA nu este un adversar de nebătut! Este, totuşi, o echipă de Liga a 2-a, şi ea cu un lot format în vară, iar arădenii să fie convinşi că or să aibă un meci foarte greu aici! Să nu fiu înţeles greşit, UŢA este un nume în fotbalul românesc, dar de data aceasta va juca la Ploieşti, pe <<Ilie Oană>> şi, în mod cert, îi va fi foarte greu! Eu sunt convins că o să facem o partidă bună şi chiar am să fiu dezamăgit dacă nu câştigăm!”, a spus antrenorul ploieştenilor.
Despre ultimii jucători veniţi la echipă.
În încheierea conferinţei, Flavius Stoican a vorbit şi despre ultimii jucători veniţi la echipă, francezul Guy Gnabouyou (atacant) şi Bogdan Gavrilă (mijlocaş).
„Guy este în urmă cu pregătirea fizică, dar ne-a arătat că are calităţi. Vom lua o decizie în zilele următoare, şi el aşteaptă asta de la noi, dar vrem să fim convinşi că vom face alegerea cea mai potrivită”.
„Pe Gavrilă îl cunosc de foarte mult timp. Ştiu la ce nivel poate ajunge, aşa cum ştiu şi la ce nivel se află acum. Este într-o poziţie din care poate să mai crească, pentru că la acest moment se află în urmă cu pregătirea fizică, iar totul va depinde doar de el. Eu îi oferă şansa să facă asta, pentru că este un jucător care, atunci când este în formă, face diferenţa, dar la fel de adevărat este şi că, atunci când are de suferit din punct de vedere fizic, nu iese în evidenţă”, a menţionat Flavius Stoican.
Casa de bilete de la stadionul „Ilie Oana” va fi deschisă mâine şi poimâine.
Cei care doresc să-şi cumpere bilete la meciul de luni seară, cu UTA, le pot procura mâine şi duminică, după următorul program:
Sâmbătă – duminică, între orele 09.00-16.30. Preţurile biletelor sunt următoarele: Tribuna 0 – 25 lei; Tribuna I – 20 lei; Tribuna II – 12 lei; Peluze – 8 lei.
 
Foto.www.fcpetrolul.ro