UPG PLOIESTI ESTE O RAMPĂ DE LANSARE PENTRU TINERII SPORTIVI UNIVERSITARI
Sportul universitar prahovean se poate mândri cu rezultate foarte bune la competiţii importante naţionale, acest lucru fiind confirmat şi de Marius Vaida, cadru didactic în cadrul Departamentului de Activităţi Motrice şi Sport Universitar din cadrul Universităţii „Petrol-Gaze” din Ploieşti:
 
„Ne mândrim cu rezultatele obţinute de-a lungul timpului de studenţii universităţii noastre, aceştia reuşind obţinerea de numeroase medalii la Campionatele Naţionale Universitare, atât la individual cât şi pe echipe, în ramurile sportive baschet, atletism, handbal, înot, şah şi judo. Deşi suntem o universitate de neprofil, care nu are în componenţa ei Facultate de Educaţie Fizică şi Sport, studenţii noştri, sub îndrumarea cadrelor didactice din Departamentul de Activităţi Motrice şi Sport Universitar, reuşesc să fie în topul naţional, în condiţiile în care  majoritatea studenţilor de la facultăţile de profil din ţară sunt sportivi de performanţă legitimaţi sau chiar componenţi ai loturilor naţionale. Departamentul din care fac parte încurajează practicarea diverselor discipline sportive, dar cu precădere a celor olimpice. Legătura foarte bună dintre departamentul de care am amintit anterior şi studenţi este materializată prin desfăşurarea numeroaselor activităţi sportive, foarte apreciate de aceştia, unele dintre aceste activităţi fiind şi izvorul de selecţie a viitorilor campioni universitari.”
 
 
N.R. De mentionat ca directorul si coordonatorul Departamentului de Activităţi Motrice şi Sport Universitar din cadrul Universităţii „Petrol-Gaze” din Ploieşti,este doamna Mirela Dulgheru .