Lupii galbeni  au pierdut amicalul cu Esteghlal .Petrolul Ploiesti-FC Esteghlal 1-3

„Lupii” au jucat, marti, cel de-al treilea meci de verificare din cantonamentul de la Kizilhamam, întâlnind un adversar de un cu totul alt calibru decât precedentele. FC Petrolul a dat piept cu Esteghlal FC, un club de două ori câştigător al Cupei Campionilor Asiei, şi care l-a angajat ca antrenor, din această vară, pe italianul Andrea Stramaccioni, fostul tehnician al lui Inter Milano, Udinese, Panathinaikos sau Sparta Praga, lucru care spune multe despre forţa financiară, şi nu numai, a iranienilor. 

Jocul a fost unul extrem de echilibrat vreme de aproape o oră, cu un debut în care „galben-albaştrii” au avut iniţiativa şi au fost mai periculoşi. Walace (5) a ratat o bună oportunitate, reluând cu capul, după un corner bătut de pe dreapta de către Marinescu, puţin peste transversală, iar faza s-a repetat trei minute mai târziu, doar că, de această dată, portarul Hossein a reuşit să respingă. Hossein a salvat şi la lovitura de cap a lui Marinescu (10), dar n-a mai avut ce face atunci când WALACE (11) a reuşit să înscrie, la cea de-a treia tentativă, tot cu capul, şi tot după un corner bătut, de pe dreapta, de către „căpitanul” petroliştilor. 

Treptat, iranienii au reuşit să echilibreze duelul, iar Aghaei Sajad (22) a restabilit egalitatea, cu un şut de la 12 metri, lateral stânga, expediat în colţul opus al porţii apărate de către Apostolachi. Până la pauză, petroliştii au fost aproape de golul doi, atunci când Marinescu (35) a trimis, din afara careului, puţin pe lângă vinclul din stânga, la fel cum şi partea secundă, una pe care Flavius Stoican a abordat-o cu cinci juniori în teren, a început cu o mare ocazie a Petrolului, şutul lui Meza Colli (52) ocolind de puţin buturile adverse. 

Esteghlal a reuşit să treacă la conducere în minutul 66, după execuţia superbă a lui Vouri, un şut de la 18 metri, central, aproape de vinclul din dreapta porţii lui Cezar Lungu, iar perşii s-au distanţat pe final de meci. Sajad (78), scăpat singur cu Lungu, a trimis în bară, însă Dashti (80), cu o acţiune pe dreapta, nu l-a mai iertat pe portarul „lupilor”, stabilind scorul final al întâlnirii: 1-3. 

Petrolul pierde, astfel, primul joc din această vară, după un meci în care, vreme de aproape o oră, a jucat de la egal la egal cu Esteghlal, experienţa superioară a iranienilor făcând diferenţa în ultima parte a confruntării. 

  

FC Petrolul Ploieşti – Esteghlal FC 1-3 (1-1) 

Marcatori: Walace (11)/Sajad (22), Vouri (66), Dashti (80). 

FC Petrolul: Apostolachi (30 Avram) – Bărboianu, Walace, Sîrghi, ŞtefanoviciMeza Colli, Mihăescu – Munteanu, Marinescu (cpt), Ştefănescu – Arnăutu. Repriza a doua: Avram (60 Lungu) – Zaharia, Racu, Manolache, Ţicu – Meza Colli (68 Mihăescu), Enache – I. Stoica, Fabio Vieira, Pozo-Venta – Bratu. Antrenor: Flavius Stoican. 

Esteghlal: HosseinVouri, Mohammad, Milad, ZakiRezaMasoud, Dariush, Farshid – Mori, Sajad. Au mai jucat: MehdiShahin, Kargar, Dashti, Bolbol.Antrenor: Andrea Stramaccioni.