Derby de trap ,galop si ponei la Hipodromul Ploiesti
 
Hipodromul Ploieşti va găzdui, mâine(n.r.sambata 6 iulie a.c.), începând cu ora 10.00, cea mai importantă reuniune hipică a sezonului, cea în care se desfăşoară Derby-ul de Trap al României! Se anunţă un eveniment pe care ploieştenii nu trebuie să-l rateze, pentru că organizatorii au pregătit o reuniune antrenantă, cu întreceri hipice spectaculoase, de trap, galop şi ponei, precum şi un nou show de dresaj oferit de Miron Bococi, românul care s-a stabilit în Spania şi a devenit unul dintre cei mai pricepuţi dresori de cai din Europa. El revine pe Hipodromul Ploieşti după ce, în toamnă, cu prilejul reuniunii de Derby de anul trecut, din 7 octombrie 2018, a ridicat, efectiv, tribunele în picioare cu show-ul prezentat alături de caii săi, Feeling, Bruce şi Talisman! De data aceasta, Bococi va propune un spectacol ce se anunţă şi mai interesant – Free Style Horse Show -, cu nu mai puţin de cinci cai .
 
Derby-ul de Trap al României va începe la ora 11.10 şi-i va avea la start pe şase dintre cei şapte cai indigeni în vârstă de 4 ani care şi-au făcut „încălzirea”, în urmă cu două săptămâni, în Premiul de Încercare. A câştigat, atunci, armăsarul Calypso, condus de Vasile Gheorghe, şi rămâne de văzut dacă principalul său contracandidat, armăsarul Veritable Yankee, va reuşi să-şi ia revanşa. Au şansa lor, cu siguranţă, şi ceilalţi patru trăpaşi înscrişi în cursă: Ops, Pandora, Neptuniu şi Secretariat, în timp ce armăsarul Romeo a fost retras din motive medicale.
 
O altă cursă de trap extrem de interesantă se anunţă Criteriul cailor de 4 ani, o întrecere programată la ora 13.40, ce face parte din Campionatul Mediteranean al Driverilor. Este una dintre cele şapte curse care se ţin în acest an în diferite ţări europene şi în care se luptă pentru supremaţie aceiaşi şapte driveri, printre care se numără şi românul Mihai Păun. Ei concurează de fiecare dată conducând cai puşi la dispoziţie de hipodromul organizator, totul stabilindu-se prin tragere la sorţi. Alături de Mihai Păun, în cursa de mâine participă Anthony Tintillier (Franţa), Vladimir Vyagin (Rusia), Noureddine Tiar (Algeria), Boris Kecenovic (Serbia), Walter D’Ambrogio (Italia) şi Clint Vassalo (Malta). Mai trebuie spus că, în această cursă, va fi prezent, în afara concursului, şi unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului, belgianul Joseph Verbeeck, unul dintre cei mai importanţi driveri din istoria trapului Mondial, supranumit „Diavolul belgian”. Acum în vârstă de 62 de ani (e născut pe 6 februarie 1957), Jos Verbeeck este al doilea cel mai titrat driver câştigător de „Prix D’Amerique” (Campionatul Mondial de Trap Atelat, cu premiu pentru câştigător de 1 milion de euro), în care s-a impus de 4 ori, cu cai diferiţi, niciodată principalii favoriţi ai evenimentului! Într-o ierarhie a acestor trofee, primul este francezul Frank Nivard, cu 5 victorii, însă de fiecare dată conducând marii favoriţi ai cursei. Jos Verbeek revine la Ploieşti după ce a mai fost prezent în două curse din cadrul reuniunii de Derby din anul 2017 şi va conduce iapa Letitbe Vrijthout.
 
De urmărit vor mai fi atât premiul cailor de 2 ani (Premiul Phoenixy – ora 10.40), cât şi cursa rezervată cailor de 3 ani, Premiul Sofia, de la ora 12.50.
 
Evident, Casa de pariuri Fortuna a inclus în oferta sa de pariere două dintre cursele de sâmbătă, Premiul Hera – Fortuna Gold având cel mai mare număr de partanţi, zece, iar Premiul Hinsar – Fortuna Silver, care încheie, de altfel, reuniunea, anunţându-se, la rându-i, extrem de strâns.
 
Atractivă se anunţă şi întrecerea poneilor, programată la ora 11.35: Premiul Sheikha Lateefa Bint Mansoor Bin Zayed Al Nahyan – International Pony Race. O cursă cu şase ponei la start, conduşi doar de reprezentante ale sexului frumos, dintre care două vin de peste hotare: Sarah Al Jahouri (Emiratele Arabe Unite) şi Iluna Korin (Belgia).
 
Trecând la galop, şi în acest caz avem parte de două curse tari, organizate de Federaţia Hipică Română: la ora 12.00, Premiul HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Apprentice World Championship (IFAHR), cu cinci cai la start şi tot atâţia jockey care-i vor conduce în urma unei trageri la sorţi, respectiv, la ora 13.10, Premiul HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship (IFAHR), cu şapte cai la start şi tot atâtea reprezentante ale sexului frumos ca jokey, provenite din şapte ţări diferite.
 
Bineînţeles, pe toată durata reuniunii, spectatorii vor putea profita de fenomenul „Street food”, partenerii tradiţionali ai Complexului Hipodrom anunţând o ofertă generoasă, care va satisface, cu siguranţă, poftele celor mai gurmanzi oaspeţi.
 
Biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 7 ani au acces gratuit.
 
Programul reuniunii de mâine AICI 
 
Casa de pariuri Fortuna a inaugurat agenţia din incinta Complexului Hipodrom.
 
 
Vineri, chiar înaintea celei mai importante reuniuni hipice a sezonului, în care are loc Derby-ul de Trap al României, Casa de pariuri Fortuna a mai împlinit o promisiune făcută la momentul demarării colaborării cu CSM Ploieşti şi a inaugurat agenţia din incinta Hipodromului Ploieşti. Totul s-a petrecut cu prilejul unei conferinţe de presă la care au fost prezenţi reprezentantul Casei Fortuna, Dermot Keelan, directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, preşedintele Federaţiei Române de Trap, Marian Manea, invitatul special al reuniunii de mâine, celebrul driver Joseph Verbeeck, şi preşedinta Asociaţiei Calului de Trap, Ioana Dumitru.
 
Reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan, a fost scurt: „Le mulţumesc reprezentanţilor hipodromului pentru că ne-au oferit şansa să deschidem aici această agenţie, care sper că va satisface toate nevoile iubitorilor hipismului care vin la curse”. La rândul lui, Lucian Rădulescu, a declarat: „A fost o muncă dificilă să-i aducem pe cei de la Fortuna alături de noi, celelalte discuţii cu alte societăţi nematerializându-se, şi nu putem fi decât mulţumiţi că pasionaţii acestui sport pot veni, de mâine, pe hipodrom şi pot paria chiar aici. Se ştie că una dintre condiţiile impuse pentru ca reuniunile să aibă caracter oficial este să se poată paria şi iată că, după eforturi îndelungi, am ajuns în acest punct al inaugurării unei agenţii de pariuri în incinta Hipodromului Ploieşti”.
 
Preşedintele Federaţiei Române de Trap, Marian Manea, a apreciat, la rândul lui, că „este un moment foarte important pentru activitatea de pe hipodrom, posibilitatea de a se paria apărând din nou după mai bine de zece ani de pauză. Evenimentul de mâine este important şi prin prisma faptului că, după mult timp, va avea loc prima cursă internaţională desfăşurată pe Hipodromul Ploieşti. Eu zic că sunt premise ca reuniunea de mâine să fie una deosebită, atât ca spectacol, cât şi din punct de vedere al rezultatelor ce vor fi obţinute. Aşa cum am mai spus, meritul cel mai mare este al celor de la Fortuna, pentru că activitatea hipică în lume este sortită eşecului dacă nu există pariuri. De când au început să fie curse cotate la pariuri, a crescut numărul cailor de pe hipodrom, a crescut interesul pentru curse, iar numărul spectatorilor din tribună este tot mai mare de la o reuniune la alta”.
 
În fine, preşedinta Asociaţiei Calului de Trap, Ioana Dumitru, în calitate de organizator al etapei din România a Premiului Mediteranean, a spus: „Nu multă lume ştie, dar, în anul 2018, România, prin Asociaţia Calului de Trap, a fost acceptată ca şi membră în această Uniune Europeană de Trap, iar începând din acest an organizăm şi noi etape din acest campionat. Participă 7 driveri din 7 ţări diferite, într-un campionat care-şi propune să promoveze valorile trapului, cultura ţărilor care organizează şi promovează aceste curse, fiind un campionat bazat mai mult pe relaţii de prietenie şi de interacţiune”.
 
Revenind la subiectul principal al evenimentului de astăzi, deschiderea agenţiei de pariuri Fortuna în incinta Complexului Hipodrom Ploieşti, reprezentanţii societăţii de pariuri au anunţat că, mâine, doar la hipodrom însă, se va putea paria pe toate cele şapte curse de trap ale reuniunii şi, posibil, şi pe cele două curse de galop din program. În oferta online şi din agenţiile din ţară, se vor regăsi cu siguranţă, începând din această seară, Premiul Hera – Fortuna Gold, Premiul Hinsar – Fortuna Silver şi Derby-ul de Trap al României.
 
Sursa:CSM Ploiesti