Gabriel Burtanete, medalie de aur la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artisti

Gabriel Burtanete a câştigat aurul mondial la proba Sărituri a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică pentru Juniori, organizate la Gyor, în Ungaria, în perioada  27 – 30 iunie 2019.

Gabriel Burtanete a cucerit medalia de aur la proba Sărituri, cu media de 14.424 puncte, fiind urmat pe podium de sportivii Yang Haonan (China) şi Jasper Smith Gordon (Marea Britanie).

În concursul pe echipe, la feminin, gimnastele junioare Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu şi Antonia Duţă au obţinut locul 4, cu un total de 104.596 puncte, după Rusia, China şi SUA. Echipa de gimnaşti juniori a României, formată din sportivii Gabriel Burtanete, Robert Burtanete şi Raul Şoica s-a clasat pe locul 13, cu 153.496 puncte.

În finalele pe aparate de la gimnastica artistică feminină, Ioana Stănciulescu s-a clasat pe locul 5 la bârnă, cu 13.366 puncte. La sol, Silvia Sfiringu a obţinut locul 6 , cu 13.000 puncte, iar Ioana Stănciulescu locul 8, cu 12.966 puncte. 

Delegaţia României a fost formată din: antrenorii Adrian Meleancă, Dănuţ Grecu, Cornel Burduhosu, Liliana Cosma, Florin Cotuţiu, arbitrii Eugen Căţean şi Angela Cacoveanu, paramedicii Florin Aştefanei şi Razvan Marcu, medic Mihai Râşcu.

 

Sursa:Comunicat Federatia Romana de Gimnastica