Fabulos. Incredibil. Fantastic. România -Anglia 4-2 ( Rezumat video )
Vineri seară, naţionala de tineret a României a învins naţională simililara a Angliei, cu scorul de 4-2, după un meci "nebun ".
6 goluri într-o repriză.
 
Meciul de la Cesena, poate fi trecut în manualul fotbalului mondial. Un meci electrizant şi interzis cardiacilor, în care tricolorii au trecut de la agonie la extaz şi înapoi, reuşind să învingă Anglia, în ultimele minute ale partidei.
În prima repriză, Anglia a dominat doar la capitolul fizic şi posesie, cele mai mari ocazii fiind ale tricolorilor.
Anglia, cea care ne speria cu fizicul jucătorilor săi şi cu ritmul infernal de joc, a fost foarte timidă în exprimare în prima parte, având avantaj numai la capitolul posesie.
 
Mitanul secund a debutat, cu un "iureş" al britanicilor, tricolorii făcând cu greu faţă forcingului englezesc.
 
Minutul 75, a început fotbalul adevărat.
 
În minutul 75, Florinel Coman a driblat ca în curtea şcolii, apoi a fost faultat în careu, Puşcaş a marcat din penalty-ul acordat, lasandu-lpe Henderson ca la teatru, fixat pe linia porţii.
1-0 şi românii din tribune au început fiesta.
3 minute de bucurie...
În minutul 78, după o gafă a apărării noastre, Gray a şutat plasat de la 8 metri, lateral dreapta, mingea oprindu-se în poartă.
1-1 şi o luăm de la capăt.
În minutul 85, Ianis Hagi, l-acopiat pe tatăl său, a driblat în scurt pe un fundaş englez şi a marcat cu un şut pe colţul scurt.
2-1. Nebunia continuă...
De o bâlbă în defensiva noastră, a profitat Tammy Abraham care a înscris cu un şut pe jos.
2-2 şi... magia continuă.
Dubla lui Florinel Coman
Când toată lumea se gândea la un egal, a ieşit la rampă Florinel Coman.
În minutul 89, Coman a prins o torpilă de la 20 metri, pe colţul scurt, portarul Henderson a scăpat mingea în poartă .3-2...
Cireaşa de pe tort.
 
 În minutul 90+3, Coman inventează un voleu de la 18m metri, mingea trimisă de el, se opreşte direct în vinclul porţii, lăsându-l pe Henderson spectator.
 
Ce victorieee.
 
Scor final 4-2 pentru România, după un meci în care tricolorii au dat dovadă de ambiţie, dăruire şi orgoliu.
Îngerul păzitor din poarta României.
A fost un meci câştigat şi de Andrei Radu.
Portarul "tricolorilor " a avut câteva intervenţii spectaciloase, "zburând " din bară în bară şi având parade "incredibile ", fără îndoială în nota aceasta îi valua locul lui Tatarusanu la echipă mare, probabil Cosmin Contra îl va avea în vedere în campania de calificare la Euro 2020.
 
După această victorie România se menţine pe primul loc la egalitate de puncte cu Franţa (care a învins Croaţia cu 1-0), însă este cu un pas în semifinale având golaveraj peste Franţa (8-3 respectiv 3-1), iar cu un egal cu francezii ne calificăm în semifinale de pe primul loc în grupă.
 
Atmosferă dominată de suporterii români.
Fără îndoială, cea mai numeroasă şi frumoasă galerie la Euro o are România.
10 000 de români au luat cu asalt arena din Cesena, făcând o atmosferă "incendiară " încurajând echipa naţională pe toată durata partidei, iar la final bucurându-se alături de "tricolori ".
 
Declaraţii:
 
„Mă bucur că băieţii au înţeles foarte rapid ce trebuie făcut. Eu mă simt obosit, mă gândesc cum se simt băieţii. În momentele grele, mai ales după a doua egalare, suporterii au început să ţipe de parcă erau România. E cea mai bucurosă seară din cariera mea. Jucătorii simt această emulaţie şi această energie pozitivă. Poate de asta şi trec peste momentele dificile.”
 
„Cu toţii ne vom bucura în această seară de parcă am câştigat o finală. Mâine vom începe să pregătim meciul cu Franţa. E o victorie istorică, trebuie să sărbătorim. Nu putem trece peste ea. N-am avut forţa să le mai vorbesc în vestiar, sunt încă în stare de şoc, nu-mi găsesc cuvintele", a spus Mirel Rădoi la FRF TV.
 
La rândul său, Florinel Coman a declarat: " „A fost un meci foarte greu, am reuşit să câştigăm din fericire. Un joc cu intensitate mare şi ne bucurăm că am luat cele trei puncte. Simţeam că suntem împinşi de public de la spate, după ce am primit goluri atât de repede, venite după ce noi marcăm. Nu am mai trăit aşa ceva niciodată. Rezultatul e cel mai important, a venit timpul să fim răsplătiţi. Ne mai bucurăm diseară, dar după ne gândim la meciul cu Franţa”.
Ianis Hagi:
„Gândul nostru a fost să câştigăm meciul. Un egal îi scotea din calcule pe ei, dar ne făceau şi nouă viaţa grea cu Franţa. Când ai speranţe că se poate câştiga meciul, mergi până la capăt. Încerci să marchezi acel gol în plus şi să ieşi învingător. Au trecut doar două meciuri, mai avem destule resurse. Îl ştiu pe Coman de la 11 ani, ştiu ce talent are. Sezonul acesta la FCSB a fost unul incredibil. Vreau să-l văd mai sus pentru că merită, munceşte şi îşi vede de treaba lui. Este un copil talentat, care, ca şi noi taţi, trage până la capăt. Nu contează cine începe, contează cine termină. Trebuie să aduci acel plus fizic, mental şi tactic".
Cosmin Contra (antrenorul naţionalei de seniori) a declarat la Telekom Sport:
 
"Eu doar îi încurajam. Cei care erau foarte aproape şi veneau la tribună oficială îi încurajam. Cred că aveau nevoie în anumite momente de această încurajare şi sunt sigur că auzindu-mi vocea, mulţi dintre ei au reacţionat. Suntem aici ca să-i ajutăm, să-i sprijinim, mai ales să-i ajutăm în momentele grele dintr-un meci".
"Adevărul e că un meci nebun, un meci extraordinar făcut de echipa noastră. Până la urmă, încununat cu o victorie extraordinară. Îl felicit pe această cale pe Mirel, staff-ul, staff-ul medical, toţi cei care au ajutat ca jucătorii să se recupereze foarte bine din punct de vedere fizic, pe jucători pentru modul în care s-au sacrificat în această seară. Am avut şi dramul ăla de noroc pe care trebuie să îl avem la o asemenea competiţie. Poate nu l-am avut în alte situaţii de asemenea gen"
Luni seară sărbătorim calificarea în semifinale.
 
Cu aceeaşi dăruire şi concentrare şi prin jocul " slab " al Franţei ne putem califica în semifinale, chiar şi cu un egal.
 
Şi la înfrângere, ne calificăm.
 
În semifinalele Euro 2019 se califică echipele câştigătoare din cele trei grupe şi cel mai bun loc secund. 
Şi cu o înfrângere la limită ne putem califica.
Astfel: Italia şi Danemarca, în acest moment, ocupantele locului 2 (din grupele A şi B) au 3 puncte, înaintea ultimei etape, italienii au + 1, iar danezii 0.
Noi avem + 5. Italia joacă cu Belgia, iar Danemarca cu Serbia. La orice rezultat negativ al acestora, sunt scoase din calcul.
Intanim Germania în semifinale.
Cu un egal sau o victorie cu Franţa, în semifinale întâlnim câştigătoarea grupei B, Germania care mai are de jucat cu Austria, însă au golaveraj 9-2, nemţii şi la o înfrângere câştigă grupa.
Varianta a 2 a. Dacă terminăm pe locul 2, putem intalni locul 1 din grupa A (Italia sau Polonia).
 
Semifinale se vor juca pe data de 27 iunie: semifinala 1 (ora 19:00), semifinala 2 (ora 22:00)
 
Iar finala pe data de 30 iunie: (ora 21:45)
 
 
 
ROMÂNIA: Radu - Manea, Nedelcearu, Pascanu, Fl. Ştefan - T. Băluţă, Cicaldau - Man, I. Hagi, Ivan- Puşcaş
Rezerve: Cabuz, Vlad - Boboc, Coman, Petre Grigore, Dragomir, Ghiţă, Nedelcu, Rus, Ciobanu, Olaru
Selecţioner: Mirel Radoi
 
ANGLIA: Henderson - Dasilva, Clarke-Salter, Kenny, Tomori - Dowell, Barnes, Gray - Mount, Calvert-Lewin, Maddison.
Rezerve: Gunn, Woodman, Wan-Bissaka, Solanke, Foden, Sessegnon, Kelly, Konsa, Gibbs-White, Nelson, Abraham
Selecţioner: Aidy Boothroyd
 
Foto: FRF.ro