Atletul prahovean,Ion Marian a participat la un maraton caritabil,la Ţibleş ( Bistrita Nasaud )

In week-end,atletul prahovean,Ion Marian a participat la o competitie atletica caritabila,in satul  Bichigiu,judetul Bistrita Nasaud .

Dupa un drum,cu trenul  foarte  anevoias (peste 10 ore ),multiplu campion european,mondial,balcanic si national la atletism veterani,a ajuns in zorii zilei de sambata la destinatie , cu cadouri si premii pentru copiii care au participat la concurs.

Dupa ce a participat, vineri  (voluntar ) la aranjarea cadourilor si premiilor,acesta s-a odihnit , iar sambata a participat,impreuna cu colega  sa , la maraton ( cateogoria adulti ),acolo unde a obtinut locul 2 , la proba de stafeta (OPEN )  cu echipa Ion Marian Atletic ( M&M ) si un timp de 37:06.61 , iar colega sa  , Mioara Facaoaru  ( Miercurea Ciuc ) a ocupat locul 4 la proba de Semimaraton (categoria 40-49 ani ) cu un timp de
2:43:52.63 si locul 20 ,la GENERAL .

“ Un eveniment frumos , ce nu poate fi exprimat in cuvinte starea de bine, sa vezi atatia oameni frumosi si sufletisti ,care iubesc sportul ,natura si cel mai important ,cauza acestui eveniment, copii ! Pentru ei ne-am adunat sa le dam aripi sa zboare ! Sunt copii care ne dau lectii de viata in fiecare zi,copii care merita tot sprijinul nostru. M-a impresionat aceasta fetita frumoasa si minunata ,care la 10 ani a terminat cursa de semimaraton montan cu diferenta de nivel 1000 m, un semi foarte greu si nu numai ea, toti copii au fost minunati. Iti multumesc Alina-Diana Pop ca m-ai implicat in acest proiect frumos si te rog sa o m-ai faci, voi spune ,da de fiecare data.Multumesc Decathlon si Marius Carnuta,pentru sponsorizarea acordata celor 100 de copii ,oferind echipamente sportive! Multumesc prietenilor care au spus,da si s-au alaturat cauzei si nu in ultimul rand acelui om care m-a implicat si recomandat sa iau parte la acest eveniment, nu-i voi spune numele pentru ca nu-i place, e un om modest si discret,ce m-a ajutat mult si pe mine de-a lungul anilor,multumesc om bun si frumos! Multumesc mult Maya Supermarket din Plopeni,Prahova , ca s-a alaturat cauzei si a indulcit copii ! Alina ,la anul voi face mai mult daca ai nevoie de mine! “ Mioara Facaoaru  .

Despre concurs…

In week-end , satul  Bichigiu, din muntii Ţibleş ( judetul Bistrita Nasaud ) , a fost gazda celei de a 2 a editii  , a  competitiei  atletice caritabile  intitulata ”Ţibleş Maraton” .

Aceasta a cuprins probe de maraton, semimaraton şi ştafetă  şi o cursă a copiilor.

Concursul a fost organizat de Asociatia OM , asociatie care acum un an a construit o casa,iar anul acesta prin proiectul “ Transilvania Aleargă”,organizatorii  ,100 de copii au primit echipamente sportive, iar cei mai buni vora avea acces la tabere de pregătire specializate: sport, igienă şi nutriţie,asa cum scrie site-ul : https://www.timponline.ro/si-a-fost-tibles-maraton-editia-a-ii-a-rezultatele-concursului-de-alergare-montana/

De mentionat,ca in satul  Bichigiu,traiesc multe familii defavorizate ,ale carora copii  iubesc sportul ,desi nu sunt ajutati decat de antrenorul lor .

Localnicii au oferit toata masa participantilor .

Timp de 2 zile cei prezenti au avut parte de ospitalitatea “satenilor”,acestia oferind in doua corturi de campanie,gulas si bunatati tuturor participantilor…gratuit.

“Am avut plăcuta surpriză ca proiectul nostru Transilvania Aleargă, proiect de educaţie pentru sănătate prin sport, să fie susţinut de către Decathlon România. Este un parteneriat valoros pe care Asociaţia OM a reuşit să-l încheie cu retailer-ul de echipamente sportive. Asociaţia OM – Oraşul Mariei îşi asumă ca în maxim 3 ani să pună bazele unui program naţional de educaţie sportivă, de educaţie pentru sănătate, de fair-play, de voluntariat sportiv. Totul pentru sănătatea copiilor noştri!”, au anunţat organizatorii.

REZULTATE

Sponsori ai competitiei :Maya Supermarket ( Plopeni,Prahova ) cei care au asigurat cadouri si premii pentru copii si Decathlon Romania ( 100 echipamente sportive ).