S-a încheiat ediţia cu numărul 5 a Cupei Metigla

S-a încheiat ediţia cu numărul 5 a Cupei Metigla, campionat de baschet interşcolar, care inspiră an de an tinerii să faca mişcare.

Ca şi în anii trecuţi, echipele participante au bătut mingea timp de o săptămână, începând cu etapele locale, din fiecare şcoală participantă şi culminând cu marea finala de sâmbătă, 1 iunie.

A fost o săptămână plină de entuziasm, vitalitate, energie şi dorinţa de a câştiga, dar, cel mai important, tinerii au jucat baschet şi se vor întoarce cu plăcere pe teren, pentru a continua să bată mingea, realizând astfel obiectivul competiţiei.

Anul acesta au intrat în competiţie 35 de şcoli din 6 judeţe: Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa şi Buzău, peste 170 de echipe şi 1300 de participanţi.  

Clasamentul final al competiţiei, pe categoriile GIMNAZIU şi LICEU, a fost următorul:
 

GIMNAZIU
Locul I: Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”, Ploieşti
Locul II: Scoala Gimnazială “Nicolae Iorga”, Ploieşti
Locul III: Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale”, Ploieşti
Locul IV: Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Ploieşti

LICEU:
Locul I: Colegiul Tehnic “Elie Radu”, Ploieşti
Locul II: Colegiul Naţional “Nichita Stănescu”, Ploieşti
Locul III: Colegiul Naţional “Ienachiţă Văcărescu”, Târgovişte

Locul IV: Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Ploieşti

„Cupa Metigla” este o competiţie de baschet care se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu, cu scopul de a încuraja practicarea sportului, susţinerea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea spiritului de echipă şi stimularea implicării tinerilor în folosul comunităţii. Competiţia este însoţită de o acţiune de dotare a şcolilor participante cu panouri de baschet şi material sportiv. Până în prezent peste 100 de panouri de baschet au fost donate şcolilor participante şi aproximativ 4500 de copiii şi tineri au jucat baschet în meciurile organizate de noi, începând cu anul 2015.

Organizatorul competiţiei este Asociaţia „Un Strop de Fericire”, organizaţie nonprofit înfiinţată în anul 2012, care promovează voluntariatul, ca mijloc de schimbare în comunitate. Aceasta încurajează educaţia şi dezvoltarea personală a tinerilor, prin implicare în proiecte locale şi internaţionale, organizează evenimente sportive, care susţin un stil de viaţă activ şi sănătos şi sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat. Detalii despre proiectele asociaţiei sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale FacebookLinkedIn şi YouTube.

Sponsorul proiectului este METIGLA, companie cu capital majoritar belgian, care deţine încă din anul 2000 o unitate de producţie în localitatea Ceptura, judeţul Prahova. Metigla produce sisteme complete pentru acoperiş şi hale metalice: ţiglă metalică, tablă prefalţuită, sistem pluvial, tablă cutată, panouri termoizolante şi profile zincate, la cele mai înalte standarde europene de calitate. METIGLA este un exemplu de business bazat pe valori recognoscibile: calitate, încredere şi parteneriat. Produsele METIGLA sunt comercializate atât în ţară, cât şi spre export, prin distribuitori şi constructori.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.metigla.ro sau canalele sociale Facebook, LinkedIn si YouTube.”