Astra Giurgiu-Viitorul Constanţa se vor duela în finala Cupa României ,diseara, la Ploieşti
 
În seara aceasta, începând cu ora 20.00, Pe stadionul "Ilie Oana " Ploieşti, Astra Giurgiu şi Viitorul Constanţa se vor "duela " în finala Cupei României, la fotbal.
Declaraţii în conferinţă de presă, de vineri seară:
 
” Urmează o ultimă luptă, cea decisivă. Suntem pregătiţi să luptăm pentru trofeu. Suntem motivaţi şi conştienţi că avem o şansă de a salva acest sezon. Câştigarea Cupei României este cel mai important obiectiv al nostru” Costel Enache (antrenor Astra Giurgiu)
” A fost un sezon complicat, dar meciul de sâmbătă e unul aparte. Trebuie să luăm doar lucrurile bune de până acum şi să dăm totul pentru a câştiga trofeul” Azdren Llullaku (jucător Astra Giurgiu) 
 
” Suntem pregătiţi de meci, sper să ne întoarcem la Constanţa cu trofeul. Ar fi un an extraordinar pentru noi. Am muncit mult să avem şansa de a câştiga acest trofeu. Suntem într-o formă foarte bună şi sper ca acest lucru să se vadă şi mâine” Gheorghe Hagi (antrenor Viitorul Constanţa).
 
” Am avut un sezon foarte bun, ne-am îndeplinit obiectivul din campionat, calificarea în cupele europene. În acest sezon ne-am dorit mult să câştigăm Cupă şi ne aflăm în faţa meciului decisv. Suntem pregătiţi fizic, mental şi tactic. Am amintiri plăcute pe acest stadion, de la calificarea la Campionatul European de tineret, aici am marcat primul gol de la revenirea din Italia, sper să îmi poarte noroc şi sâmbătă” Ianis Hagi (jucător Viitorul Constanţa)
 
Vezi video AICI
În deschidere finala  la Under 19
Incepandcu ora 16.00 se va disputa finala Cupei, la Under 19 (Liga Elitelor 2019), dintre CFR Cluj şi Viitorul Constanţa.
 
Echipa naţională a nevăzătorilor invitată la meci.
 Federaţia Română de Fotbal, a pregătit un moment surpriză înaintea finalei, echipa naţională a României de nevăzători, (care va juca la Campionatul European de profil, în luna septembrie a.c., va fi prezentată publicului.
 
Arbitrul partidei a fost schimbat la solicitarea echipei Astra Giurgiu.
Deşi iniţial a fost delegat Sebastian Colţescu, la presiunea grupării din Giurgiu, arbitru craiovean a fost schimbat cu Radu Petrescu (Bucureşti).
ECHIPELE PROBABILE:
 
ASTRA: Lazăr - Butean, Cestor, Erico, Radunovici - R. Moise,
Mrzljak, R. Pires - Balaure, Alibec, Llullaku
Rezerve: M. Santos, Dima, Bejan, Biceanu, V. Gheorghe, Begue,
Hambo
Absent: Zoua (incert)
Antrenor: Costel Enache
 
VIITORUL: Cojocaru - Boboc, Ţâru, V. Ghiţă, De Nooijer - Houri, 
T. Băluţă, Vână - I. Hagi - Drăguş, Rivaldinho
Rezerve: Tordai, Mladen, Vl. Achim, A. Ciobanu, G. Ganea, Eric,
Artean
Absenţi: Buzbuchi, Casap, Lopez (accidentaţi)
Antrenor: Gheorghe Hagi
 
Arbitru: Radu Petrescu
Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Marius Nicoară
 
 
Restricţii de circulaţie în zona stadionului.
Primăria Municipiului Ploieşti informează cetăţenii că sâmbătă, 25 mai, circulaţia autoturismelor va fi restricţionată în zona Stadionului “Ilie Oană”, în vederea desfăşurării în condiţii optime a finalei Cupei României la fotbal. Astfel, în zona arenei, sâmbătă, 25 mai, în intervalul orar 15.00 -24.00, perimetrul indicat să fie transformat în parcare. Pe de altă parte, amenajarea unei parcări se va asigura şi în „triunghiul” din faţa intrării în Biserica „Sfântul Nicolae Nou”, începând din 24 mai, ora 18.00, până pe 25 mai, ora 24.00, în cele două parcări menţionate anterior accesul urmând să se realizeze pe baza unor tichete speciale emise de organizator. În contextul menţionat, municipalitatea a anunţat că se va restricţiona traficul autovehiculelor, după cum urmează: pe str. Mihai Bravu (de la intersecţie cu str. Al. Vlahuţă, până la intersecţia cu str. Artei), începând din data de 25 mai, de la ora 15.00, până la ora 24.00; pe str. Sportului (de la intersecţia cu str. Praga, până la intersecţia cu str. Stadionului), începând din data de 25 mai, de la ora 15.00, până la ora 24.00; pe str. George Topârceanu (de la intersecţia cu str. Dr. Toma Ionescu, până la intersecţia cu str. Alexandru Vlahuţă), începând din data de 25 mai, de la ora 15.00, până la ora 24.00; pe str. Latină începând din 25 mai, de la ora 14.00, până la ora 24.00; pe str. 1 Mai şi str. Artei începând din 25 mai, de la ora 15.00, până la ora 24.00.
 
Foto: Libertatea.ro