Infrangere la Dunare ... CS Arcada Galaţi – Tricolorul LMV Ploieşti 3:0 După înfrângerea de la Zalău şi victoria de acasă cu SCM U Craiova, Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat, sambata seară, pe terenul echipei CS Arcada Galaţi, în cadrul etapei a treia din faza a II-a a Diviziei A1 – Grupa I valorică (locurile 1-6). Pentru gălăţeni reprezenta primul meci de pe teren propriu de la înfrângerea suferită cu Tricolorul LMV Ploieşti în returul fazei I din campionat.

În debutul setului întâi, gazdele au avut iniţiativa, desprinzându-se la două puncte, scor 4:2, ecart pe care şi l-au majorat după primul timeout tehnic, scor 9:6. De la 11:8, Tricolorul LMV a reuşit să egaleze, prin trei puncte la rând, cu Dushkov la serviciu, dar echipa gălăţeană a răspuns printr-o serie proprie de trei puncte consecutive.

Iar CS Arcada s-a desprins chiar la cinci lungimi, scor 17:12. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu nu au cedat, revenind în joc, după un parţial de 9:4, prin care au egalat situaţia de pe tabelă la 21. Mai mult, ploieştenii au preluat chiar conducerea, scor 23:22, dar gazdele au avut prima şansă de set, după două puncte consecutive.

Tricolorul LMV a salvat prima oportunitate de a închide setul a echipei antrenate de Jeliazkov şi Apostu, apoi şi pe a doua, şi pe a treia, reuşind să îşi procure minge de set, scor 27:26. CS Arcada a găsit, însă, soluţiile de a închide actul, punctând de trei ori la rând, adjudecându-şi primul set cu scorul de 29:27, după o jumătate de oră de joc.

Actul secund a început cu patru puncte la rând adjudecate de gazde, moment propice pentru antrenorul Sergiu Stancu să solicite timeout. A fost bine primit de jucători, deoarece Tricolorul LMV a oprit asaltul gălăţenilor, înjumătăţind avantajul gazdelor, scor 5:3.

CS Arcada a menţinut un ecart de două-trei puncte până după cel de-al doilea timeout tehnic, când s-a desprins la patru lungimi, scor 10:6. Fapt care parcă i-a trezit pe ploieşteni, egalând situaţia de pe tabelă, după un parţial de 5:1. Dar, gazdele au reuşit să se menţină în frunte, iar de la 12:12 s-au desprins la 14:12, respectiv 16:13. Tricolorul LMV a răspuns, momentan, prin două puncte consecutive, însă echipa din Galaţi a refăcut, ulterior, ecartul de patru lungimi, din prima parte a setului, scor 20:16.

Ploieştenii au reuşit să înjumătăţească, din nou, avantajul gălăţenilor, scor 22:20, totuşi nu a fost suficient pentru a întoarce soarta setului, adjudecat de gazde cu scorul de 25:21, după 26 de minute de joc.

Tricolorul LMV a punctat de două ori la rând în debutul setului al treilea, însă CS Arcada Galaţi a replicat prin şase puncte consecutive, desprinzându-se, apoi, şi mai mult, scor 9:3. Elevii antrenorilor Stancu şi Marinescu nu au reuşit să oprească atacurile gazdelor, gălăţenii distanţându-se, treptat, la 12:5, având, la cel de-al doilea timeout tehnic, opt lungimi avans, scor 16:8.

Ecartul a crescut chiar la zece puncte, scor 21:11, moment în care Tricolorul LMV a reuşit să mai reducă din diferenţă, punctând de trei ori consecutiv. Dar, avantajul gazdelor a fost prea mare pentru a putea reveni, CS Arcada închizând actul cu scorul de 25:16, după 23 de minute de joc, într-un set în care gazdele nu au comis nicio eroare, în vreme ce ploieştenii au oferit şase puncte în mod gratuit.

Pentru Tricolorul LMV Ploieşti urmează un nou joc în deplasare, miercuri, 29 martie, de la ora 17:00, în compania ultimei clasate din Grupa I valorică, CSM Bucureşti.

Câteva date statistice:

– Vargas a realizat cele mai multe puncte pentru Tricolorul LMV, cu 16, urmat de Milivojevic – 11p, Dushkov – 7. De partea cealaltă, Gradinarov a fost lider, cu 17 puncte, în vreme ce Janic, Radovic şi de Pra au adăugat câte 13, 12, respectiv 11 puncte.

– Vargas a reuşit 15 dintre cele 16 puncte pe atac, din 28 de încercări, încheind cu 54% procentaj. În atac, de asemenea, Milivojevic a bifat 8 puncte din 15 (53%), Voinea 5/12 (42%), Dushkov 5/9 (56%).

– La preluare, Skundric a înregistrat 53% recepţie pozitivă şi 35% perfectă (17 în total), Milivojevic – 44%, respectiv 24% (34), iar Voinea – 36%/18% (11).

– Dushkov, Aleksic şi Carrasco au realizat câte două blocaje fiecare.

sursa: https://tricolorullmvploiesti.ro/esec-langa-dunare/