Marea familie FRFK

Federaţia Română de Freestyle Kickboxing, pe scurt FRFK, a reuşit în cei 9 ani de când a luat fiinţă să devină un nume important în arena sportivă românească şi internaţională, prin afilierea la cele mai prestigioase Federaţii Internaţionale dedicate acestui sport.

Încă de la începuturi ne-am promis şi ne ţinem de promisiune că elementele principale care se vor afla în centrul tuturor acţiunilor noastre vor fi sportivul şi dezvoltarea ramurii freestyle-kickboxing-ului. Astfel, în doar 9 ani de activitate avem afiliate 54 de cluburi din toată ţara şi aproape 500 de sportivi legitimaţi, care sunt antrenaţi de 9 (nouă) antrenori şi de 45 de instructor. Avem licenţiaţi 59 de arbitri, majoritatea lor fiind foşti sportivi care cunosc în detaliu regulamentele noastre.

Atât antrenorii, cât şi instructorii şi arbitri urmează periodic stagii de pregăre continuă, în aşa fel încât să înfrunte toate provocările care apar în ramura noastră sportive.

Mulţi dintre sportivii şi arbitrii noştri evoluează şi la competiţiile internaţionale la care FRFK este invitată. Putem enumera aici Campionatele Mondiale de Freestyle Kickboxing din Italia, de la Rimini sau de la Carrara.

Începând cu anul 2015, in semn de înaltă recunoaştere a Forurilor Mondiale, Cupa Judgement Day a fost inclusă în calendarul WTKA sub denumirea Cupa Mondială Judgement Day, care se desfăşoară anual la Bucureşti.

Şi pe plan naţional Federaţia noastră reprezintă un reper al lumii sportive. Numai în ultimul an, sub egida FRFK, s-au organizat 6 campionate naţionale şi alte cupe, în total 15 campionate, precum şi numeroase stagii de pregătire continuă.

Incepând cu anul 2014, activitatea pe care o desfăşurăm s-a putut dezvolta cu sprijinul Fundaţiei pentru Tineret a Muncipiului Bucureşti (FTMB), care a fost partener în organizarea Cupei Mondiale Judgement Day in ultimii ani. În anul 2014 Adunarea Generală a FRFK a decis, cu unanimitate de voturi, conferirea titlului de preşedinte de onoare domnului Ticu Placinta, preşedintele FTMB.

Parteneriatul cu FTMB a contribuit la ridicarea calităţii competiţiilor şi la promovarea sportul de contact în România, fiind posibilă organizarea de competiţii de un înalt nivel, sportivii şi cluburile sportive bucurandu-se de apreciere pe plan intern şi internaţional.

”Freestyle Kickboxingul este, într-adevăr, un sport de contact, dar nu este o bătaie. La noi sportivii luptă, nu se bat şi, foarte important, sportivii noştri, chiar adversari în timpul unui meci, se respectă între ei. Nu de puţine ori, cei mai înverşunaţi adversari sunt, în momentul în care ies de pe suprafaţa de luptă, cei mai buni prieteni. Dacă vreţi să faceţi parte din marea familie FRFK, vă rog să contactaţi unul dintre cluburile afiliate federaţiei noastre”, a declarat pentru www.infoploiesticity.ro,preşedintele FRFK, Adrian Dejanu.