Campioana a pierdut ,din nou la Ploiesti . În această seară, Tricolorul LMV Ploieşti a disputat primul meci de pe teren propriu din faza finală a Diviziei A1 la volei masculin, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu primind vizita campioanei SCM U Craiova, în Sala „Olimpia”.

Tricolorul LMV avea mare nevoie de victorie pentru a recupera din diferenţa faţă de primele patru clasate, iar jocul contra echipei antrenate de selecţionerul României, Dănuţ Pascu, era momentul propice pentru a face primul pas în acest sens. Şi chiar dacă în „Olimpia” a sosit cel mai valoros jucător român din 2016, desemnat de Federaţia Română de Volei, Laurenţiu Lică, fost coleg la Naţională cu căpitanul Tricolorului LMV, Cosmin Ghimeş, elevii antrenorilor Stancu şi Marinescu au ieşit învingători, la capătul unui maraton de volei, întins pe durata a două ore şi 17 minute.

Tricolorul LMV a început meciul promiţător, conducând cu 4:1, prin serviciile bune ale lui Dushkov. Dar, SCM U Craiova  întors rezultatul, preluând conducerea cu 8:5. Vargas, Voinea şi Dushkov au punctat pentru a restabili egalitatea, la 10, dar craiovenii s-au menţinut în frunte, scor 12:10, respectiv 14:12.

După un timp de odihnă solicitat de antrenorul Sergiu Stancu, ploieştenii au reuşit să revină la conducere, prin Vargas şi Milivojevic, serviţi bine de Carrasco, iar Voinea şi Skundric atenţi la preluare. Tricolorul LMV a realizat un parţial de 6:1, ducând scorul la 18:15.

Echipa campioană a răspuns prin trei puncte la rând, însă gazdele au refăcut imediat un ecart de două puncte, scor 20:18. A urmat o perioadă foarte inspirată pentru oaspeţi, în special la fileu, care au preluat conducerea după un parţial de 4:1, iar apoi au ajuns chiar la două mingi de set, scor 24:22. Voinea a salvat prima şansă a oltenilor, după care o eroare a oaspeţilor a restabilit egalitatea. Dar, SCM U Craiova avea să-şi adjudece primul act, scor 26:24.

Continuare : 

sursa:tricolorullmvploiesti.ro