Egal după un meci interzis cardiacilor. Petrolul Ploiesti-Metaloglobus Bucureşti 1-1
Duminică după amiază, pe o zi numai bună de fotbal, Petrolul Ploieşti a jucat pe "Ilie Oana " cu " arţăgoasă echipa " Metaloglobus Bucureşti, care şi-a "vândut " foarte scump pielea în oraşul "aurului negru ", bucureştenii venind la Ploieşti ca la un meci cu Real Madrid, jucând un fotbal pe alocuri dur şi cu trageri de timp.
Scorul final a fost 1-1, un scor dezamăgitor pentru cei 8000 de spectatori prezenţi la partidă.
 
Deşi toată lumea se gândea la o victorie categorică a "lupilor galbeni ", calculele hârtiei au fost date peste cap încă din prima repriză, "oaspeţii " reuşind să deschidă scorul în minutul 4, după o gafă de curtea şcolii a portarul Brânză, acesta i-a păsat lui Puşcaş, Puşcaş i-a retrimis mingea, iar golkeperul "găzarilor " a preluat greşit în faţa lui Herea, fostul rapidist înscriind lejer.
După 7 minute, ploieştenii au reuşit egalarea prin Marinescu, "căpitanul " lupilor a marcat din penalty (min.11), după un fault a lui Lungu la Moldoveanu, un fault nesancţionat cu cartonaş galben, de către arbitrul Coza, jucătorul bucureştean putea fi eliminat pentru cumul de cartonaşe.
 
 
Până la pauză, meciul a fost echilibrat, însă cu multă ambiţie a "oaspeţilor", care au jucat la limita regulamentului, aceştia având şi şansa să intre cu avantaj pe tabelă, la cabine şi cu un"concurs" de gafe ale portarului Brânză, acesta a ieşit haotic, din poartă în minutul 44, pe un contratac Claudiu Herea, l-a driblat pe Brânză i-a păsat perfect lui Vîlceanu, însă ultiumul a şutat de la 11 metri, pe lângă poartă.
A doua gafă "marca Brânză ", a fost în minutul 45 pe o altă ieşire haotică din poartă, Sarris a pasat înapoi spre propria poartă, Brânză, a reacţionat târziu, însă spre norocul lui, mingea s-a dus în bară şi a revenit ca la biliard, în braţele portarului "petrolist ", ajuns târziu în careul mic. 
 
Gafă şi de arbitraj.
În minutul 45, Negotei a făcut un henţ intenţionat, însă Coza s-a făcut că "plouă", nearătându-i jucătorului bucureştean cartonaşul galben şi implicit pe cel roşu, avertizat fiind Sergiu Arnautu, care a protestat de pe margine...
După pauză, Cornateanu a făcut două schimbări, rapide în locul lui Brânză l-a introdus pe Cezar Lungu, iar în locul lui Malakian pe Saim.
 
În minutul 55, oaspeţii au scăpat uluitor de primirea celui de al doilea gol, Tiganasu şi Sarris au trimis (în acceasi fază), mingea în tranversara, după lovituri de cap.
În minutul 62, bucureştenii puteau da lovitura, Claudiu Herea a scăpat singur cu Cezar Lungu, însă portarul lupilor, a respins în ultimul moment, ca la handbal (cu piciorul).
Petrolul putea marca al doilea gol, însă la şutul lui Saim Tudor (minutul 78), Iacob a avut o paradă excepţională, scoţând mingea din vinclul porţii.
Scor final 1-1, iar lupii au încheiat etapa pe locul 5, la 4 lungimi de liderul Sportul Snagov, urmând că duminică, cu începere de la ora 15.00, să joace "derby-ul " etapei cu o altă pretedenta la promovare, Chindia Târgovişte, un meci în care singura variantă este victoria.
 
Nervi şi îmbrânceli la intrarea în stadion, la Tribună a 2 a.
 
Cu 15 minute înaintea începerii meciului, la porţile de acces în Tribună a 2 a nervii suporterilor au fost întinşi la maxim datorită faptului că stewarzii d-abia reuşeau să facă controlul biletelor şi cel corporal, având loc şi câteva îmbrânceli între suporteri şi stewarzi, jandarmii reuşind să calmeze "spiritele ".
(vezi video)
 
" Casă de piatră, Sumy ".
 
Un moment frumos l-a realizat Peluza Latină, suporterii din aceasta (mai exact din grupul Knot) au scris "Casă depiatra, Sumy ", unul dintre membrii marcanţi ai grupului şi ai Peluzei Latine, având nunta sâmbătă seară, acesta fiind Dragoş Machitescu (Sumy).
 
(N.A. Pe această cale îi urez şi eu din partea redacţiei www.infoploiesticity.ro  " Casă de piatră, fericire, sănătate şi iubire maximă ".)
 
Au evoluat echipele:
FC Petrolul: Brânză (46 Lungu) – Borţa, Sarris, Cazan, Ţigănaşu – Puşcaş – Marinescu (cpt), Kozoronis – Moldoveanu, Rusu (64 Arnăutu), Malakyan (46 Saim Tudor). Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.
 
Metaloglobus: Iacob – Costache, Fl. Plămadă, Caramalău, Negotei (58 Şt. Niculae) – Potocea (58 Tomozei), A. Lungu, Al. Neagu, Vâlceanu –Cl. Herea, Ov. Herea (90+3 Frâncu). Antrenor: Laszlo Balint.
 
Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica-Ilfov) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Chiţoiu Nicolae (Timişoara).
 
Arbitru de rezervă: Andrei Lucian Ţiţii (Sibiu).
 
Observatori: Radu Petre (Bucureşti) şi Traian Marcu (Sibiu).