Victorie in orasul lui Brancusi . Pandurii Tg.Jiu-Petrolul Ploiesti 0-2
Duminică, Petrolul Ploieşti a bifat prima victorie dintr-un meci oficial in anul 2019 , după ce a câştigat cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Pandurii Tg. Jiu. 
 
Pentru lupii galbeni au marcat Ghinga (min.15) şi Puşcaş (min.35), aceştia reuşind timp de o repriză, să menţină diferenţa de pe "tabela de marcaj ", jucând în inferioritate numerică după ce Chindriş a văzut cartonaşul roşu, în prelungile primei reprize (min.45+2).
Meciul de la Tg. Jiu, s-a desfăşurat în condiţii "speciale ", temperatura arătând -9 grade C şi pe un teren sintetic, "amfitrionii " reuşind să-l deszăpezească în cursul dimineţii.
Lupii a avut o susţinere puternică la Tg. Jiu.
Peste 300 de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au susţinut echipă la Tg. Jiu, aceştia încurajându-i pe lupi tot meciul şi s-au bucurat împreună cu aceştia, după sfârşitul partidei.
Suporterii au făcut deplasarea cu trenul, maşini personale şi autocare.
Prima oportunitate de a deschide scorul, a aparţinut " găzarilor ", Robert Moldoveanu, în minutul 5 a şutat imprecis dintr-o poziţie bună.
În minutul 15, Ghinga a deschis scorul, la o lovitură liberă executată de Kozoronis.
 
În minutul 23, "gazdele " au avut ocazia de a restabili egalitatea, Brînzan a trimis cu capul spre poartă, însă Cezar Lungu a avut o intervenţie spectaculoasă.
Lupii au trecut la dominarea ostilităţilor, iar ocaziile au "curs".
Saim Tudor a şutat puternic de la 20 metri, mingea a întâlnit bara din stânga, apoi Cotolan a avut două super intervenţii la loviturile de cap trimise de către Rusu (minutul 33) şi Puşcaş (minutul 34). 
 
În minutul 35, Puşcaş a majorat diferenţa de scor, cu o lovitură de cap, după un corner executat de Kozoronis.
 
Primul mitan s-a încheiat cu scorul de 2-0, dar şi cu eliminarea lui Chindriş (45+2), după o intrare la lui Raiciu, însă arbitrul Cătălin Buşi, l-a eliminat pe fundaşul "lupilor " mult prea uşor, pe reluarea tv văzându-se ca jucătorul "oaspeţilor " nu a avut intenţie.
 
În repriza a 2 a, Petrolul a jucat mai defensiv şi datorită inferiorităţii numerice.
 
Pandurii a avut ocazia de a marca pentru 1-2, imediat după începutul mitanului secund, în minutul 48, Cezar Lungu a intervenit salvator la şutul din 6 metri a lui Bratu.
 
În minutul 53, Pandurii a avut ocazia să marcheze din penalty, la un duel între Kozoronis şi Tudor.
 
Blejdea a executat penalty-ul tare, pe centru, însă mingea s-a dus în transversală.
 
 
Putea fi 3-0 pentru Petrolul Ploieşti, în minutul 63 Cazan a trimis cu capul de la 6 metri, însă mingea a ocolit puţin vinclul porţii.
 
Ultima zvâcnire a pandurilor, a venit în min.81, atunci când Blejdea a trimis un lob, însă Tiganasu a respins în ultimul moment, de pe linia porţii.
 
În ultimul minut, Tiganasu putea duce scorul la 0-3, acesta a şutat puternic de la 30 metri, însă Cotolan a respins de sub tranversala.
 
Scor final 0-2, cu acest scor Petrolul Ploieşti îşi menţine cea de a 3 apoziţie în clasament, datorită faptul că şi celelalte cinci echipe din fruntea clasamentului a fost câştigătoare în meciurile lor.
"O victorie foarte importantă. Am întâlnim o echipă tânără, ambiţioasă, care ne-a pus probleme în anumite momente ale jocului. Am rămas în zece oameni, gazdele au avut 11 metri în partea secundă şi, dacă marcau, prindeau mai mult curaj şi am fi avut un final de joc mult mai dificil. Ţinând cont că eram în inferioritate, a trebuit să muncim mai mult în repriza secundă, dar îmi felicit jucătorii pentru efortul depus şi pentru joc. Până la urmă, cele mai importante sunt cele trei puncte", a declarat Cornăţeanu, la finalul jocului. 
 
În etapa viitoare, Petrolul va întâlni "acasă" pe Metaloglobus Bucureşti. Data şi ora de disputare a partidei va fi stabilită azi de FRF.
 
Pandurii: M. Cotolan – N. Cotolan, Brînzan (cpt.), Rob. Gheorghe, Dănescu – Raiciu (50 R. Cristea), Laur. Tudor, Vodă, Trancă (46 Rob. Bratu) – P. Popescu (77 Kim Du Ho), Blejdea. Antrenor: Adrian Bogoi
 
FC Petrolul: Lungu – Borta, Ghinga (43 Chindriş), Cazan, Ţigănaşu – Puşcaş – Marinescu (cpt.), Kozoronis – Saim Tudor, Rusu (82 Arnăutu), Moldoveanu. Antrenor: Mugurel Cornăţeanu.
 
Cartonaş roşu: Marius Chindriş (45+2).
 
Au arbitrat: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Ciprian Iovu (Botoşani).
 
Arbitru de rezervă: Robert Avram (Piteşti).
 
Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Florin Oglindoiu (Mehedinţi).
 
foto:www.fcpetrolul.ro