Reprezentativa României de baschet masculin va juca la Ploiesti
Reprezentativa României de baschet masculin va disputa, luna viitoare, ultimele două partide din runda a doua a pre-calificărilor pentru Eurobasket 2021. Iar penultima partidă, ultima disputată pe teren propriu, se va desfăşura la Ploieşti, în Sala Sporturilor „Olimpia”.
Naţionala României face parte din grupa B în această fază, alături de Macedonia şi de Kosovo, câştigătoarea urmând să avanseze în calificările pentru turneul final al Campionatului European din 2021. Meciul care va avea loc la Ploieşti va fi unul deosebit de important pentru stabilirea primei clasate, tricolorii având nevoie de victorie pentru a spera la câştigarea grupei.
În primele două partide disputate din grupă, România a pierdut, în deplasare, cu Macedonia, scor 76-90, după care a învins, pe teren propriu, la Oradea, selecţionata din Kosovo, scor 88-83. În meciul de la Oradea, pentru tricolori a evoluat şi jucătorul ploieştean Bogdan Popa (foto, nr. 12), în vârstă de 21 de ani, format la CSŞ Ploieşti, în prezent component al echipei SCM U Craiova, cu care se află pe locul al patrulea în Liga Naţională, în Grupa Roşie.
În clasamentul grupei B, Macedonia ocupă locul întâi, câştigând toate cele trei partide disputate până acum, în vreme ce Kosovo se află la polul opus, cu înfrângeri în cele trei meciuri jucate. Astfel, cu o victorie şi o înfrângere şi două partide rămase de disputat, România încă mai poate spera la prima poziţie, singura condiţie fiind aceea de a câştiga ambele meciuri programate în luna februarie.
Întâlnirea cu Macedonia de la Ploieşti urmează să se dispute joi, 21 februarie, de la ora 19:00, după care tricolorii vor încheia grupa pe terenul formaţiei din Kosovo, duminică, 24 februarie.