Florin Cristian Nica, viitorul atletismului românesc

Florin Cristian Nica, este fiul fostului arbitrul internaţional, Cristian Nica. În vârstă de 18 ani (pe care îi vă împlinii în curând), Florin a ales atletismul în urmă cu 10 ani.

 

“Pasiunea mea pentru atletism începe de la vârsta de 8 ani. Până atunci, alergam prin faţa blocului cu vecinii şi prietenii mei şi îi întreceam pe toţi. Părinţii mei văzând că eu alerg în continuu şi că niciodată nu mă pot opri, au vorbit cu viitorul meu antrenor, iar a doua zi am fost la preselecţii. Ajuns la locul cu pricina, am văzut o mulţime de copii care mai alergau şi parcă deja mi-se făcea pofta de câteva ture de teren. La proba de control, adică la 50m plat, pentru prima oară am scos 7,86, iar toată lumea a fost foarte mândră de mine iar eu nici nu ştiam ce înseamnă, la fel cum nu am ştiut nici primul meu concurs de ce a  fost, în care am ieşit ultimul şi am scos şi cel mai slab timp al carierei mele de atlet pe suprafaţa de 50m (8,00) ” a declarat pentru Info Ploieşti City, tânărul atlet.

În anul 2010, a participat la Campionatul Naţional de Copii în anul 2010, unde a câştigat la proba de ştafeta  5×80 m (sezon de vară) şi ştafeta  4X50 m (sezon de iarnă), medalia de aur, cu CSS Ploieşti.

“Cele două concursuri pentru mine au fost o rampă de lansare, deoarece m-au motivat, m-au făcut să ştiu că pot face ceva în acest sport şi aşa a şi fost, deoarece în fiecare an am participat la concursuri Naţionale şi am câştigat cel puţin o medalie de fiecare dată. “a mai completat Florin.

Florin Cristian Nica are un palmares impresionant la atletism.

Fiul Mariei şi a  lui Cristi Nica se poate mândrii cu 150 medalii (83 de aur, 40 de argint şi 27 de bronz), printre acestea menţionăm:

Medalia de aur la: 50 m; 60 m; 80 m; 200 m; 300 m.

Medalia de argint: 150 m; 400 m; ştafeta 4x400 m; 4x100 m;

Medalia de bronz: ştafeta 4x400 m, 4x100 m (toate aceste medalii sunt luate la diferite categorii de vârstă).

Care este cea mai importantă medalie?

 “Cea mai importantă medalie a mea este la ştafeta de 4x400 m. la categoria de vârstă U35 sau Seniori, unde am obţinut alături de colegii mei locul al 3 lea. Şi dacă tot am spus despre cea mai importantă medalie, vreau să spun şi despre cel mai important concurs, acela fiind Internaţionalele României, care s-au desfăşurat la Cluj, iar pentru mine a fost o adevărată onoare şi un adevărat spectacol să văd acea lume a atletismului de elită”.

Este legitimat la CSS PLOIEŞTI ŞI CSM Bucureşti

Florin Cristian Nica, este “supranumit “ “Ghiţă Mureşan “ de la atletism (vezi video)

Info Ploieşti City îi doreşte mult succes tânărului atlet şi un An Nou fericit. La mulţi ani pentru împlinirea frumoasei vârste de 18 ani.


video:www.sport.ro