Retrospectiva anului 2018. Petrolul Ploieşti in liga a II a
Petrolul Ploieşti a terminat anul 2018 în forţă, cu două victorii, 1-0, în deplasare cu Sportul Snagov (actualul lider) şi 5-1 pe "Ilie Oana " cu CS Baloteşti, cu aceste rezultate, "găzarii " au 45 de puncte în 21 de etape, se afla pe locul 3 la egalitate cu Academica Clinceni şi la un singur punct în spatele liderului.
Statistica din liga a 2 a este urmatoarea : 
ETAPA 1 - PETROLUL PLOIEŞTI - SPORTUL SNAGOV 0-0
Petrolul nu a debutat cu dreptul în noul sezon al ligii a 2 a, după o remiză "acasă" cu Sportul Snagov (scor 0-0), pe data de 3 august.
ETAPA 2-CS BALOTEŞTI - PETROLUL 0-3
Pe 10 august, lupii au făcut instrucţie, la Baloteşti cu echipă locală, scor 3-0 pentru galben -albastrii, au marcat Lucian CAZAN (4' şi 41')
 Şi Claudiu HEREA (34').
ETAPA 3-PETROLUL PLOIEŞTI - PANDURII TG.JIU 2-1
In data de 17 august , la Ploieşti a venit una dintre contracandidatele la promovare, Pandurii Tg. Jiu. Lupii s-au impus "greu " cu scorul de 2-1, marcatori fiind Sergiu Arnautu (min. 3 - penalty) şi Tudor Saim (min.37) respectiv Daniel Pârvulescu (min.85).
ETAPA 4-METALOGLOBUS BUCURESTI-PETROLUL PLOIEŞTI 1-0
Şocul turului a venit în etapa a 4 a (24 august), atunci când Petrolul a pierdut la Metaloglobus Bucureşti cu scorul de 1-0, pe un teren greu. Golul bucureştenilor fiind marcat de Ştefan Niculae, în prelungirile primei reprize (min.45 + 1).
ETAPA 5 - PETROLUL - CHINDIA TÂRGOVIŞTE 2-0
În etapa a 5 a (12 septembrie), "găzarii " şi-au luat revanşa pe "Ilie Oana ", în faţa liderului de atunci, Chindia Târgovişte. Scor final 2-0 pentru "amfitrioni ", golurile fiind marcate de Florin Plămadă (min.27) şi Sergiu Arnautu (min.78).
ETAPA 6-ENERGIA PETROŞANI-PETROLUL PLOIEŞTI 0-3
Data de 8 septembrie , a adus o altă victorie a lupilor, la scor, în deplasarea de la Petroşani. Energeticianul - Petrolul Ploieşti 0-3. Marcatori: Sebastian Ghinga (min.5), Nini Popescu (min.15) şi Lucian Cazan (min. 37).
ETAPA A 7 -a PETROLUL PLOIESTI- POLI TIMIŞOARA 2-0
Pe data de 16 septembrie , la Ploieşti a venit ASU Poli Timişoara. Lupii au câştigat în prelungirile partidei cu scorul de 2-0 prin reuşitele lui Laurenţiu Marinescu (90 +2 ') şi Tudor Saim (90 + 4 ').
ETAPA 8 - U CLUJ NAPOCA-PETROLULPLOIESTI 3-2
Pe 23 septembrie a avut loc "derby-ul promovării " . Pe Cluj Arena, într-o atmosferă "electrizantă ", atât suporterii Universităţii cât şi cei ai "lupilor " au fost la înălţime, am asistat la un spectacol fotbalistic demn de Champions League. " Şepcile roşii " s-au impus cu scorul de 3-2, după ce au condus cu 3-0, lupii revenind în prelungiri. Pentru U Cluj au marcat: Octavian Ursu (minutul 13) şi Dorin Goga (min. 49 şi 51), iar pentru "galben -albastrii " Nini Popescu (min.90+1) şi Claudiu Herea (min.90 + 4).
ETAPA 9 - PETROLUL PLOIEŞTI - AEROSTAR BACĂU 5-0
Vineri, 24 septembrie , pe "Ilie Oana ", Petrolul Ploieşti a primit vizita echipei Aerostar Bacău. O partidă dominată clar de " amfitrioni ", "petroliştii " impunându-se lejer cu scorul de 5-0, marcatori fiind: Antonio Cruceru (min.1), Jeroen Lumu (min.59) şi Laurenţiu Marinescu (min. 4,85 şi 90 + 2).
ETAPA 10 - FC ARGEŞ PITEŞTI - PETROLUL PLOIEŞTI 3-0
Dus rece.
Pe 4 octombrie  "lupii " au avut parte de un "duş rece ", la o altă contracandidata la promovarea în liga 1. Sub Trivale, FC Argeş Piteşti a învins echipa "lupilor " cu scorul  de... 3-0. Pentru piteşteni au marcat: Vasile Buhăescu (min.3), Ionuţ Nastasie min.48) şi Vasile Gheorghe (min.90 + 4).
ETAPA 11 - PETROLUL PLOIEŞTI - LUCEAFĂRUL ORADEA 6-2
Marţi, 9 octombrie  , lupii au  revenit "acasă" si au dat recital  împotriva puştilor de la Luceafărul Oradea. "Gazării " au câştigat cu scorul de 6-2, prin golurile marcate de: Marius Chindris (2'), Jeroen Lumu (8'), Alexandru Tiganasu (26' şi 53'), Cristian Oros (62'-autogol) şi Cătălin Ştefănescu (75') pentru "oaspeţi " au marcat Daniel Paraschiv (13' şi 34').
ETAPA 12 - PETROLUL PLOIESTI- MIOVENI 0-0
Pe data de 17 octombrie ,   lupii au remizat "acasă" cu CS Mioveni, scor 0 - 0.
ETAPA 13 DACO GETICA BUCUREŞTI - PETROLUL PLOIEŞTI 1-2
 O etapa cu noroc,  pe data de 21 octombrie  , lupii galbeni    au câştigat în deplasare cu scorul de 2-1, în fata retrogradatei din liga 1 Juventus Bucureşti (actuala Daco Getica). Pentru "gazari " a reuşit dublă Sergiu Arnautu (min. 8 şi 75), iar pentru "gazde" Ionuţ Voicu (min.40).
ETAPA 14 - PETROLUL PLOIEŞTI - SSC FARUL CONSTANTA 2-1
Lupii vs rechinii .
 Pe 29 octombrie  " lupii" au muşcat "rechinii ". Pe "Ilie Oana " a venit o altă echipă de tradiţie din fotbalul românesc, Farul Constantă. Într-un meci în care "ambiţiile" şi-au spus cuvântul, Georgian Păun ("oaspete" pe "Ilie Oana ") au avut câştig de cauză " gazării ". Petrolul s-a impus cu scorul de 2-1 prin golurile marcate de Laurenţiu Marinescu (25') şi Sergiu Arnautu (59') respectiv pentru "marinari " Marius Tudorica (20').
ETAPA 15 - DACIA UNIREA BRĂILA-PETROLUL PLOIEŞTI 2-3
Pe un teren comunal şi un stadion desprins din perioada comunistă, lupii s-au impus greu în faţa ultimei clasate Dacia Unirea din localitate, cu scorul de 3-2. Meciul a început cu o întârziere de un minut datorată protestului jucătorilor echipei "gazda", protestul venind în urma situaţiei disperate de la clubul aflat pe malul Dunării şi neplata salariilor restante.
Greu la Dunăre.
Deşi jucătorii brăileni au protestat, au jucat fotbal, reuşind "performanţa" de a conduce în două rânduri (scor 1-0 şi 2-1), însă victoria a revenit lupilor cu scorul de 3-2.
Au marcat: Bertrand Bebey (min.14) şi Gabriel Nită (min.57) pentru "gazde" respectiv Claudiu Herea (min.57), Tudor Saim (min.59) şi Sergiu Arnautu (min.62) pentru "oaspeţi ".
ETAPA 16 - PETROLUL PLOIEŞTI - RIPENSIA TIMIŞOARA 1-0
În dată de 9 noiembrie, la Ploieşti a venit o altă echipă de tradiţie a fotbalului românesc, în speţă Ripensia Timişoara. Lupii au câştigat meciul datorită golului marcat de Paul Antoche (min.4).
ETAPA 17 - ACS POLI TIMIŞOARA-PETROLUL PLOIEŞTI 0-1
Pe data de 17 noiembrie, "găzarii " s-au deplasat pe Bega, la o altă echipă cu "pretenţii " ACS Poli Timişoara. Lupii s-au impus datorită golului marcat de Laurenţiu Marinescu (min.54 - penalty).
ETAPA A 18 A - PETROLUL PLOIEŞTI - UTA ARAD 2-2
Pe 22 noiembrie, într-un alt meci de tradiţie al fotbalului românesc, pe "Ilie Oana " Petrolul Ploieşti a primit vizita "Bătrânei Doamne ", UŢA Arad. După un meci frumos, cele două combatante au încheiat la egalitate, scor 2-2. Pentru ploieşteni au marcat Cătălin Ştefănescu (min.12) şi Sergiu Arnautu (min.70-penalty) iar pentru arădeni, Ciprian Rus a făcut o dublă (min.36 - penalty şi min.49).
ETAPA 19 - ACADEMICA CLINCENI-PETROLUL PLOIEŞTI 2-1
Pe data de 27 noiembrie, lupii au pierdut la Clinceni, într-un "derby " pentru podium, cu scorul de 21-, pentru ilfoveni a marcat Robert Ion (53' şi 65'), golul lupilor galbeni fiind înscris de Robert Grecu (43').
ETAPA 20 - SPORTUL SNAGOV-PETROLUL PLOIEŞTI 0-1
În dată de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, în prima etapă a returului, lupii şi-au luat revanşa în faţa echipei Sportul Snagov. Tudor Saim (min.6) a adus victoria "găzarilor ", o victorie importantă pentru sfârşitul de an.
ETAPA 21 - PETROLULPLOIESTI-CS BALOTEŞTI 5-1
Lupii au închis anul competiţional, pe data de 9 decembrie, pe teren propriul printr-o victorie categorică împotrivă, altei echipe din Ilfov, în speţă CS Baloteşti. Scorul a fost 5-1 pentru Petrolul Ploieşti, pentru "amfitrioni " au marcat: Laurenţiu Marinescu (min.33-penalty şi 84'), Lucian Cazan (min.53), Sebastian Ghinga (min.52) şi Sergiu Arnautu (min.78), iar "oaspeţii " au reuşit golul de onoare prin Marian Ghiţă (min.88).
 
După turul ligii a 2 a şi primele două etape din retur linia de clasament a "lupilor galbeni " este:
Locul 3. 21 meciuri 14 victorii 3 egaluri 4 înfrângeri 43 goluri marcate 19 goluri primite 45 puncte + 12
 
 
Golgeterii echipei: Laurenţiu Marinescu şi Sergiu Arnautu (câte 8 goluri)
 
În primul meci din 2019 (etapa a 3 a din retur), Petrolul Ploieşti va juca în deplasare, la Pandurii Tg. Jiu, pe data de 23 februarie.