Comunicat Cupa Peluza Latina (editia a 2 a) . Turneu caritabil

DA SE POATE! Ceea ce s-a întâmplat la acest eveniment ne-a depăsit cu mult asteptările, creând o punte peste bariere sociale, peste diferenţe culturale si peste orgolii. Pe această cale ţinem să mulţumim tuturor oamenilor cu suflet, care au întins o mâna de ajutor la bucuria adusă în pragul sărbătorilor copiilor şi membrilor familiilor puse la grele încercări.

S-a demonstrat încă o dată că suporterii Petrolului şi ploieştenii pot fi o mare FAMILIE atunci când este nevoie şi că împreună am putut aduce un strop de fericire în ochii a peste 200 de copii.
Am vrut să oferim oraşului PLOIEŞTI prin acest proiect, sperantă şi bucuria de darui şi de a primi în acelaşi timp.

Toţi cei prezenţi au plecat cu ceva de la acest turneu, cu un cadou surpriză, cu un premiu câştigat la tombolă dar cel mai important cu o experienţă de neuitat şi cu sufletul plin de bucurie că au putut ajuta pe cei nevoiaşi.

Bilanţ Cupa Suporterilor "Peluza Latină":

Donaţii în bani(urne mobile, fixe, cont bancar) - 15.400,86 lei(154 milioane lei vechi), suma sponsorizată către asociaţia "Din Suflet cu Dragoste de Copii". 
Produse de la partenerii evenimentului care au mers strict către centrele de copii si familiile nevoiaşe - aproximativ 34.000 lei(340 milioane lei vechi).
Produse de la partenerii evenimentului care au fost oferite gratuit către oamenii care au donat+tombola cu premii - aproximativ 16.500 lei(165 milioane lei vechi).
Suma totală : 65.900,86 lei(aproximativ 660 milioane lei vechi), la care se adaugă peste 200 saci de haine, alimente, jucării, încălţăminte.

Costurile de organizare pentru eveniment au fost suportate de către noi şi partenerii turneului, ele nefiind publice sau adăugate în sumele de mai sus.

Mai jos aveţi distribuirea lor după cum urmează:

Pe data de 23.12.2018, s-a făcut sortarea sacilor dupa vârste, gen, tip de produs. Încălţămintea, jucăriile şi alimentele fiind sortate separat.
Pe seară am făcut curăţenie în sala de sport "Leonard Doroftei" pentru a putea să o predăm aşa cum am primit-o.

În data de 24.12.2018, după 500 km străbătuţi prin tot Judeţul Prahova, am reusit să direcţionăm către Centrele de copii ale DGASPC Prahova şi 3 familii nevoiase, peste 200 saci cu haine, încălţăminte, jucării, alimente, etc.

În link-urile de pe Youtube, regăsiţi vizita efectuată la fiecare centru în parte şi la familiile nevoiaşe, preţuiţi aceste momente.

CRTF Secăria-18 copii;

Vizită Video : https://youtu.be/RQKS1-eoUCc

CRTF Izvoarele- 15 copii;

Vizită Video : https://youtu.be/eMb7JfLchZY

CSC Plopeni- 47 copii;

Vizită Video(1) : https://youtu.be/L3C5KIVupk0

Vizită Video(2) : https://youtu.be/p3SEWjFIruI

CSC Vălenii de Munte- 90 copii;

Vizită Video : https://youtu.be/wM_8AUAxRxY

CPRU “Cireşarii” Ploieşti- 9 copii;
Vizita Video : CPRU “Cireşarii” au fost prezenţi la turneu, video în comunicat de la minutul 1:10 – 1:50.

3 familii nevoiaşe- 19 copii;

Familie Barcăneşti

Vizită Video : https://youtu.be/TYETJ0p3ldI

Familie Puchenii Mari

Vizită Video : https://youtu.be/PhETRsaQM6w

Familie Româneşti

Vizită Video : https://youtu.be/-_1n6uFxrdc

Pe lângă acestea pentru fiecare centru am oferit câte o bicicletă si multe articole sportive(tricouri, trening-uri, mingi de fotbal, baschet, volei, rachete de tenis, badminton şi multe altele), din partea Decathlon Ploieşti, Alexandrion Group, MaxFun Ploieşti, Fortuna Pariuri Sportive, Magazin FC Petrolul Ploieşti. Fiecare copil a primit câte o pungă cu diverse produse de la igienă corporală până la dulciuri şi fructe.

De asemenea, la finalul turneului s-a semnat un contract de sponsorizare(vezi foto/video), aşa cum am promis, cu Asociaţia "Din Suflet cu Dragoste de Copii".
Mai exact, donaţiile în bani de la turneu au mers către această asociaţie care se ocupă zi de zi de astfel de cazuri şi ajută centrele de plasament din Prahova.

Suma sponsorizării este de : 15.400,86 lei(aproximativ 155 milioane - lei vechi), bani care vor acoperi următoarele acţiuni ale asociaţie în lunile ce urmează. 
Ideea sponsorizării a pornit de la faptul că nu ne dorim ca aceste familii şi centre de plasament să fie ajutate numai în perioadele de sărbători ci pe tot parcursul unui an. De aceea, ne-am hotărât ca membrii peluzei să facă voluntariat alături de membrii asociaţiei pe tot parcursul anului 2019.

Mai jos, regăsiţi live-ul de la turneu, unde au fost număraţi banii din urne pe mijlocul sălii în prezenţa tuturor şi suma anunţată la microfon+semnarea live a contractului de sponsorizare. 
https://www.facebook.com/ZiarulIncomod/videos/378206576075089/
Menţionăm aceste aspecte pentru a valida transparenţa acestui turneu caritabil şi faptul că tot ceea ce s-a realizat în urma acestui eveniment au ajuns unde trebuie. În clipul de prezentare este postat şi contractul pe lângă dovada de la bancă cum că suma a fost depusă în contul asociaţiei în data de 24.12.2018, păstrând termenul de 5 zile aşa cum este menţionat în contractul de sponsorizare.

Pe această cale vrem să mulţumim tuturor partenerilor care au luat parte la acest turneu, oamenilor de bună credinţă din oraşul Ploieşti şi echipei FC Petrolul Ploiesti. De asemenea, anuntăm de pe acum că, următoarea ediţie va avea cu totul un alt format şi ne propunem ca acest eveniment să devină parte din oraşul Ploieşti şi parte din viaţa copiilor mai puţin norocosi decât noi.

În altă ordine de idei, castigătoarea turneului este echipa "Suntem ceea ce iubim", formată din membrii grupării United. Felicitări componenţilor pentru fotbalul de calitate pe care l-au arătat în meciurile disputate pe parcursul acestui turneu caritabil.

În filmuleţele şi pozele acestui comunicat regăsiţi pe deoparte munca depusă la realizarea acestui eveniment caritabil dar şi bucuria de a dărui!

Parteneri :
Fortuna, Alexandrion Grup, Clubul Yves Rocher Romania, FC Petrolul Ploieşti, Asociaţia "Din suflet cu dragoste de copii", CSM Ploieşti, AJF Prahova, Radio Prahova, World Class România,Titoo.ro, Barbeka by Catalin Burlacu, Deja Vu International, Info Ploieşti City, Asociaţia Diaspora Galben Albastră, T2 Ploieşti, Young Wolves, Liga Suporterilor Constantin Tabarcea, Cofetăria Acapulco, Petale de Fructe, Clubul Artist, Jungle Play, Dan Craciun Hairstyle, Zendiet.ro, Claddagh Beauty, Ploieşti-România, Decathlon Ploieşti, MaxFun Ploieşti, DaVinci Ploieşti, Ziarul Incomod, Ziarul Prahova, Ploieşti TV, RealitateaSportivă.

Avem rugămintea să ne ajutaţi cu distribuirea acestui comunicat pentru a putea ajunge la toţi cei prezenţi la eveniment.

MULŢUMIM, 
PELUZA LATINĂ