Centrul naţional olimpic de pregătire a gimnaştilor juniori a revenit la Reşiţa

Federaţia Română de Gimnastică anunţă inaugurarea, începând cu luna noiembrie 2018, a Centrului Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor, la Reşiţa. Aici se vor antrena componenţi ai loturilor reprezentative de juniori, provenind de la Centrul de Pregătire de la Bistriţa.

 

Centrul naţional de gimnastică artistică a fost înfiinţat cu aprobarea şi susţinerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Ministerului Tineretului şi Sportului. Noul colectiv tehnic este format din: Adrian Meleancă -  antrenor coordonator, Robert Bălan, Cornel Burduhosu, Ermil Popescu, sub îndrumarea Domnului Dan Grecu - Vicepreşedinte FRG şi a Doamnei Elena Grecu.

 

Prima competiţie importantă organizată la Reşiţa este Campionatul Naţional Individual al Juniorilor II şi I, care se va desfăşura în perioada 23-24 noiembrie la Sala Polivalentă Reşiţa.

 

“Sperăm că deschiderea acestui nou centru va conduce la ridicarea valorii sportive a gimnaştilor juniori şi va marca reluarea tradiţiei de dezvoltare a gimnasticii a acestui oraş” a declarat Andreea Răducan, Preşedinte Federaţia Română de Gimnastică.

 

Centrul se bucură de susţinerea autorităţilor locale: Primăria Municipiului Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.