Romania a invins clar Lituania,pe
România - Lituania 3-0. "Tricolorii" au urcat pe locul 2, după cea mai bună prestaţie din Liga Naţiunilor.
Victorie fără drept de apel obţinută de România, în penultimul meci din Liga Naţiunilor. "Tricolorii" au învins Lituania cu 3-0, într-o partidă în care George Puşcaş a marcat primul gol la naţională, iar Ianis Hagi şi-a făcut debutul.
 
Echipa lui Cosmin Contra rămâne astfel neînvinsă în noua competiţie organizată de UEFA şi a urcat pe locul 2 în grupă, înaintea ultimei etape, când va juca împotriva Muntenegrului, la Podgorica.
La Ploieşti, în faţa unui stadion gol, jucătorii lui Contra au deschis scorul încă din minutul 7. Titularizat în premieră la selecţionata de seniori, George Puşcaş a înscris primul său gol, din pasa lui Alex Chipciu.
 
Marcator în prelungirile turului de la Vilnius, Alex Maxim a fost aproape să îl învingă din nou pe Setkus, însă a trimis în bară. Apoi, portarul oaspeţilor a avut o intervenţie spectacuoasă la şutul lui Claudiu Keşeru.
 
Goalkeeperul lituanian nu a mai avut ce face în startul reprizei a doua, când atacantul lui Ludogorets a înscris din apropiere, la capătul unei faze superbe create de Nicolae Stanciu şi Maxim.
 
Stanciu a rezolvat soarta partidei în minutul 65, când a marcat direct din lovitură liberă. Până la final, a mai fost timp şi de debutul lui Ianis Hagi, iar oaspeţii au terminat meciul în 10 oameni. Novikovas a fost eliminat în minutul 88.
 
"Tricolorii" au adunat 9 puncte în urma acestui succes, dar rămân în spatele liderului Serbiei. Ca să urce pe primul loc, românii sunt obligaţi să câştige în Muntenegru, iar Serbia să nu câştige acasă cu Lituania.