Făcăoaru Mioara Madalina este abonata la medalii în probă de marş (atletism veterani)

 

Făcăoaru Mioara Madalina, este născută la 12 noiembrie 1972 în Podul Turcului (jud. Bacău), aceasta s-a mutat în judeţul Harghita de la vârsta de 6 ani şi a locuit în oraşul minier Bălan, la 40 de km de municipiul Miercurea Ciuc.

Mioara făcut sport din primii ani de şcoală... a practicat mai multe sporturi, precum: handbal, volei dansuri şi atletism, aceasta alegând atletismul, acest sport fiindu-I favorit.

De la 8 până la 19 ani a practicat atletismul, prima oară când a participat la o competiţie a fost la celebrele” Daciade”.

La vârsta de 19 ani, viaţa sa a luat un alt curs.

 “Părinţii cum era atunci nu m-au sprijinit, fugeam la antrenamente. Dacă aş fi fost sprijinită, altfel ar fi fost viaţa mea. A trebuit să merg pe un alt drum, să lupt, să învăţ şi să îmi iau viaţa în piept singură. Aşa m-am îndepărtat de sport mulţi ani, până acum 14 ani când m-am angajat în Poşta Română şi am descoperit acolo o altă parte a atletismului” marşul”, o structură mai complexă a atletismului. Exista o tradiţie veche, un concurs consacrat şi cunoscut în Poşta Română,” Marşul Factorilor Poştali”.” a declarat Mioara pentru site-ul nostru.

“Marşul “a cucerit-o de la prima ediţie din 2007 la care a participat şi am ajuns mereu şi an de an, a performat la această ramură sportive până a ajuns la echipa naţională şi la Balcaniadă.

În anul 2007, atunci când a participat la prima ediţie, a câştigat de fiecare dată locul 1 la judeţene, locul 2 la regionale şi locul 7 pe ţară.

 Un an mai târziu, în 2008 a ocupat locul 1 la judeţene, locul 1 la regionale, locul 8 pe ţară.

În anul 2009 locul 1 la judeţene, locul 1 la regionale, locul 6 pe ţară, în 2010, locul 1 la judeţene, locul 2 la regionale şi locul 9 pe ţară şi premiul de cea mai tehnică mărşăluitoare, tot în anul 2010 a participat la crosul olimpic desfăşurat la Miercurea Ciuc, unde ocupat locul 2.

În locul 2011- locul 1 la judeţene, locul 2 la regionale şi locul 7 la naţională.

Timp de 3 ani concursul de marş “nu a mai avut loc, însa Mioara a concurat la câteva concursuri din afara companiei tip maraton, clasându-se pe locul 1 respectiv 2.

În anul 2015 odată cu concursul de marş în cadrul companiei a ocupat locul 1 la judeţene, respectiv regionale şi locul 4 pe ţară.

În anul 2016 - locul 1 judeţene, regional şi locul 2 pe ţară fiind cooptata în lotul României pentru Balcaniada din Turcia, unde a ocupat locul 3 pe echipe.

În anul 2017 - locul 1 judeţene, regional şi locul 5 pe ţară, tot în acelaşi an 2017 a participat la Campionatul Naţional Masters pentru veterani unde a devenit campioană naţională.. şi balcanică.

Tot în anul 2017 a fost legitimată la clubul CS Carpaţi Miercurea Ciuc, însa fără posibilităţi financiare. “Dacă aş fi avut facilităţi aş fi putut participa la multe concursuri şi palmaresul meu ar fi fost mult mai bogat... În 2018 am luat locul 3 pe ţara şi locul 2 în Bosnia la Campionatul Balcanic al Companiei Postei Romane. “a mai spus Mioara Facaroiu.

Anul acesta (n.r. 2018) a participat la diferite competiţii unde s-a clasat pe primele trepte ale podiumului.

În acest an a devenit campioana naţională cu record naţional.

Şi a 2 a oară consecutiv, campioana balcanică, doborând propriul record naţional, deţin şi recordul naţional şi balcanic de sala la 3 km marş.

 

În luna septembrie a.c., Mioara Facaoaru a obţinut locul 1 (medalie de aur) cu record naţional, la 38 de secunde de recordul balcanic.