Ion Marian şi Mioara Facaoaru, rezultate remarcabile la Balcaniada Master de atletism de la Celje (Slovenia)

În week-end, în localitatea Celje (Slovenia), pe stadionul “Kladivar”

A avut loc Balcaniada de atletism (Master-veterani).

Medalii pentru sportivii romani.

Printre cei peste 200 de sportive participanţi, sportivii romani au urcat pe primele poziţii ale podiumului, printre aceştia numărându-se şi Mioara Facaoaru (Miercurea Ciuc) şi Ion Marian (Cosminele – Jud. Prahova).

Astfel: Mioara Facaoaru a obţinut locul 1 (medalie de aur) cu record naţional, la 38 de secunde de recordul balcanic, iar atletul prahovean Ion Marian a urcat pe poziţia a 2 a pe podium (medalie de argint) la proba de 5000 metri-mars, rezultatul obţinut a fost cel puţin contestabil, acesta fiind “furat “de arbitrii, aşa cum ne-a declarat.

De menţionat că atletul prahovean este “abonat “la medalii balcanice, acesta având în palmares (la proba de 5000 metri-mars), 9 medalii, dintre care 7 de aur şi două de argint.

Efort financiare făcut de cei doi sportivi.

Deoarece în România asemenea sport (atletismul pentru veterani) nu atrage atenţie şi foarte puţini oameni investesc în susţinerea atletismului, cei doi au făcut eforturi financiare mari pentru a reprezenta ţară şi a duce tricolorul pe cele mai înalte culmi ale Balcaniadei.

Potrivit atletului Ion Marian, deplasarea, cazarea şi înscrierea la competiţie i-a costat pe cei doi peste 500 euro, o sumă care nu şi-o permite (mereu) un atlet veteran.

Echipamentul sportivilor a fost oferit de Decathlon România.

Declaraţii:

“Consider că merităm locul 1, însă am fost “furat “de arbitrii. Am concurat accidentat şi pe timp de ploaie “. Ion Marian.

Mioara Facaoaru a scris pe pagina sa de facebook: Gata campionatul balcanic din Slovenia “A fost un campionat frumos, bogat în medalii pentru lotul României, bine organizat, cu oameni frumoşi... am vrut să fac un album cu mai multe fotografii în care să-i cuprind pe toţi cei ce au fost, însă de astea dispun acum... mulţumesc celor ce au fost alături de mine, mulţumesc celor ce mi au dat un sfat, o vorbă bună, o îmbrăţişare, mulţumesc că am cunoscut şi oameni de calitate superioară şi sportivi de elită. Anul viitor campionatul va fi la noi, în Bucureşti, până atunci doresc tuturor în primul rând, sănătate, e cea mai importantă, apoi putere şi echilibru sufletesc, de acolo vine forţa interioară. Mai vreau să mulţumesc celor ce m-au sprijinit şi suportat, atât material cât şi psihic şi fizic, oameni speciali din viaţa mea...”.

Următoarea competiţie de Master (europeană) este programată în Turcia, în lună martie 2019.

Echipa Info Ploieşti City îi felicita pe cei doi atleţi şi pe ceilalţi componenţi ai lotului României care au câştigat medalii la această competiţie.

Mult succes în continuare.