EXCLUSIV ! Fotbalul a renăscut la Cosminele

Duminica după amiază, a avut loc în comună Cosminele meciul dintre Viitorul 2018 Cosminele şi Tricolorul Coţofăneşti, partida care s-a disputat în cadrul etapei a 2 a din Liga C Prahova (seria Văleni), gazdele impunându-se cu scorul de 3-1 prin golurile marcate de Adrian Duta (min. 68 şi 75) şi Alexandru Stoica (minutul 60) pentru “oaspeţi “a marcat Cătălin Savulescu (min.25).

Spectatori mulţi, atmosferă frumoasă.

Deşi a fost un meci de Liga C Prahova, se pare că la Cosminele odată cu renaşterea echipei localnicii au redescoperit bucuria fotbalului, fiind prezenţi peste 100 de persoane în jurul terenului, mulţi dintre aceştia fiind tineri şi au încurajat echipa prin vuvuzele şi scandări, în minutul 15 auzindu-se şi câteva petarde ca la meciurile din ligile superioare.

Arbitraj modern.

Deşi au fost momente în care s-a jucat la limita regulamentului şi în minutul 25 a avut loc un incident cu îmbrânceli, arbitrul ploieştean, Robert Nutu a lăsat jocul liber, dând dovadă de un arbitraj modern.

De altfel, brigada de arbitraj  formată din centralul Robert Nutu şi asistenţii săi Mihai Tene şi Alin Radu a primit nota bene de la toată lumea.

La meci au fost prezenţi şi foşti jucători ai fostei echipe, printre care domnul Bercea Ovidiu (cel care s-a ocupat de teren şi echipa în perioada 2003-2007).

Gest fără precedent al atletului Ion Marian.

Cunoscutul atlet din Prahova, Ion Marian (localnic) a făcut un gest fără precedent.

Acesta a premiat echipa, la prima sa victorie din istorie (pe teren propriul) cu steagul României, steag cu care a la C.M. Torino 2013 (atletism veterani),” cadoul” fiind primit în vestiar cu multă bucurie.

Om de afaceri mulţumit de ce a văzut, nemulţumit de “aroganta “primarului.

Un om de afaceri care doreşte să-şi păstreze anonimatul, a fost mulţumit de echipă, însă nu vrea să sponsorizeze echipa datorită arogantei primarului, Anton Cornel, acesta din urmă fiind arogant şi în prezenţa reprezentantului nostru.

Campanie electorală pe fată?

 

Deşi în nenumărate rânduri primarul comunei Cosminele a spus că nu-l interesează sportul din localitate, duminica a fost prezent la meci, implicându-se la echipă, deşi acest lucru (teoretic) este interzis de o directive UEFA.

Astfel, luăm exemplul echipei FC Argeş Piteşti... Primăria şi Consiliul Local, nu pot finanţa direct de la buget, dar putem susţine financiar activitatea fotbalistică printr-o asociaţie. De fapt, nicio echipă din România nu este finanţată direct de la bugetul consiliului local, aşa cum se poate observa la prima vedere, ci printr-o asociaţie. În ceea ce ne priveşte, deocamdată nu s-a luat o decizie clară, dar urmează să vedem auditul, urmează să discutăm cu administratorul judiciar având în vedere că FC Argeş se află în insolvenţă. Este cât se poate de limpede că noi, Primăria şi Consiliul Local, nu avem voie să finanţăm direct echipa de fotbal   şi asta din cauza acestei adrese primite de la FRF, care, la rândul ei, a pus în aplicare o directivă a UEFA” şi spunem (teoretic) fiindcă în momentul acesta nimeni nu a spus cum şi în ce condiţii este finanţata echipa Viitorul 2018 Cosminele. Aşteptam răspuns pe legea 544 privind transparenta în administraţia publică şi liberal acces la informaţii privind interesul public la adresa de e-mail: infoploiesticity@yahoo.com .

Bine-nţeles nun e referim strict la echipa de fotbal, ne referim la sursa finanţării şi dacă domnul primar, Anton Cornel îşi face campanie electorala pe spatele echipei de fotbal, aşa cum am observat duminică ?!?

Dar despre acest subiect trebuie sa se ocupe AJF PRAHOVA si DNA .

Iniţiativa “furată “şi pusă în practică de către Primăria Cosminele cu aproximativ un an jumătate înainte de alegeri.

Primăria Cosminele, care nu a făcut aproape nimic în comună, deşi surse de finanţare de la Consiliul Judeţean au existat, au reuşit să îngraşă porcul în Ajun şi să scoată ochii ca a “reînfiinţat “echipa de fotbal a comunei, cu care acum se mândreşte (Viitorul Cosminele având 6 puncte în clasament, după două etape).

Reamintim domnului primar că această iniţiativă aparţine domnului atlet Ion Marian şi a site-ului Info Ploieşti City, încă din primăvara acestui an dar spre “satisfacţia “dansului am “renunţat “la proiectul iniţiat, deoarece nu aveam “deschidere” şi cu cine ne înţelege.

Oricum pentru cei care ştiu despre demararea acţiunii din luna aprilie a.c., Anton Cornel nu are niciun drept moral să se mândrească cu o iniţiative “furată “de la alţii care nu au “influenţa “politică şi niciun gând să-şi facă campanie de PR sau politica pe spatele echipei Viitorul 2018 Cosminele sau pe localitate, pentru a câştiga la capitolul “imagine “.

Proiectul iniţiat de Info Ploieşti City şi atletul Ion Marian îl găsiţi aici: (foto şi video)

 http://infoploiesticity.ro/social/1378-initiativa-de-duminicaa-atletului-ioin-marianprinde-contur-in-comuna-cosminele-primariase-implica.html

Etapa viitoare în apropierea Ploiestiului.

Viitorul 2018 Cosminele va întâlni în week-end, în deplasare pe CSS Berceni.

În acest moment echipa din Cosminele ocupa locul 2 în clasament cu 6 puncte şi un golaveraj de 6-1.