ADGA … Asociatia lupilor galbeni de peste hotarele Romaniei . ADGA ( ASOCIATIA DIASPORA GALBEN ALBASTRA ) s-a nascut din dor… Din dor de Petrolul! Dintr-o dragoste fierbinte pentru scutul galben-albastru si dintr-o sfasietoare departare de obiectul dragostei, de Ploiesti si de Romania. Aflati departe de tara, raspanditi prin mai toate colturile lumii, o mana de oameni pentru care Petrolul reprezinta icoana sfanta in suflet au simtit nevoia sa isi uneasca fortele pentru a constitui o Diaspora Galben-Albastra, care sa reprezinte o materializare a dragostei lor pentru Petrolul.

La 19 aprilie 2013, pe site-ul doarpetrolul.ro al comunitatii de suporteri petrolisti, Marin Marian (userul „krapoo2004”) lansa ideea constituirii unei comunitati galben-albastre a celor aflati departe de Templul fotbalului petrolist. Aflat peste ocean, in oraşul in care Nadia uimea in 1976 o lume întreaga cu talentul ei, ploiesteanul de bastina facea un apel la “gazarii” din intreaga lume. Mesajul sau, unul care avea sa gaseasca rapid ecou, suna astfel: “Sunt plecat din tara si nu pentru o perioda mica de timp! Am ales sa ma stabilesc in Canada si sa traiesc aici. Mi-ar placea sa dau si de alti petrolisti pe aici, sa putem vedea meciurile impreuna si sa ne bucuram de echipa! Deci cei care sunteti plecati din tara si vreti sa interactionati cu altii ca voi, scrieti aici locatia voastra! Incep eu: Canada, Montreal”

Continuare aici : http://adga.ro/istoria/

Principii ADGA :

ADGA si-a insusit si se orienteaza dupa principiile de baza ale Football Supporters Europe (http://www.fanseurope.org), conform Statutului din 2012, cea mai mare organizatie internationala de fani, continand aproximativ 3 milioane de membri din 42 de tari afiliate UEFA, adaptate insa la identitatea suporterului petrolist:
1. Nu toleram discriminarea niciunei persoane, indiferent de motiv.
2. Respingem cu hotarare violenta sub orice forma.
3. Promovam implicarea suporterilor in zona decizionala, inclusiv in actionariatul echipei, conform crezului „Petrolul e al nostru!” – a fost si vrem sa ramana.
4. Promovam un fotbal si o cultura a suporterilor pozitive, construite în jurul valorilor de fairplay si buna administrare a clubului, pe baza criteriilor de transparenta, competenta si verticalitate, manifestate printr-o mai stransa colaborare conducere-suporteri pentru binele echipei.
5. Promovam si sprijinim activ juniorii Petrolului, pentru ca ei reprezintă viitorul.
6. Promovam constituirea unei baze materiale adecvate unei echipe cu ambitii europene.
7. Promovam si sprijinim activ cunoasterea si conservarea istoriei Petrolului, pentru ca numai studiind cu atentie si veneratie trecutul vom sti sa ne definim viitorul.

Cum devii membru :

ADGA este asociatia suporterilor petrolisti de pretutindeni, ce isi propune sa conserve si sa perpetueze spiritul galben-albastru peste tot in lume. Alaturandu-te noua vei avea ocazia sa participi in mod activ la actiunile noastre, sa contribui la dezvoltarea proiectului de lunga durata la care ne-am inhamat si sa cunosti suporteri petrolisti raspanditi pe toate meridianele.
Activitatea asociatiei se bazeaza pe o totala transparenta si fiecare membru, fondator sau cotizant, are acces permanent la datele financiare si contabile ale asociatiei. Orice membru are dreptul sa propuna idei pentru noile actiuni, idei care vor fi discutate si votate in comitetul director, exact asa cum prevede Statutul Asociatiei.
Pentru a deveni membru, te rog citeste Regulamentul de Functionare al Asociatiei si completeaza formularul de inscriere. Cererea ta va fi apoi supusa spre aprobare membrilor fondatori. Valoarea cotizatiei este de 10€ pe luna.

Formularul de membru il gasesti aici :

http://adga.ro/istoria/membri-si-simpatizanti/

Proiecte sociale ADGA :

Organizarea sarbatorilor de Craciun pentru copii institutionalizati
Exista in judetul Prahova centre de plasament in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in care sunt institutionalizati copii de diverse varste, ajunsi in dificultate, fie din cauza unor situatii familiale deosebite (familii destramate sau hotarari judecatoresti care impun institutionalizarea copilului respectiv), fie copii cu cerinte educationale special, aflati de asemenea in dificultate. ADGA, impreuna cu partenerul traditional al acestui Proiect, cotidianul “Telegrama” din Ploiesti, si-a propus ca in fiecare an sa aduca acestor copii bucuriile sarbatoririi Craciunului. Astfel:
– la 17 decembrie 2013 ADGA si “Telegrama”, impreuna cu Complexul de Servicii Comunitare “Raza de Soare” din Baicoi au organizat sarbatorirea Craciunului pentru un numar de 24 copii.
– la 20 decembrie 2014 ADGA si “Telegrama”, impreuna cu Centrul de Plasament Filipestii de Targ au organizat sarbatorirea Craciunului pentru un numar de 40 de copii.
Facilitarea accesului la meciurile de fotbal a suporterilor petrolisti
Pentru ca nu toti suporterii au posibilitatea sa isi poata procura un bilet pentru a-si urmari echipa favorita de pe stadion, ADGA a achizitionat 6 abonamente anuale si a decis sa ofere suporterilor, la fiecare meci disputat in Templul Petrolist, Stadionul Ilie Oana, un numar de 6 locuri gratuite, castigate in urma unor concursuri cu tematica petrolista desfasurate la Radio Prahova, care este partenerul ADGA pentru aceasta actiune. Astfel la fiecare meci desfasurat pe Ilie Oana, 6 suporteri fericiti ajung sa vada partida in sectorul ADGA si primesc cadou din partea asociatiei si o esarfa galben-albastra cu sigla ADGA.

Sponsorizare pentru 3 familii nevoiase din municipiul Ploiesti,la Gala Aniversara “ Info Ploiesti City – 6 ani “ ( 16-18 decembrie 2016 )

http://adga.ro/istoria/proiecte/

Contact :

Adresa: Strada Bahluiului, Nr.1, Bl. 138, Scara A, Ap. 18, Ploiesti, Prahova, Cod Postal 100248, Romania
Tel: 0034 687 309 731 (Spania)
Tel: 0049 179 547 3946 (Germania)
Tel: 0033 679 929 125 (Franta)
Tel: 0046 761 758 803 (Suedia)
Tel: 00 1 647 774 6765 (Canada)
Tel: 00 1 224 688 7917 (SUA)
Tel: 0 722 431 153 (Romania)
E-Mail: contact@adga.ro
E-Mail: diasporagalbenalbastra@gmail.com

www.facebook.com/wwwADGAro