Petrolul Ploieşti – Rapid Bucureşti 1-0, dupa un amical cu incidente intre suporteri (foto si video )

 

Petrolul Ploieşti a învins sâmbăta seară pe Rapid Bucureşti cu scorul de 1-0, (gol marcat de Arnautu în minutul 22), într-un amical de “gală “, lupii galbeni cu această ocazie prezentându-şi lotul cu care va ataca promovarea în liga 1.

Circa 6000 de spectatori au fost pe stadionul “Ilie Oană”, dintre care 1000 de rapidişti.

Arnautu a marcat singurul gol al partidei.

În minutul 22 Sergiu ARNĂUTU (22) a pătruns în careu pe partea stângă , şi a trimis trimis plasat, la colţul lung.

Altfel, Petrolul a dominat aproape tot meciul şi a avut cele mai mari ocazii de a înscrie prin Arnăutu (min. 18), Ţigănaşu (min.35), Danci (min.40) sau Saim Tudor (min. 77).

 Meciul de sâmbătă a fost ultimul amical înaintea începutului de campionat, antrenorul Leo Grozavu, neputând să-I folosească pe Paul Antoche şi Alexandru Nica, ambii accidentaţi.

Sâmbăta viitoare începe drumul spre liga a 1 a.

Lupii galbeni vor debuta în liga a 2 a, tot pe teren propriu împotriva echipei Sportul Snagov, meciul începând cu ora 15.30.

FC Petrolul: Tordai (87 Isvoranu) – Olaru, Plămadă, Cazan, Ţigănaş (70 Nezari) – Ghinga (cpt) (73 Chindriş) – Danci (46 Ciocâlteu), Herea (46 Cruceru, 80 Ene) – N. Popescu, Arnăutu (88 Lambru), Grecu (65 Saim). Antrenor: Leo Grozavu.

Rapid: Ciuculescu – I. Voicu, Iacob, Maftei (cpt), Lădaru – Burlacu, Duriţă, Goge – Vlada, Manole. Au mai jucat: Jorza, Boian, Stancu, Moise, Jurj, Neacşu, Grigore, Dovleac, Miţea, Demici. Antrenor: Constantin Schumcher.

Au arbitrat: Mihai Amorăriei – Luis Oprescu şi Doru Nicolae Petre.

Incidente intre suporteri.

In timpul reprizei a 2 a, în Peluza Latină au avut loc incidente intre suporterii celor două echipe, aceştia s-au luat la bătaie, fanii rapidişti rupând scaune şi aruncându-le către suporterii ploieşteni.

Forţele de ordine depăşite de evenimente?

Deşi se ştia că între suporterii petrolişti şi cei rapidişti exista o rivalitate istorică, stewarzii au permis fanilor celor două formaţii să stea în acelaşi loc, nefăcând o zonă tampon  , aşa cum ar fi fost normal.

Datorită intervenţiei jandarmilor, spiritele s-au calmat după câteva minute.

De la ce ar fi pornit incidentele între cele două grupuri de suporteri.

Potrivit https://www.ziarulincomod.ro/video-scandal-la-meciul-dintre-petrolul-si-rapid-rapidistii-au-devastat-stadionul/,  un suporter al echipei Petrolul ar fi sustras un banner al rapidiştilor, iar ca răzbunare suporterii echipei Rapid au ales să devasteze stadionul rupând scaunele şi aruncând cu ele peste gardul care separa cele două grupări.

Potrivit atacurilor verbale dintre suporteri care au avut loc pe pagina de Facebook a Peluzei Latine, se pare că rapidiştii ar fi intrat pe stadion în stare de ebrietate şi i-ar fi provocat pe suporterii petrolişti. Mai mult se pare că un grup de rapidişti ar fi sărit gardul, iar unul dintre ei s-ar fi rănit în timp ce altul a fost dat afară de pe stadion.

Tot pe pagina de Facebook a Peluzei Latine, suporterii au continuat scandalul postând injurii şi ameninţări.

 

Peluza Latină şi Peluza “Ilie Oana “show al mesajelor.

Un asemenea meci nu putea avea loc fără rivalitatea dintre suporterii celor două echipe.

Petroliştii mai numeroşi au realizat un adevărat spectacol al mesajelor, unele ironice, altele legate de respect, în timp ce rapidiştii au răspuns cu un banner şi cu un steag de gard pe care scria “Aloha “şi câteva petarde şi torţe, steagul fiind “capturat “de suporterii ploieşteni.

Mesajele Peluzei Latine:

- În 1934 se juca primul derby adevărat cu mult înaintea celui de comunişti inventat.

WWW.TPU.RO garoi1923 întreabă: Vişini sau Vişinii ⚠️Raportează

- Pe "ultra$$îi" de culoare controlaţi-i la plecare!

- Schimbaţi nocturnă, puneţi una mai mare să vedem pe cine avem în deplasare!

- Băieţi, fără PSD azi vindeaţi seminţe-n "D"!

De asemenea,” latinii “au răspuns pe pagina lor de facebook în legătură cu incidentele de la pauză meciului.

“Legat de "incidentele" de aseară, nu o să ne scuzăm niciodată. DE CE? 
Este rivalitate şi ne-am arătat mereu respectul fată de suporterii giuleşteni. A nu-ţi respecta adversarul înseamnă a pierde o şansă de a-l învinge. Dar asta nu înseamnă că o să ne împărţim flori unii la alţii.
PETROLUL - RAPID, este un derby şi se trăieşte la intensitate maximă, de la un mesaj de calitate până la apărarea valorilor în care credem.

Întrebaţi-vă părinţii şi bunicii ce înseamnă un Petrolul - Rapid acum 30-40 de ani, cum se trăia acest meci în tribune şi pe străzi. Noi vedem partea bună după acest meci, aceea că PETROLUL - RAPID rămâne cel mai emoţionant derby din România, indiferent că este un meci amical sau unul cu miză.

Înainte latini, AHOE!”

Peluza 1 “Ilie Oana “, mesaje:

E UN DERBY CU ISTORIE ATUNCI CÂND JUCAM CU VOI, DAR RĂMÂNE O ENIGMĂ. DE CE TEAMA DE... SOSOI?

Două echipe de tradiţie au rămas în picioare, primvs derby despre respect şi onoare.

Rezumatul fotbalului în fraze scurte, patroni corupţi, bani spălaţi şi inimi frânte.

Tribuna a 2 a a fost ca de fiecare plină, suporterii din aceasta cântând la unison imnul echipei şi (uneori) cu cele două peluze.