O noua victorie pentru Tricolorul LMV Ploiesti . Tricolorul LMV Ploieşti – Unirea Dej 3 – 0 . Sambata seară, Tricolorul LMV Ploieşti a evoluat pe teren propriu, în cadrul etapei a XX-a din Divizia A1 – Faza I, primind vizita echipei CS Unirea Dej, în Sala „Olimpia”. Echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu revenea acasă, după două deplasări consecutive, la Craiova şi la Galaţi, învingând pe Arcada în runda trecută, în tiebreak.

Pornind din postura de favoriţi, având în vedere diferenţa de 20 de puncte din clasament în favoarea lor, ploieştenii s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, impunându-se fără mari probleme, în duelul cu formaţia care i-a luat un punct liderului, CSA Steaua Bucureşti, în etapa precedentă.

În primul set, doar în debut CS Unirea Dej a reuşit să menţină echilibrul, Tricolorul LMV desprinzându-se de la 5:6, după şase puncte consecutive. Apoi, elevii antrenorilor Stancu şi Marinescu şi-au majorat, treptat, ecartul, scor 15:8, cu Centelles şi Vargas în rolurile principale pe atac şi Carrasco la serviciu, respectiv 20:9, Centelles continuând seria serviciilor foarte bune ale ploieştenilor.

În cele din urmă, Tricolorul LMV s-a impus cu scorul de 25:12, într-un set în care a comis doar trei erori, toate pe serviciu.

În actul secund, cu Centelles arătând o formă bună de joc, Tricolorul LMV s-a desprins la 5:2, iar apoi la 8:3, după un as al lui Dushkov. Cu un joc bun la blocaj (şase blocaje, în total, în set), Aleksic, Centelles, Voinea şi Dushkov au dus scorul la 15:8, respectiv 20:11, pentru ca Riabukha, recent intrat pe teren, să închidă actul la 25:14.

Setul al treilea a început în aceeaşi manieră, Tricolorul LMV punctând de patru ori la rând în debutul actului. Vargas, Dushkov şi Centelles au mărit avantajul gazdelor, scor 10:4. Însă, jocul echipei din Ploieşti a început să fluctueze, ardelenii înjumătăţind ecartul ploieştenilor, scor 13:10, pentru a se apropia, apoi, chiar la un punct, scor 18:17.

Grigoraş şi Riabukha (cu un blocaj) au refăcut un avantaj de trei lungimi, scor 20:17, dar oaspeţii au revenit la un punct în urmă, scor 21:20. Grigoraş a punctat de două ori pentru a oferi gazdelor două mingi de meci, însă anulate de Unirea Dej, care a trimis setul în prelungiri. Dushkov a mai adus Tricolorul LMV la o minge de meci, şi aceasta salvată de ardeleni. Voinea a punctat, apoi, iar Grigoraş, cu un blocaj, a închis partida, ploieştenii adjudecându-şi actul cu 27:25.

sursa: http://tricolorullmvploiesti.ro/victorie-scontata/