Comunicat Peluza Latina (Petrolul Ploiesti).ULTRAŞII LIBERI SĂ SE MANIFESTE ÎMPREUNĂ TRECEM ALE TIMPULUI TESTE

Luni pe pagina oficiala de facebook,a suporterilor echipei Petrolul Ploiesti,reuniti in Peluza Latina a fost emis un comunicat din partea ultrasilor,in legatura cu evenimentele de sambata,de la meciul dintre Petrolul Ploiesti – CS Popesti Leordeni ( scor 0-2 ).

Emitem comunicatul integral,cu mentiunea ca Info Ploiesti City nu este implicat in “fenomenul ultras “ si nu are nici o legatura cu acesta , asa cum “sustin “ anumite voci …

“ ULTRAŞII LIBERI SĂ SE MANIFESTE ÎMPREUNĂ TRECEM ALE TIMPULUI TESTE”

Sămbata cu toţii am trăit o noapte de neuitat, o noapte ULTRA'. În urmă cu aproape cinci ani de zile la Ploieşti se puneau bazele unei peluze libere din toate punctele de vedere. Atunci am hotărât să punem serios umărul la redresarea fenomenului ULTRAS atât în oraş cât şi în ţară. 
Aşa cum spune şi mesajul coregrafiei "ÎN STEAG ESTE NĂDEJDEA, SUNTEM DE NECLINTIT, AVÂNT NE ESTE CERUL, ALBASTRU NEMĂRGINIT!", vom continua indiferent de obstacole. 
Nu ne dorim să fim o peluza ca oricare alta, ci să avem un mod de exprimare şi o identitate proprie. 
Peluza educă generaţiile ce vin din urmă şi ne dorim ca ele să descopere loialitatea fără de care nu există spirit, nu există onestitate şi iubire faţă de culori şi oraş.
Revenind la meciul de sâmbătă vrem să menţionăm faptul că cele două coregrafii au fost suportate EXCLUSIV din banii membrilor peluzei fără niciun ajutor extern cum de altfel am anunţat şi în anii trecuţi, nu vom accepta niciun ajutor din partea nimănui. Independenţa pentru noi a fost şi este cel mai important punct, este modul prin care poţi sta drept în faţa oricui. Codul Ultras este sfânt!
Orice pasiune este costisitoare dar dacă iubeşti ceea ce faci, banii trec în plan secund indiferent de greutăţi.
De asemenea, toată dispunerea de sâmbătă seară şi în toţi aceşti aproape cinci ani a fost gândită şi realizată numai de membrii peluzei. 
Mulţumim celor care fac parte din peluză pentru atitudinea din timpul meciului şi respectul arătat muncii depuse, de aproape o lună de zile, pentru 90 de minute ULTRA'. 
Mulţumim prietenilor de la GENK, pentru prezenţă şi pentru mesajul afişat duminică la meciul lor decisiv contra celor de la Zulte Waregen, scor 2-0, victorie în urma căreia GENK şi-au asigurat ultimul loc de Europa League din sezonul viitor.
Aşteptăm pe cei care au aceleaşi principii ca şi noi să ni se alăture în anul care urmează.

Înainte Latini, înainte ULTRAŞI!

Mulţumim,
PELUZA LATINĂ