Marian Drăgulescu a fost înscris la “Challenge Cup” Osijek din Croaţia

În urma articolelor recente apărute  în media referitor la participarea sportivului Marian Drăgulescu la Etapa de Cupă Mondială Challenge Osijek din Croaţia în luna mai 2018, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) doreşte să facă următoarele precizări:

 

-          Conform regulamentelor în vigoare, înscrierea nominală la o competiţie oficială a Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) se face cu 30 de zile înainte de desfăşurarea competiţiei, în cazul în speţă la data de 24 aprilie 2018.

-          Marian Drăgulescu a depus cererea de renunţare la renta viageră şi reintegrare în activitatea competiţională începând cu data de 1 mai 2018, astfel încât la termenul final de înscriere nominală el era încă un sportiv retras din activitate. În aceste condiţii, înscrierea lui la o competiţie oficială nu era posibilă. În urma intervenţiei către FIG efectuată astăzi, 7 mai 2018,

s-a obţinut o derogare din partea forului internaţional privitor la participarea la această competiţie, cu achitarea unei amenzi de către FRG datorate neînregistrării în termenul prevăzut.

-          Competiţia din Croaţia nu figurează în calendarul internaţional al federaţiei noastre şi ca atare nu a fost finanţată în cadrul contractului FRG – MTS. Prevederile contractuale sunt foarte stricte, iar costurile pentru o eventuală participare în aceste condiţii trebuie achitate din veniturile proprii ale federaţiei, lucru pe care Preşedintele Andreea Răducan l-a aprobat, în urma aprobării înscrierii nominale a sportivului de către FIG.

-          Costurile participării delegaţiei la această competiţie sunt estimate la 3500 euro, (şi nu 500 euro cum afirmă sportivul) şi implică în mod obligatoriu prezenţa unui antrenor şi a unui arbitru, în conformitate cu prevederile regulamentare FIG.  

foto:telekomsport.ro